Red Bull Feel the Wheel je zpět

Longboardová elita opět v Benátkách, vrací se Red Bull Feel the Wheel. Dvouleté čekání se vyplatilo. Do Benátek nad Jizerou se 17. června 2017 opět sjedou longboardoví profesionálové, amatéři i osobnosti ze světa sportu, aby na svých prknech zdolali speciálně upravenou dráhu. „Stoprocentně to bude velký,“ slibuje duchovní otec a organizátor celého klání Michal Maroši.

Bylo jen otázkou času, než si fanoušci rychlé longboardové jízdy budou moci vrátit do svých kalendářů jedinečný závod Red Bull Feel the Wheel. Po dvouleté pauze se kombinace jízdy na „dlouhém prkně“ a snowboardcrossu vrací do středních Čech. Na start závodu se postaví i ten, díky němuž se celý závod koná, muž, který unikátní koncept vymyslel a pomohl zrealizovat, Michal Maroši.

„Kromě kola jsem dřív jezdil i snowboardcross, a proto jsem přemýšlel, jak a v jaké podobě ho přenést k nám. V Praze v Modřanech jsme proto udělali první pumptrackovou dráhu a uspořádali první Feel the Wheel. Je to prostě letní obdoba snowoardcrossu. No a lidi se toho okamžitě chytli,“ vysvětluje legenda tuzemské bikové scény.

Populární „Márošák“ se v posledním ročníku v roce 2015 umístil na bedně a, i když se letos očekává ještě větší konkurence, nechce ze svých pozic ustoupit. Před dvěma lety se na zvlněné dráze s klopenými zatáčkami předvedla i nejlepší česká snowboardistka posledních let Eva Samková. Ta se okamžitě do longboardcrossu zamilovala. Stejně jako jeho zakladatel.

„Ve všech sportech, kde se soutěží ve více lidech v jedné dráze, platí podobné principy. O startu rozhoduje držení madel, držení těla, posilování rukou a akcelerace. Rychlost získáváš svým vlastním tělem", přidává rady do závodu Michal Maroši.

Registrace pro závodníky do letošního ročníku najdete na www.redbull.cz/feelthewheel.

O Red Bull Feel the Wheel
Když zazní startovní povel, šest jezdců na longboardu se vydá na speciální pumptrackovou trať plnou boulí a klopených zatáček. Z každé rozjížďky postupují tři nejrychlejší závodníci do dalšího kola, ostatní dva vypadávají. Stejným vyřazovacím systémem se postupuje i v ženské kategorii. Ze všech rozjížděk se tak pět závodníků dostane až do finálové jízdy, z níž vzejde vítěz letošního ročníku Red Bull Feel the Wheel.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!