Snowboard/freeski kemp Kaprun 2017

Parta Freestyle Area si pro vás ve spolupráci s Českou snowboardovou školou připravila 2. ročník snowboard/freeski kempu na rakouském ledovci Kitzsteinhorn kousek od Kaprunu. Co na účastníky kempu čeká? Především jezdecký progres pod vedením ostřílených coachů, snowparky v různých stupních obtížnosti, rozlehlé a poloprázdné sjezdovky, parádní ubytko, workshopy a převelice přátelská atmosféra. Více se dočtete v tomto článku.

Pro koho je kemp určen?
Pro všechny milovníky snowboardingu freeskiingu bez ohledu na dosavadní level zkušeností, takže i úplní začátečníci, kteří chtějí začít s freestyle ježděním jsou rozhodně na kempu vítáni. Na místě bude také instruktor snowboardingu pro klasickou metodiku, takže pokud někdo potřebuje vybrousit styl ježdění, toto je ideální možnost. Kemp samotný lze nakonfigurovat třeba bez coachingu pro všechny, kteří si chtějí užít jarní pojezd po sjezdovkách, nebo třeba bez permanentky, pokud má někdo svojí. Standardně kemp obsahuje coaching, skipass, ubytování, doprovodný program a pojištění CK. Současně je možné v rámci kempu možnost rozšíření stávajících APUL snowboardových licencí z klasického stupně C na freestyle level B.

Termín kempu?
Kemp bude probíhat v termínu 22. - 30. 4. 2017, což znamená 7 dní na sněhu a ubytování na 8 nocí. Začínáme tedy příjezdem v sobotu odpoledne a končíme odjezdem v neděli dopoledne. Na loňském prvním ročníku kempu nám místní počasí dopřálo 5 dní slunečno a 2 dny sypalo, což umožnilo opustit snowpark a vrhnout se na luxusní prašan.

Kdo bude coachovat?
Profesionální coaching pod vedením ostřílených jezdců Martina Kaňůrka (snb), Dušana Kříže (snb) a Robina Holuba (freeski) s navazujícím programem jako jsou videocoaching, workshopy, snb/​freeski testcentrum K2, soutěže a foto/​video. Vždy říkáme - dobrý jezdec neznamená dobrý coach, nicméně za těch 8 let, co kempy pořádáme vždy vybíráme lidi, kteří nejen umí jezdit, ale jsou také schopni své zkušenosti srozumitelnou formou předat dál. Pokud by někdo měl zájem prozkoumat freeride trasy pod vedením místního profesionálního guida, lze zajistit za extra poplatek vč. zapůjčení potřebného vybavení. Kemp je vhodný jak pro zkušenější účastníky, tak pro úplné začátečníky, kdy k dispozici bude také coach pro výuku klasické metodiky snowboardingu.

Jak vypadal loňský první ročník kempu?

Lokalita?
Rakouský ledovec Kitzsteinhorn je z Prahy vzdálený cca 500km, což je v ideálním případě nenáročných 5 - 6 hodin jízdy autem. Kaprun leží dole v údolí, takže v dubnu je možné po ježdění chillovat venku v příjemném jarním počasí a věnovat se třeba grilování se sluncem nad hlavou. Součástí resortu jsou nejen luxusní snowparky, ale také rozlehlé sjezdovky různých obtížností. S ohledem na vývoj počasí je také dosti reálná možnost freeride pojezdu jak ve své režii, tak s možností využití místního spřáteleného guida. V resortu samotném najdete v době kempu celkem tři snowparky, a to easy park určený začátečníkům a středně pokročilým, central park, shred park a macatou super pipe s délkou 160m a výškou hrany 7m.

Ubytování/​doprava?
Ubytovací komplex Adler Resort se nachází v samotném centru malebného městačka Kaprun, kam se každoročně sjíždí nejen milovníci zimních sportů. Adler Resort Kaprun je nově vystavěný komplex o třech budovách, v nichž se nachází komfortně zařízené apartmány v alpském stylu s vlastním sociálním zařízením a komplet vybavenou kuchyňkou na všech pokojích. Součástí hotelu jsou samozřejmě bezplatná parkovací místa, vyhřívaná a uzamykatelná lyžárna, nebo třeba finská sauna a infrasauna s odpočívárnou za velice mírný poplatek. Pokud by měl někdo problém s dopravou, lze zajistit za poplatek transport dodávkou cestovní kanceláře, se kterou je kemp na Kaprun pořádán.

Jakékoliv doplňující informace a registrace?
Registrace a platba zálohy ve výši 3000Kč probíhá na webu Freestyle Area. Doplatky kempu budou realizovány na místě v den příjezdu v Eurech.

V případě potřeby nakonfigurování kempu dle vašeho přání (např. bez permanentky či freestyle coachingu) pište na email kempy@freestylearea.eu.

Aktuální informace o kempu najdete i na stránce události na facebooku. Pokud se chcete dozvědět něco o podmínkách v resortu a místních snowparcích, navštivte stránky snowparku Kitzsteinhorn - www.snowpark.kitzsteinhorn.at.

Na závěr velké díky partnerům kempu, jmenovitě pak: K2 skis, K2 snowboarding, Horsefeathers, G-​shock, Sencor Action Cam, Dakine, Freestyle Area, Česká snowboardová škola, Czech Snowboarding, APUL a Adler resort. A mediálním partnerům Freeride.czBoardmag.cz.

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...