Burton Špindl Spring Sessions 2011 - Day 2 (DOPLNĚNO VIDEO)

Druhý den největší české snowboardové akce je skoro za námi a my tu pro vás opět máme čerstvé informace. Pokud se tedy chcete dozvědět co se dnes ve Špindlu dělo a mrknout na pár fotek a fresh video, právě teď můžete.

DOPLNĚNÉ VIDEO NAJDETE NA KONCI ČLÁNKU

Burton Špindl Spring Sessions 2011
jedou v plném proudu. Nevim, čím vším to je, ale atmosféra je na týhle akci každý rok prostě fantastická. Potkávají se známí, co se celou zimu neměli možnost vidět, všichni spolu jezdí nebo se prostě jen koukají na celou tuhle jezdeckou show, to všechno v klidu a pohodě, na slunci v tričku... Dnešek byl důkazem, že letošní Spring Session pokračuje ve svojí historii a těžko jí už někdo odpáře přízvisko “legendary”.

Vrátim se ale ještě ke včerejšímu večeru, kdy kromě “wam-​up party” (mimochodem fakt nevim jak budou vypadat kalby dneska a zítra když tohle bylo zahřívací kolo) proběhla session na horním gap kickeru, a ne jen tak ledasjakou. O co přesně šlo vám zatím neřekneme, brzo se ale o celé věci dozvíte! Bohužel brzy přišel během večera hustý déšť, který jezdcům, fotografům i kameramanům hodně znepříjemňoval práci. Všichni tak byli rádi, když se ohřáli na večerním mejdanu v párty stanu.

Dnešek přinesl taky hodně zajímavého. Do Špindlu dorazily další desítky lidí, takže fronta u dvousedačky byla asi největší za celou sezónu. Park se hemžil jezdci všech možných národností, věků, pohlaví a barev :) Ráno se jezdila spíš rampa a kickery, odpoledne kdy už byl sníh hodně měkký pak logicky shred. Největším highlightem dneška byl určitě heli shooting, kdy se zas po roce nad parkem vznášela helikoptéra s kameramany a fotografy na palubě. 

“Helina” vždycky dokáže jezdce nahecovat k tomu nejlepšímu, takže na gap kickeru a booteru proběhla hodně velká show. Nebudu jmenovat všechno co padlo, ale za zmínku stojí například Roman Dlauhý a jeho sérka frontside 720 + backside 540, Dušan Kříž a frontside double cork 1080, David Liptay backside rodeo 720, Kuba Dytkowski backside 1080 a samozřejmě Finové Ville Uotila, Jeppe Ronti, Hans KestilaArto Saraniemi, jejichž trikový arzenál by byl na samostatný článek. Bohužel si včera pochroumal koleno loňský nejlepší jezdec Tero Poikajärvi, takže dneska musel zaujmout jen roli diváka.

Potom, co skončil heli shooting, se naše pozornost upřela na shred zónu, kde nejvíc zabíjela klasická špindlerovská partička Štěpán Rokos, Dan Paulíček, David Čonka, Martin Kolařík a samozřejmě spousta dalších. Nejvíc to ale dokázal roztočit Rus Denis Leontyev, mladík jezdící v evropském Forum teamu, kterého si možná pamatujete z letošního Nike 6.0 Stairsetbattlu na Air&Stylu v Mnichově, kam se dostal jako vítěz kvalifikačního kola ve Finsku. Další velkou show mohli všichni sledovat na corneru, kde někteří jezdci pomalu začínají lítat do astronomických výšek. Ze snowboardistů dával hodně vysoký airy například Tomáš Tuzar, Martin Matoušek vyloupl parádního mctwista a Zája rodea snad na všechny strany.

Dnes nás čeká první větší mejdan, kdy v party stanu přímo pod sjezdovkou vystoupí live kapely NavigatorsHDS Team, následováni DJs Robotem, JorgosemSimple Sample.

Konečně tu máme i očekvané videjko, ve kterém je to nejlepší z heli session a hlavně shredding, který bychom se nabáli nazvat "best ever", Špindl je jednoznačně zábavnější než kdykoliv v minulosti... posuďte sami...!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!