Burton Špindl Spring Sessions 2011 - Day 3

Ve Špindlu dnes proběhl třetí ze čtyř dnů letošních Burton Špindl Spring Sessions. Svatý Petr navštívily stovky lidí a k vidění toho bylo opravdu hodně. Tady je stručný souhrn hlavního dění s pár fotkami od Davida Blažka...

Pokud bysme byli za oceánem, asi by v titulku tohodle updatu bylo něco ve smyslu, že “dnešní den vstoupí do historie snowboardingu” jako ten nejpestřejší s nejpočetnější diváckou kulisou. Ve Svatém Petru se totiž sešel neskutečný počet lidí, ať už těch co si přijeli zajezdit, nebo jen na čumendu. Díky tomu vznikla parádní atmosféra, celým údolím se rozléhal aplaus při povedených tricích a všichni se bavili. 

Kromě celodenního ježdění dneska proběhly tři highlighty - Public Jam, heli shooting a corner session. Na Hromovce v Burton Easyparku se kolem poledne sešlo asi pět desítek nesponzorovaných kluků a holek, aby si zajezdili ve Freeride.cz Public Jamu o parádní ceny. Jely se tři překážky - rovná nebo dvojitě lámaná bedna, mini skok a široká bedna - ve čtyřech kategoriích. Mezi nejmladšími do 10 let nakonec vyhrál Kristián Salač, v kategorii 10-​15 let to byl Lukáš Pobořil, mezi holkama byla nejlepší Kamila Vlčková a v hlavní kategorii boys nad 15 let zvítězil Tomáš Raiser. Tyhle čtyři si rozdělili spoustu parádních dárečků včetně herní konzole Nintendo Wii, iPodů Shuffle nebo sluchátek Skullcandy. Blíže se k Public Contestu vrátíme v článku po akci.

Mezitím už nad Svaťákem lítala helikoptéra a probíhal shooting na skocích. Celý den pak vyvrcholil neuvěřitelnou corner session, během které došlo na tu pravou astronautiku. Honza Zajíc předvedl nejpestřejší repertoár a jezdil “jak za starejch časů” :) Tomáš Tuzar a Filip Gutwirth posílali svoje airy skoro na konec dopadu a na 25 metrů dlouhém a 12 metrů vysokém corneru do výšky dalších minimálně šesti metrů... 18 metrů nad zemí je už opravdu kosmonautika. Nejlepším jezdcem na corneru judges zvolili Honzu Zajíce a autorem nejlepšího airu Villeho Uotilu. Nejdál a nejvýš to posílali tradičně lyžníci, o čemž si určitě přečtete na naší ski sekci.

Omlouvám se za stručnost, ale třetí den Burton Špindl Spring Sessions 2011 byl prostě geniální. Škoda jen několika zranění, všem pochroumaným přejeme co nejrychlejší uzdravení! Před chvílí proběhlo v párty stanu slavnostní vyhlášení, při kterém nejlepší jezdci zvolení hodnocením zástupců médií, organizátorů, jezdců a partnerů převzali hromady cen. Teď už přichází jenom legendární Spring Sessions kalba, takže nám držte palce... A zítra azuro doufejme a poslední den ježdění.

Výsledky:

1. best rider: Ville Uotila
2. best rider: Tomáš Tuzar

3. best rider: Jeppe Ronti
best girl: Anja Stefan

best junior: Dušan Kříž

Velkou reportáž, fotky a další videa čekejte v průběhu týdne. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!