Burton Špindl Spring Sessions 2012 - pátek

Máme tu další update ze Špindlu, tentokráte z druhého Burton Špindl Spring Sessions 2012. Páteční den přinesl spoustu zajímavého, ale na úvod se ještě vrátíme k včerejšímu večernímu dění...

..v párty stanu pod sjezdovkou totiž proběhla soutěž Red Bull I-​Battle, ve které se utkaly teamy ze snb a freeski scény, kde samozřejmě nesměla chybět ani naše Freeride.cz crew. Tímto bysme chtěli MOC PODĚKOVAT všem fanynkám a fanouškům, kteří naší dvojici Márty - Mike zajistili aplausem nejvíc decibelů a poslali je tak na nejvyšší příčku! Freeride.cz se tak stal vítězem Red Bull I-​Battle a nechal za sebou nadupaný crews jako Life is Porno, Jägermeister, Red Bull Chicks a další. YESSSS!!! Teď už ale k dnešnímu dění... 

Společný budíček pro všechny opozdilé jezdce i diváky obstaral ráno vrtulník, který tradičně jako každý rok křižoval oblohu nad Svatým Petrem. Zástupce médií, pro které byl především určen, si tak mohli pořídit unikátní záběry snowparku a jezdců. Heli shooting byl hlavním programem druhého dne Burton Špindl Spring Sessions. Jezdci, kteří se hecli a od rána brousili překážky ve snowparku, mohli předvádět to nejlepší ze svého arzenálu. Odměnou za jejich dochvilnost jsou jejich záběry z vrtulníku, který k nám létá pravidelně jako na jedinou snowboardovou akci v Čechách a uvidíte je v ofiko videjku z BŠSS. 

Zatímco jezdci poctivě trénovali na sobotní corner session a sbírali body za svoji jezdeckou performance v průběhu celého eventu, diváci se věnovali především atrakcím v rámci areálu. Zvláštní pozornost si zaslouží Burton Easy Park na Hromovce, který v sobotu zažije závod pro veřejnost. Překážky v něm nejsou tak náročné, a tak si své snowboardové dovednosti na nich mohou dokázat amatérští jezdci, pro které jsou „velké překážky“ v hlavním snowparku nad jejich síly. 

Sobota přináší v porovnání s dneškem plno soutěží pro profesionální i laickou veřejnost a bude zakončena mohutnou párty, na které vystoupí jako hlavní hvězdy ve společném setu Monkey BusinessPSH, kteří budou rozjíždět mejdan stejně jako NavigatorsPrague Conspiracy či Red Bull I-​Battle předcházející večery.

Sobotní program na svahu je tradičně hodně nabitý. V deset hodin startuje BURTON KEMP PUBLIC JAM v Burton Easy Parku na Hromovce, ve dvě hodiny odpoledne pak ČESKÁ POJIŠŤOVNA CORNER SESSION na obřím corneru v dolní části snowparku 

BURTON KEMP PUBLIC JAM
Již v 10:00 se v Burton Easy Parku Hromovka uskuteční závod pro veřejnost. Hodinový Jam budou hodnotit jezdci českého Burton týmu a nejlepší závodníci ve třech kategoriích si odnesou atraktivní ceny. Jelikož je tento závod určen veřejnosti, přihlásit se může doslova každý - registrace bude probíhat přímo na Hromovce na začátku snowparku od 9.00 hodin. 

ČESKÁ POJIŠŤOVNA CORNER SESSION
Hlavní sobotní atrakcí je závěrečná ČESKÁ POJIŠŤOVNA CORNER SESSION, která určitě hodně ovlivní h lasování odborné poroty o celkově nejlepších jezdcích akce. Tento cca 60 minut dlouhý Jam je tradičním vyvrcholením celé akce a nejatraktivnější podívanou pro všechny návštěvníky Burton Špindl Spring Sessions. Vítězové v kategoriích Best Trick a Best Air si rovným dílem rozdělí celkové prize money 50.000,- Kč. Registrace proběhne v BŠSS office anebo přímo v rozjezdu na Corner před začátkem contestu, který jsme posunuli na 14.00 hodin.

JÄGERMEISTER SEASON CLOSING PARTY
Závěrečný večírek pro ty, kteří nenechali veškerou energii na svahu, slibuje opravdovou lahůdku, kterou jsme Vám chtěli servírovat již v předcházejících letech, ale podařilo se nám ji zajistit až letos. Po předání cen pro nejlepší snowboardisty bude následovat koncert zástupce labelu Bigg Boss Vladimira 518s Terezou Černochovou, dvojice, která se dala profesně dohromady v loňském roce, kdy rovněž objela letní festivalovou tour. Večer pokračuje koncertem nejlepší současné české kapely Monkey Business, která vystoupí jak se svým repertoárem, tak společně s PSH, což bylo dohodnuto ještě před zahájením právě probíhající úspěšné tour, která boří české a moravské kluby. Do ranních hodin pak budou hrát DJs Robot, Jorgos, Mike Trafik a Double J.

Program na sobotu:

08:00 - 16:00 Park a lanovka v provozu
10:00 - 11:00 BURTON KEMP PUBLIC JAM (Burton Easy Park Hromovka)
12:00 HELI SHOOTING
14:00 ČESKÁ POJIŠŤOVNA CORNER SESSION
20:00 - 03:00JÄGERMEISTER SEASON CLOSING PARTY – Monkey Business, Vladimir 518+DJ Mike T feat. Tereza Černochová, PSH, DJ Robot, DJ Jorgos, DJ Double J, DJ Mike Trafik
21:00 PRIZEGIVING-​RESULTS (Party Tent)

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!