Burton Špindl Spring Sessions 2013 - středa

Už zítra startuje ve Špindlerově Mlýně další ročník legendární akce Burton Špindl Spring Sessions a my jsme vyrazili na místo o den dřív, abychom vás poinformovali o tom, co se pro vás všechno chystá. Mrkněte na úvodní video a fotky ze stavby!

Burton Špindl Spring Sessions se rychle blíží, celá akce odstartuje už zítra! Nejlepší představu o tom jak finalizují přípravy si uděláte z následujícího videa, které jsme pro vás dneska ve Špindlu natočili. Více fotek ze dneška najdete na našem Facebooku.

V Krkonoších vládne doslova lednový počasí a jaro tady vůbec nic nepřipomíná. Místo kvetoucích kytek a cvrlikání ptáků tu fouká studenej vítr, sněží, mrholí a mrzne. Vypadá to, že letošní Spring Sessions budou čistě zimní, oproti tradičnímu "summercampu" s ježděním ve slushi. Nic to ale nemění na tom, že Snowparkdesign crew připravila opět parádní snowpark, který "široká veřejnost" pravděpodobně ocení nejvíce za celou historii BŠSS. Shapers to letos totiž pojali trochu jinak a nedali si za cíl postavit obří stavby určené především pro profíky jak tomu bylo dřív. Přibylo menších překážek, ale i tak budou ty největší hvězdy mít na čem se pořádně proletět, na to svoje by si tedy měl přijít úplně každý.

Celý park je rozdělen na tři základní sektory - shred line, kicker linerampa se skokem v průseku. Ve shred lajně je k dispozici celkem 5 platforem za sebou - popořadě street railvrrr-​trubka, na druhém hitu rovný rail (dvoutrubka), menší skok nebo rail jednotrubka (byla na boku rampy při Snowjamu), následuje stejná jednotrubkakmen stromu na bonkování, multifunkční překážka složená z vrrr-​trubky, mailboxustreet railu a na závěr dole u dojezdu další multifunkční funbox s mailboxem, wallridemtrubkou plynovkou.

Kicker lajna čítá dvě platformy vždy se dvěma odrazy. Skoky nejsou nijak obrovský jako tomu na Spring Sessions bývalo, přesto umožní slušnej airtime. První dva mají 12, resp. 8 metrů dlouhý table a druhé dva 15, resp. 10 metrů. Samozřejmostí pak je tradičně obří corner dole na rovině u lanovky, který určitě bude opět středem pozornosti. Rampa si pořád drží super tvar a po Snowjamu zůstaly i dva vyvýšené cornery jako vstupní hity do ní. Pod rampou následuje rozjezd na tradiční skoky v průseku, ten větší má parametry jako na Snowjamu, takže výška odrazu více než 4 metryplošina dlouhá 19 metrů, a vedle ještě čeká malej brácha s 10metrovou plošinou.

To ale neni všechno. Opět se můžete těšit i na Burton Public Park na Hromovce a po cestě k němu na modré sjezdovce najdete několik zábavných hitů. Asi tři překážky budou umístěné i na černé sjezdovce, takže se vám vyplatí jezdit dvojsedačkou až nahoru. Můžete si užít pár triků navíc a nebudete muset šlapat pro nájezd na skoky nebo rampu.

Zítra je na programu kromě celodenního ježdění, focení, natáčení a doprovodné zábavy ve stanovém městečku i Anon Big Air Fortune, tedy contest na skoku v průseku, kdy si jezdci budou pomocí kola štěstí losovat triky. "Wheel of Fortune" se poprvé roztočí s úderem 13. hodiny. Dole u lanovky najdete hned několik stánků v čele s Jägermeister Tatrovkou, ze které budou celé dny hrát DJs Akvamen, RobotJorgos. V Burton Test Centru si můžete pučit k otestování prkna a vázání na příští sezónu a zároveň vám tam zdarma navoskují vaší desku. Určitě se zastavte taky ve Freeride.cz stánku, kde si budete moci třeba udělat radost tričkem nebo mikinou FR ;-) 

Nedílnou součástí je u Burton Špindl Spring Sessions samozřejmě večerní kulturní program, aneb Jägermeister Party Nights. Ty nás čekají celkem tři a jedna bude lepší než druhá. Obří párty stan už stojí na svém místě a hned zítra vše odstartuje atraktivní Red Bull I-​Battle, ve které mimochodem Freeride.cz Crew obhajuje loňské vítězství, takže nás pojďte podpořit a užít si další legendární mejdan!

Seeya in Špindl!

Text: Márty Večerka
Foto: Yan Renelt
Video: Filip Jäschke /​ Burg Production

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!