Březen 2016

Po měsíci se opět hlásíme s naší pravidelnou rubrikou FReview. V ní vám tuto sezónu přinášíme souhrn toho nejdůležitějšího, co se v daném měsíci stalo ve snowboardovém světě. Březen nám toho přinesl opravdu hodně a my si postupně projdeme články a novinky, které jsme vám tento měsíc uvedli, tak aktuality, které se do našeho obsahu nedostaly.

ČLÁNKY

V rámci technických článků, které souvisí s naším projektem Buyer´s Guide 2016, jsme vám v březnu představili kolekci značky Roxy, pod kterou se podepsala hlavní hvězda Torah Bright. Líbí se vám její aktuální kolekce?

Roman Dlauhý se na Freeride.cz objevil tento měsíc několikrát. Michal Prouza aka Prouzič nafotil luxusní One Shot a Romanův vítkovický edit u vás slavil velký úspěch. 

Jeden z našich předních fotografů Vítek Ludvík zavítal do továrny LTB Snowboards, kde si nechal postavit svůj nový splitboard. Jeho článek je nabitý jednou krásnou fotkou za druhou. Dočtete se i to, jak výroba jeho nového prkna probíhala.

Ani v březnu jsme vás nemohli ochudit o novou rubriku TOP 3. Na plno otázek nám odpověděl panáček, kterého máme v redakci hodně rádi. Ještě aby ne, vždyť je to Petr „Horis“ Horák.


Třetí měsíc tohoto roku byl nabitý jednou akcí za druhou. Přinesli jsme vám několik reportů jak z lokálních akcí, tak z těch, co proběhly za hranicemi našeho státečku. Dejte si report ze Špičácké louže, Snowboard Zezula Freestyle Campu, King of Jib nebo Blackcomb.cz Jib Contest.

Samostatně musíme ale zmínit akce, které mají rozhodně větší význam a přesah našich hranic. V čínském resortu Yabuli proběhlo Mistrovství světa ve Freestyle snowboardingu. Čína se pomalu chystá na rok 2022, kdy zde proběhnou Olympijské hry. Z Číny odlétala nejspokojenější Jamie Anderson, která získala prvenství jak v kategorii Big Air, tak Slopestyle. Mezi muži bral prvenství Peetu Piiroinen v Big Airu a Brandon Davis ve Slopestylu. 

Do rakouského Serfaus-​Fiss-​Ladis dorazily holky na letošní ročník Suzuki Nine Queens. Místní shapers předvedli tu nejlepší práci a opět postavili nádhernou stavbu v podobě hradu. Vítězkou snowboardové části se letos stala Anna Gasser. Jak celá akce proběhla, vám nejlépe ukáže highlights video. Na konci měsíce pak začala pánská část tohoto projektu Suzuki Nine Knights, ke které se vrátíme v příštím FReview. 

Vracíme se ale do České republiky, kde se pořádají také akce, které mají význam evropského či světového významu. Jednou z nich je Audi Snowjam, za kterým stojí Martin Černík, a který se letos uskutečnil opět ve Skiareálu Špindlerův Mlýn. Na finálový závod Světového poháru dorazili například Billy Morgan, Janne Korpi, Ville Paumola nebo Jamie Nicholls, který bral ve finále zlato. Mezi holkama se ve Špindlu ukázala i naše Šárka Pančochová, která brala třetí místo. Vítězkou Audi Snowjamu 2016 se stala Silvia Mittermüller z Německa. Tady jsou reporty ze sobotní kvalifikace, best triku a nedělního finále.

Dlouho jsme se nepodívali do nějakých snowboardových lokalit. V březnu jsme to ale malinko dohnali a přinesli jsme vám hned dva články. Náš kamarád Dan Janík vyrazil se svým splitem do Kanady tady jsou jeho zážitky z Powder Mountain. Honza Plesník, který nyní funguje jako jeden z našich redaktorů, se v listopadu vydal do Kalifornie, kde projel plno resortů jako Bear Mountain, Mammoth Mountain, Mountain High, Northstar a další. Tenhle zajímavej spotcheck si rozhodně dej. 

Oficiální datum vzniku značky Vans je 16.března. Tato legendární značka je na trhu již neuvěřitelných 50 let. Ještě jednou gratulujeme.

Ondra BauerVenca Kutil jen tak nesedí doma a o snowboardingu jen tak nepovídají, ale vezmou lopaty a jdou tvořit. Výsledkem je jejich projekt Rusty Kneesodesreport z mnoha spotů, které si kluci vyhlídli a zrealizovali na nich shooting. Výsledek? Koukni na parádní fotky a povídání o tom, jak vznikly. Making of Rusty Kneesodes 2 si nemohl přehlídnout.

NEWS:

V Coloradu v resortu Vail proběhl další ročník Burton US Open. Videa z finále a výsledky jsme vám přinesli v této novince.

Šárka Pančochová společně s Cheryl Maas vypustila do světa video sérii Shark Tales & Maas Attacks. Prvnídruhý díl nás zavedly do Rakouska Japonska.

Eero Ettala ukončil svou profesionální kariéru snowboardisty. Jako rozloučení natočil dokumentární film Ender, který vám postupně přinášíme v jednotlivých partech. Tady je part hlavního představitele. Pokud vás to baví, tak si dejte i březnové posty ze švédského střediska Svanstein nebo part Heikkiho Sorsy.

Chceš si dát nejzábavnější dual slalom co známe? Empire GamesBromontu si dej hned tady. Pokud se ti to líbilo, tak pokračuj třetí zastávkou ve Ski Saint-​Bruno.

Ani březen se neobešel bez několika přestupů. Ethan Morgan posílil snow team značky Neff Headwear, Flo Corzelius evropský AM team Salomon SnowboardsBenny Urban doplnil už tak silnou partu Vans snow teamu.

Velkou událostí třetího měsíce roku 2016 bylo vyhlášení dalšího soutěže X Games Real Snow 2016. V něm získal letošní prvenství Dylan Thompson. Tři nejlepší videa s behind the scenes záběry si rozhodně dej. Pro Dylanův part nemusíš nikam klikat, stačí dát play. Kael Hill si tuto soutěž ale přebral po svém na točil svůj X Games Real No Snow part. Check it.

Ve snowboardovém bussinesu proběhlo také několik změn. Tři významné značky mají nového majitele. Columbia Pacific Advisors totiž prodala třem samostatným subjektům značky Pow Gloves, Holden OuterwearSpacecraft.

S jarem začala i doba uvádění nových teaserů k filmům, které produkce natáčeli během této sezóny. My si uvedeme dva, které nás zatím oslovily nejvíce. Prvním z nich bude nový kousek od Method Mag.

Druhý pak od kanadské party The Manboys.

Na Mt. Bakeru proběhl již 30. ročník akce Legendary Banked Slalom. Přinesli jsme vám tyto výstupy - Mt. Baker Legendary Banked Slalom, YES Snowboards na Banked SlalomuBanked Slalom pohledem GNU Snowboards.

Niche Snowboards přišli s plně recyklovatelným snowboardem. Testování je ve finále a podrobnější informace najdeš v článku na Transworld Snowboarding.

V Peci pod Sněžkou proběhlo v produkci Czech Snowboarding finále letošní Snowboard Zezula Tour.Vítězi se stali Dušan Kříž Katka Vojáčková. Jak finále proběhlo, se podívej v následujícím videu. 

Březnové FReview uzavřeme nejsledovanějším videem na našem facebookovém profilu, kterým byl stylový nástup na sedačkovou lanovku. Lyžař to docela odnesl. 

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.