FReview - Duben

Zima je definitivně za námi a my vám nyní přinášíme ohlédnutí za posledním měsícem, kterému ještě dominovaly české hory. To nejdůležitější a nejzajímavější snowboardové dění měsíce dubna je tady... sečteno a podtrženo.

Závody

I letos vyšly na jedničku Burton Špindl Spring Sessions. Dlouhodobě nelepší akci sezóny jsme samozřejmě poctivě sledovali a vy jste mohli mrknout na Daily updates, velký report a nedávno i na oficiální video z BŠSS | Téhle akce se pro účast na Mistrovství světa juniorů mezi jinými nezůčastnil i náš nejprogresivnější rider Petr Horák, odtud i přes nepříliš povedenou jízdu přivezl slušné 13.místo | Za zřejmě historicky největší mezinárodní úspěch českého jibbingu lze považovat 4.místo Štěpána Rokose na Volcom PBRJ v Laaxu. | Finále World Rookie festu v Ischglu se z české výpravy nejlépe podařilo Katce Vojáčkové, která ve své groms kategorii s přehledem vyhrála.

Media

Slušným webovým fenoménem se stalo video Denise Leontyeva, zachycujcí jeho shredding na BŠSS | Na premiérovou tour vyrazilo česko-​slovenské dívčí video SugarBeat | Ve finále letošního Ride Public Gallery rozhodujete přímo vy svým hlasováním na Facebooku, finalisty a info najdete tady | Pokud je podzim dobou snowboardových premiér, duben je měsícem teaserů. Ukázky ke svým videím vypustily produkce People, Isenseven, Nitro Roarwarriors, Sandbox, hočičí Peep Show a mnoho dalších...

Business

Značka Volcom byla prodána firmě PPR (Puma aj.) za pěkných 607 (milionu dolarů) | Do českého K2 teamu přistoupil Liberečák Martin "Scream" Bidlo | V záhlaví našeho webu nyní opět najdete sekci Eshop, kde jsou k dostání FRtrička, placky, originální zápisníky a mnoho dalšího bude přibývat...

Na Dachsteinu je letos o kousek dříve v provozu Horsefeathers Superpark, první letošní videa odtamtud najdete tady |  Nejlepší zpráva je tu až nakonec... vážně zraněný Pepe Samek je v pořádku a po pobytu v nemocnici se už několik týdnů rychle zotavuje v domácí péči... Těšíme se na tebe Pepe!

Video měsíce

Pokud bychom vyhlašovali soutěž skokan roku, letos by si tuhle cenu zasloužil rozhodně Pat Burenger...

Pokud byste na začátku sezóny zmínili jeho jméno, každý by jen kroutil hlavou. V lednu a únoru se tenhle neznámý švýcarský talent nenápadně prokousával u-​rampovými závody, kde získával překvapivě dobrá umístění... Snowboardový svět ale převrátilo naruby až tohle jarní video z jeho domovského resoru Crans-​Montana... a switch backside triplecork!!!
Sečteno a podtrženo, snowboarding už je jinde. (Právě teď, zdá se, ve Švýcarsku:)

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!