FReview - Únor

Druhý měsíc roku je většinou z celého roku nejvíc našlapaný snowboardovými akcemi a tak pokud vám cokoliv uniklo, zkoukněte naše FReview, ve kterém se vrátíme k nejdůležitějším a nejzajímavějším událostem února...

Závody

Peetu Piroinen vyhrál potřetí v řadě TTR World Tour, získal tak opakovaně nejprestižnější titul, jakého lze momentálně ve snowboardingu dosáhnout | V závodě Impromat 4x4 na Paprsku se nejlíp umístil už podruhé Petr Horák, zastávku na Ještědu vyhrál Tomáš Tuzar | Na čtyřhvězdičkovém TTR Snowboardfestu ve slovenské Drienici si na třetí místo doplachtil Honza Nečas | Mezi nejlepší evropské závody se už mnoho let řadí Air&Style, na FR jsme měli report z Innsbrucku, kde zářil Kanaďan Mark McMorrisz Mnichova, kde slavil Peetu Piiroinen | V celkovém pořadí americké Dew Tour dopadli nejlépe Torstein Horgmo (slopestyle) a Louie Vito (rampa) | Největší skandinávskou akcí je už mnoho let Arctic Challenge, letošnímu slopestyle v Oslo kralovali Chas GuldemondJamie Anderson, videa najdete například tady

Media

Časy jako na houpačce zažívá Šárka Pančochová a tak jsme pro vás po nějaké době připravili aktuální rozhovor s jednoznačně nejlepší českou jezdkyní | Atmosféru mnichovského Air&Style a také současně probíhajícího finále Stairset Battle Tour jsme přinesli ve videoreportu, který určitě stojí za shlédnutí | Přesně nevíme co dělá Shaun Whitetohle klipu, ale prostě tam je (dobrej song mimochodem) | Venku je pirátskej full part Halldóra Helgasona a také nejlepší part roku v podání Johna Jacksona | Mezi full videjky dostupnými na netu přibylo Loveoultion 2 | Pořad 360°, který vysílá Nova Sport najdete nyní v reprízách i na freeride.cz, nyní je online první díl ze Špindlu | Každou středu vysílá kanál Nova Sport pořad Element, upoutávky a s odstupem i celé díly najdete ZDE.

Lokality

Nejzajímavějším snowparkem roku bychom mohli bez obtíží nazvat japonský projekt nazvaný The Wall, tady je video, aby bylo jasno o co jde | V německém Mnichově proběhl začátkem února největší (nejen) snowboardový veletrh ISPO, firmy tam představovaly své nové kolekce a prezentace některých z nich uvidíte zde na Freeride.cz (čekněte první dvě) 

Business

Novou značkou na českém trhu je americká stálice jménem Capita, teamridery budou Honza Dolejší, Honza Koukol a další | Za českou firmu Horsefeathers začal jezdit legendární rakouský Ästhetiker Chris Kröll.

Letošní hodně povedenou sérii akcí pro veřejnost - Freeride.cz Just Ride - máme sice za sebou, vy se však můžete vrátit k reportům ze Svatého Petra i z Neklidu | Na mistrovství republiky v U-​rampě dorazilo pouhých 12 jezdců | Na Horních Mísečkách se jel kultovní Peanut Butter Rail Jam, ze strany účastníků se později opět vedla bouřlivá diskuze o průběhu této akce.  

Video měsíce

Tentokrát nebylo o čem přemýšlet... Travis Rice vypustil do světa teaser svého nového videa "The Art of Flight":

Kromě Mr.Rice se tentokrát objeví pravděpodobně nejlepší sestava všech dob, posuďte sami... Mark Landvik, Nico Müller, Jeremy Jones, Jake Blauvelt, Pat Moore, DCP, John Jackson, Scotty Lago a Gigi Rüf. Pokud k tomu přičteme nejmodernější digitální technologie na světě... no, trailer mluví za vše.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!