Květen 2016

I v červnu je tu rubrika FReview, ve které se věnujeme těm nejzásadnějším snowboardovým událostem minulého měsíce. V květnu jsme vám přinesli skoro 150 příspěvků a nejen z nich vybereme následující zajímavý obsah. Pohodlně se usaďte, právě se přesouváme do měsíce května roku 2016.

Květen patří mezi měsíce, kdy se toho ve snowboardingu děje podstatně méně než v průběhu zimy nebo podzimu. Přeci jen je těsně po sezóně, jezdci často odpočívají nebo své síly a myšlenky přesunují k letním sportům a letnímu tréninku. I tak se toho ale stalo hodně a především na poli editů byl tento měsíc opět hodně silný. My se ale nejprve podíváme na články, které jste si mohli na našich stránkách přečíst.

ČLÁNKY

Mezi zásadní články tohoto měsíce určtě patřil rozhovor se světovou legendou Bryanem Iguchim, kterého vyzpovídal náš hlavní dodavatel freeridového a splitboardového materiálu Míra Kube z party SplitUnite. Osobně se setkali v Jackson Hole a tento zajímavý rozhovor najdete zde.

Další zajímavý výlet podnikl i Michal Prouza. Prouzič se vydal nafotit nové snowboardové kousky s Romanem Dlauhým a jejich cesta začala již klasicky v Praze a dále pokračovala do okolí Liberce. Jak vypadala jejich Březnová streetová romance, se můžete přesvědčit na tomto odkazu.

Jak jste si již určitě všimli, snažíme se vám přinášet i full movies, která postupně produkce vydávají a posílají do světa. V květnu jsme vám přinesli celkem dva kousky - jmenovitě Data Fantasy od Avante Garden Unnamed od holandských Postland Theory.

Věnujeme se i recenzím snowboardových videí. Květen patřil filmu End Search od Magic Hour Moves. Jak cestovala Dinosaurs Will Die family a jejich kámoši, se dočtete zde.

Mezi plnohodnotná videa se dá zařadit i video z naší letošní zimní série Freeride.cz Just Ride Winter 2016. Rekapitulační kousek má opět na svědomí parta z Separation Films. Ještě jednou děkujeme všem zúčastněným a našim partnerům. Stálo to za to! Pokud jste ho neviděli na našem webu nebo na akci Winter Closing Party 2016, z které si můžete zde prohlédnout fotky, dejte si ho třeba teď.

Českých snowboardových kempů za hranicemi našeho státu moc není. Kluci z Freestyle Area ale jeden takový uspořádali na Kaprunu. Report z Local Camps najdete zde.

K partě ze SplitUnite se vrátíme ještě jednou. Jako mediální partneři jejich Splitboard Video Projektu jsme vydali i krátký report z natáčení v okolí horské chalupy Saboredo ve španělských Pyrenejích.

Na závěr měsíce jsme pak vystavili zajímavý report z cesty SnowScraperS teamu na Luční horu. Tady, sice na tajno a pod hrozbou pokuty, nafotili parádní fotky s vycházejícím sluncem. Pokud vám tohle uniklo, tak rozhodně chybku napravte zde.

NEWS

Mraky, ale mraky editů proběhlo v měsíci květnu. Nejaktivnější crew, která vydávala jeden edit za druhým, byla parta ShredBots. K jejich pěti editům se můžete vrátit na těchto následujících odkazech. Z filmu Shredtopia jsme si uvedli party z Whistleru a Bearu a následně z Cooper Mountain. Dále se nám ShredBots Boys ukázali v editech HoBo Sessions, SuperMegaFunPark a z editu z akce Superpark 20.

U nejvýznamnější akce konce této sezóny - Superpark 20 ještě zůstaneme. Největší poměr videí souvisejících s jednou akcí bylo právě okolo Superparku 20. Dohromady dvanáct. To ale ještě není kompletní soupis. I v těchto dnech vám stále servírujeme jeden výstup za druhým. Pokud se chcete k nějakému z nich vrátit, stačí do našeho vyhledávače na home page zadat Superpark 20. Chuť vracet se na tuto akci je veliká, my jí ukojíme editem s Jaegerem Baileym.

Je po zimě a po sezóně 2015/​2016 což znamená, že plno produkcí pilně pracuje na svých záběrech, zpracovávají je, vymýšlejí, jak je upravit co nejlépe a jak svými teasery k novým filmům upoutát snowboardové diváky. Pár upoutávek jsme vám přinesli i my. Mezi ně patřil i teaser k novému filmu Zacha Normandina, novinka z produkce Different Vision Production, hodně se těšíme na film Trap House od Dirty Pimp, Recreational Use od SRD nebo na film Drop Outs, další japonská parta Too Late má venku teaser k After Shower. Na co se ale těšíme z květnových trailerů nejvíce, je určitě projekt The Wedge, který se natáčel v resortu Sölden.

Podívali jsme se i na pár teamových změn nebo novinek. Počítáme ale, že ty hlavní přestupy teprve přijdou až před nadcházející sezónou. Novou posilou u 686 se stal Slovinec Nejc Ferjan, Francouz Boris Mouton jezdí nově na prknech West Snowboards, Mike Skiba posílil řady značky The Interior Plain Project a značka Technine vyslala kompletní soupisku svého nového teamu, ve které se objevil i náš Tomáš Löttl.

Pár kousků k nám dorazilo i z česko slovenské scény. Maťa Molnárová například poslala video a pár fotek ze Snowstars kempu na Stubaii. Šárka Pančochová, která si teď užívá zaslouženého letního odpočinku, se objevila hned ve dvou postech, a to ve svém editu z letošní akce Nine Queens a dále pak ve čtvrtém dílu její série Shark Tales & Maas Attacks. Kluci z Fullface Productions u nás vystavili své parádní video Czechs & Slovaks are AWESOME 2016. To si rozhodně dejte ještě jednou.

Snowboardová legenda Noah Salasnek bojuje s rakovinou. Jeho fanoušci přispívají na speciální stránce finanční částky, které Noahovi pomohou v jeho léčbě, která je hodně drahá. Pokud budete chtít přispět také, můžete zde. Firma Sims Snowboards mu chce také pomoci. Do prodeje dala několik kusů limitovaných snowboardů s designem jeho promodelu ze sezóny 93/​94.

Jak jsme se již zmínili o konci sezóny a práci produkcí na svých filmech, i jednotlivci pracují na svých videích a season editech. I v květnu jich bylo požehnaně. Dva kousky nad nimi ale převyšovaly - Seb Toots vydal edit Park & Jumps a náš oblíbený jezdec Marcus Kleveland pak sestřih svých nejlepších záběrů sezóny 15/​16. Obě videa si dejte hned teď.

Seb Toots

Markus Kleveland

Únorové FReview jsme ukončili omluvou, že jsme ještě nezpracovali zajímavou událost, která se letos uskutečnila na Islandu. V rámci propagace sportů této země sem byly pozvány dvě skupiny jezdců. Na Iceland Winter Games „bojoval“ evropský team proti tomu americkému. Vyhrála dvojice Scotty LagoGreg Bretz nebo Antti Autti Levi Luggen. Výsledek a soutěžní videa najdete zde.

Woodward Tahoe jsou prvním americkým resortem, který v létě využívá služeb firmy TechnoAlpin, která má patentovaný revoluční systém výroby sněhu při letních teplotách. Podrobnosti o jejich Snow Factory vám přineseme již brzy.

Se závěrem sezóny bylo natočeno i několik closing editů. My se vydali na zavíračky resortů Sierra at Tahoe, Northstar, Breckenridge, Hyland Hills a s francouzskou partou Banging Bees do AvoriazVal Thorens.

Zajímavé spojení proběhlo u značek Red BullGoPro. Po vzájemné dohodě budou tyto mega korporace spolupracovat na společných akcích, takže se máme na co těšit. Více zde.

Signal Snowboards rozjeli svou další sezónu oblíbené série Every Third Thursday. První letošní díl najdete zde.

Tyler Chorlton, kterého znáte z teamu značky Horsefeathers, natočil zajímavé "snídaňové" video, ve kterém hraje hlavní roli on a létající dron. Viděli jste to? Pokud ne, tak tady to můžete napravit.

Oblíbená destinace českých a slovenských jezdců - Superpark Dachstein, ohlásil dobu provozu až do poloviny července. Aktuální podmínky tam jsou více než dobré a stav překážek můžete sledovat jak na webu, tak v mobilní aplikaci, kterou areál disponuje. Odkazy najdete v této newsce.

Pátý měsíc nám přinesl i poohlédnutí se za několika akcemi, a to jak na evropském území tak na tom americkém. Jak proběhl letošní ročník Gerry Lopez Big Wave Challenge najdete zde. Letošní ročník akce Snowjam pohledem britské výpravy zkoukněte tady. Ty nejlepší záběry z akce Bonus Spring Session 2016 pak po kliknutí na play přímo zde. 

Hodně se nám líbilo video z dalšího Video Logu značky Arbor Snowboards. Jejich team vyrazil do národního parku Yellowstone.

To samé pak v posledním ofiko dílu projektu Turn & Burn, který nese název Powabunga.

Bud Keene, který má za sebou přes 25 let zkušeností s tréninkem a má ve svém porfoliu jména jako Shaun White, Gus KenworthyHannad Teter, propojil své aktivity s We Are Camp. Těšit se tak můžeme na novinky u akcí jakými jsou Windells Camp, Windells Academy High Cascade Snowboard Camp.

Úžasné video mají za sebou Marko Grilc, Red Gerard, Žiga Rakovec, Tim-​Kevin RavnjakClemens Millauer. Ti pro svůj projekt využili lanovku ve slovinském resortu Kanin a tohle tam natočili. Za květen rozhodně TOP video.

Květnové FReview uzavřeme videem z akce King of the Hill 2016, kterou snowboardové legendy pokřtily památník Craiga Kellyho na legendárním místě Riksgränsen ve Švédsku. Zde je i dvacetiminutový edit, mapující zásadní okamžiky, které se v tomto městečku udály. 

Mějte se krásně a užíjte parádní červen.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!