Leden 2017

Měsíc nám utekl jak voda a my jsme tu opět s další rekapitulací nejsledovanějších věcí z obsahu Freeride.cz. Zima konečně ukázala, že to taky ještě umí pěkně rozbalit a po celé republice jsme si v lednu užívali parádních sněhových podmínek. Jak u nás tak po celém světě se toho okolo snowboardingu odehrálo opět hodně a my si dnes dáme klasickou pětku nejsledovanějších článků a novinek našeho magazínu, plus přidáme ty nejzajímavější události, které se do našeho obsahu během ledna 2017 nevešly.

5 nejsledovanějších lednových článků

S novým rokem jsme rozjeli další ročník naší testovací akce Freeride.cz Just Ride!. Podle vaší účasti a sledovanosti jednotlivých výstupů vidíme, že vás tato akce baví. Jsme za to vděčni a těšíme se na vaše další návštěvy, jak přímo na akcích (kompletní data najdete na facebookové stránce akce Just Ride!), tak pak zde na stránkách Freeride.cz. Zde je nejsledovanější post v měsíci lednu, kterým se stalo video ze zastávky na Lipně.

Na druhém lednovém místě se „umístilo“ prosincové FReview. To se do naší pětky nepočítá, a tak ho přeskočíme a dáme si další místo. Tím bylo další video z akce Freeride.cz Just Ride!, tentokrát z první zastávky v Deštné v Orlických horách.

Pokračujeme dál a přesunujeme se do Krkonoš, kde řádí parta Freestyle Area. O vítkovický K2 snowpark se zde stará už několik sezón a článek o letošních novinkách vás rozhodně zajímal. Co si pro vás ve Vítkovicích v Krkonoších připravili na tuto zimu? Klikejte a dejte si to ještě jednou.

Splitboarding je stále na vzestupu a „rozdělené“ prkno používá pro své potěšení stále více lidí. Pořádají se i splitboardové kempy a právě jeden z nich vás zaujal. Koná se na konci února na Slovensku a podrobnosti o něm najdete zde.

Páté místo v lednu obsadil technologický článek, který jsme vystavili v rámci prezentace našeho dalšího projektu, kterým je přehled vybavení Freeride.cz Buyer´s Guide 2017. Novinky z kolekce Arbor Snowboards vás v této rubrice v lednu bavily nejvíce. 

5 nejsledovanějších lednových bleskovek

Stálý návštěvník našeho magazínu ví, že do bleskovek dáváme upoutávky na jednotlivé snowboardové akce, zprávy ze světa snowboardového businessu, ale převážně pak aktuální světová a lokální videa. Zde je lednová nej pětka. 

Jak nasednout na vlek na snowboardu – coach Honza Kaňůrek

Travis Rice vítezem Freeride World Tour v Japonsku

Side Hits Euphoria by Arthur Longo

Fruition - The Life and Dreams of Nicolas Müller – teaser

Venca Kutil a Honza Nečas si spolu zajezdili ve Vítkovicích

Po přehledech nejsledovanějších postů měsíce ledna se přesuneme ke zprávám ze snowboardového světa, které se nám nevešly do našeho lednového obsahu. Vezmeme to v bodech a zabrousíme jak do businessu tak do teamových zpráv.

- Union Bindings přichází s novou řadou vázání pro splitboarding. Jelikož se na vázání specializují, bylo jen otázkou času, kdy s těmito modely vyrazí do světa. 

- Při natáčení v Utahu se na backcountry skoku zranila legenda Jeremy Jones. Držíme palce, aby se Jeremy dal brzy dokupy a mohl zase začít jezdit a natáčet.

- Značky 686 GoPro spojily své síly. Výsledkem se stala tahle parádní pánská i dámská bunda.

- Vans přivítal ve svých řadách nové posily. Z nové spolupráce se těší Mary Rand, Cole Navin a legenda Bryan Iguchi.

- Nové posily zaznamenal i snow team značky The North Face. Oblečení a vybavení této světové veličiny budou nově oblékat a používat Austin Smith, opět Cole NavinJake Blauvelt.

- Jeden z největších snowboardových magazínů Snowboarder v lednu vyhlásil jednotlivá ocenění 2017 Riders of the Year. Nás zajímala především kategorie Women´s Rookie, kterou získala Klaudia Medlová. Velká gratulace!!!

- Konec ledna patřil SIA Snow Show, jedné z největších akcí pro snowboardový business, která se pořádá v americkém Denveru. Na místo dorazilo přes 500 vystavovatelů, kteří mají co říct snowboardovým zákazníkům. 

- Trojlístek Bataleon Snowboards, Lobster SnowboardsSwitchback Bindings mění továrnu a přesouvají se do SWS Dubai. Právě zde očekávají lepší výrobní podmínky a technologické inovace. Necháme se překvapit, co v Dubai vznikne za kousky. 

Tím je lednové FReview u konce. Za měsíc si dáme to únorové a do té doby užívejte sněhové nadílky a snowboardingu. 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!