Září 2016

Čas neúprosně letí a léto je nenávratně pryč. Je tu měsíc říjen, kdy už počasí přichází s nižšími teplotami, a my se začínáme připravovat na blížící se zimu. Stejně jako poslední měsíce, i tento se podíváme na rychlou rakapitulaci těch nejzásadnějších snowboardových událostí toho minulého. Září bylo ještě ve znamení letních aktivit, ale snowboardově bylo rozhodně hodně silné.

ČLÁNKY

Náš dnešní přehled o nejdůležitějších událostech měsíce září odstartujeme filmem, který k nám dorazil z Moravskoslezského kraje. ShredForFun crew vyslala do světa svůj další počin a filmem Trill Shredlife 2016 nám kluci udělali velkou radost. Na tuhle streetovou věc se musíte podívat ještě jednou.

Již brzy budete mít možnost shlédnout film Boom! z produkce Nitro Snowboards. Pražská premiéra se blíží a my vám postupně přinášíme články z jejich cest. Další navštívenou lokalitou byla Austrálie. Pár vět o jejich cestách včetně editu najdete na tomto odkazu.

Nové logo vždycky znamená plno práce a změn. Přesně tímto si prošel i Shaun Neff. Krátký rozhovor s majitelem značky Neff jsme převzali ze stránek Hypebeast.com. Náš splitboardový dopisovatel Míra Kube vyrazil za svým snem do Patagonie. Jeho první patagonský vstup najdete v tomto článku.

Dado Kometa opět sedl ke kompu a sestříhal záběry pro letošní díl svého dlouholetého projektu Grand Shred Season. Jakou měl David loňskou sezónu? A jak si to užila celá špindlerovská parta? Pokud jste nestihli, rozhodně si udělejte čas a dejte si to.

V září jsme vám přinesli i reporty z akcí. Na Slovensku proběhla snb, ski a bike akce Airbag Hero 2Kaňůs nám poslal článek o letošním Zabil.cz Summer Swag kempuNovém Hrozenkově. Kempeři se tam měli parádně. 

Nechyběly nám ani plnohodnotné zahraniční filmy, kterých sice nebylo v době uvádění nových upoutávek moc, ale i tak jsme pro vás nějaký ten zajímavý kousek našli. Od Odd Folks to bylo jejich The Movie a od kanadské SRD crew pak Recreational Use.

NEWS

Z vystavených Bleskovek, kterých bylo v září zase požehnaně, se dnes budeme věnovat především postům, které se věnovaly novým upoutávkám filmů a informacím z oblasti snowboardového byznysu. Tento typ zpráv totiž v září tvořil velkou část našeho obsahu. Sezóna se blíží a přestupů, prezentací nových kolekcí a nových filmů byla opravdu hromada. 

Než se ale přesuneme k uvedeným „podkategoriím“, dáme si něco od našich jezdců. Svůj Street Part 2016 nám například poslal Štěpán Rokos. Nejsledovanějším příspěvkem se ale stal dvousezónní part od Jirky Pařízka, který natáčel v Kanadě. Tuhle záležitost si dáme hned tady. 

Produkční parta táborské akce Summer Snow Battle si pro zájemce o podzimní snowboarding připravila další ročník tohoto oblíbeného eventu. Výsledky najdete zde.

A jdeme na slíbené teasery. Těch se na našem webu v září ukázalo přes dvacet. Ufff, slušné číslo. Mezi ty co nás zaujaly nejvíce patřily tyto: Antti Autti - Statements 2, holky z Runway Films prezentují svůj film Full Moon, již brzy si dáme celý film Home, z Ruska dorazil teaser k filmu, který podporuje i značka Horsefeathers a jmenuje se Notfar, The Manboys a jejich movie bude rozhodně patřit mezi highlighty tohoto podzimu, naši oblíbenci Rusty Tootbrush natočili film A Not So Fairy Tale, jeden z letošních filmů od Videograss se jmenuje Half Off, Rip Curl pak opět útočí na vaše vizuální smysly s dalším pokračováním svého projektu The Search. To je jen krátký výčet jednotlivých kousků. V rámci tohoto souhrnu si dáme rovnou tři trailery, které vás oslovily nejvíce. 

Snowboarder Mag - Resolution

Bynd x Mdls - Vacation Forever

Nitro Snowboards - Boom! vol. 2

Své upoutávky má venku i letošní projekt Burton Presents, a to jak pánská verze, tak i ta dámská. Bude to zase veliký.

Od teaserů se přesouváme k teamovým novinkám a zmiňovaným zprávám ze snowboardového byznysu. Své nové působiště změnilo hned několik jezdců, my vám přinesli především aktuální posily ve značce Bent Metal. Po znovuzrození této značky museli logicky přijít a my se na ně hodně těšili. Nově tedy vázání BM připevňují ke svým strojům Eric Jackson, Mark LandvikJamie Lynn. Eric JacksonFredi Kalbermatten posílili řady značky Spacecraft. Smlouvu se značkou Vans podepsala evropská ikona Victor De Le Rue. O další posílení českých Horsefeathers Clothing se postarala jedna z nejnadějnějších holek současnosti - Klaudia Medlová. WOW. Její welcome edit si dáme i tady. Všem gratulujeme k jejich novým rodinám a těšíme se na další parádní kousky pod těmito křídly. 

Co nového se stalo u jednotlivých značek a jaké nové kolekce jsou k vidění online? To nás čeká v následující části. 

Nejprve se ale vrátíme k informaci z našeho největšího zimního střediska Špindlerova Mlýnu, kde proběhla druhá vlna předprodeje tzv. Chytrých sezónek.

Svou novou aplikaci představili kluci z Absinthe Films. Aktuálně si jí můžete stáhnout a zdarma tak využívat výhod, které jsou v rámci této mobilní služby k dispozici. 

Chystáte se nakupovat nové vybavení? Tak se můžete pustit do hledání. Své aktuální podzimní a zimní kolekce prezentují v rámci svých nových webů tyto značky: Horsefeathers, Nitro Snowboards, Lobster Snowboards, Union Bindings, Arbor Snowboards, u kterých jsme zaznamenali velkou novinku v podobě jejich vázání, dále pak Deeluxe, Holden, 686, Coal Headwear nebo obnovená značka Session MFG.

Zajímavá kooperace proběhla mezi značkami Adidas Capita. Jejich limitovaná edice nevypadá vůbec zle. Travis Rice pak uvedl nové prkno Climax. O co přesně jde? Koukni se na tomto odkazu.

Svou novou kolekci světu představil i Torstein Horgmo, samozřejmě pod hlavičkou DC Shoes. Svým promodelem od Vans se pak může pyšnit i Pat Moore. Novinka Infuse by vám mohla padnout nejen do oka, ale především na vaše nohy. 

Co nového si pro vás připravují u 686? GLCR Project vám představí toto video.

V další části článku se budeme věnovat už jednotlivým editům, které v nás zanechaly příjemné vzpomínky a zaujaly nás buď zpracováním, výkony nebo svou atmosférou. 

Musíme začít projektem The Fourth Phase, který patří mezi nejsledovanější kousky podzimu. Jedním z výstupů je i GoPro Raw Files Ep 1

Oslovují vás powboardy a prašanové ježdění bez vázání? Pak vás určitě baví projekt Powsurf Chronicles. Uvedli jsme díly 910.

Značka Burton Snowboards před časem ukončila team Knowbuddy, ale po čase nastartovala novinku v podobě Kilroy Was Here.

Mezi teasery jsme záměrně neuvedli Supersnake v produkci Mountain Dew. To se hodilo až sem. O co jde? Tady se koukněte na teaser a již brzy na našich stránkách na další výstupy. 

Jake Blauvelt patří mezi nejlepší backcountry jezdce této planety. V létě vyrazil do Chile, kde natočil plno nádherných záběrů. Jeden edit jsme si od něj uvedli v srpnu, září nám pak přineslo tento Discover Chile - Extended Cut. Užíjte si to, je to paráda. 

Na jižní polokouli ještě zůstaneme, protože svůj podíl zde bude mít i náš oblíbenec Marcus Kleveland se svým editem z resortu Perisher. A novozélandská crew Diaries Downunder vypustila do světa svou letošní třetí epizodu.

Dva dvanáctiletí kluci to na svých prknech válí líp než většina snowboardové populace. Young blood je tady a s ní i edity Rubena RosenforseAota Kawakamiho.

Jeden z nejlepších streetových editů poslední doby si na své konto připisuje Derek Molinski. My z něj byli rozhodně unešeni, co vy? Koukněte se na to tady.

Blíží se dnešní konec a my zářijový přehled ukončíme dvěma edity. První bude video Pro Snowboarder Game od Rusty Toothbrush.

Svým Summer Turf Snowboardingem vás opět dostane a pobaví Philippe Trifiro-​Riendeau.

Díky za vaší pozornost a dále sledujte snowboarding prostřednictvím webu Freeride.cz. U dalšího přehledu za měsíc na shledanou.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!