City Shred Park v Brně

V prosinci 2012 znovu otevřel brány brněnský City Shred Park v areálu veřejného kluziště na ulici Vodova. Z Brna jsou hory daleko, to je jasná věc, patříme spíš do kraje vinic a broskví, než hor, proto je potřeba si trochu pomoct umělým sněhem.

Málokterý rok máme v Brně tolik štěstí aby napadlo hodne sněhu a vydržel aspoň týden. Prostě přírodní sníh je v Brně spíš vzácností a pamatuju si jen jednu zimu, kdy se dalo jezdit skoro měsíc. Proto je potřeba si nějak pomoct a spojit síly, aby se dalo jezdit kdykoli jsou teploty kolem nuly, přestože po sněhu ani památky.

Video ze sezóny 2009/​2010 od Mika Straky:

Myšlenka veřejného parku s pár překážkama vznikla už v roce 2008. Tehdy stál snowpark na Lesné v parku mezi panelákama a sníh se vozil z kluzišť náklaďáky. Následující rok se posunul do nedalekého lanového centra, naštěstí byla tehdy dobrá zima s kupou sněhu a místo bylo schovaný, bez čumilů a prostě nejlepší. Závislost na přírodních živlech nebo drahém vožení sněhu ale zapříčinila začátek spolupráce s kluzištěm na Vodové. Kluziště dalo k dispozici část areálu, sněhu kolik chceme a taky poskytuje osvětlení na večerní pojezdy. Na oplátku za tyhle výhody musíme zkousnout, že je kolem pořád rušno a jsme v obležení kupy bruslících zvědavců a do areálu se taky podle domluvy platí vstupné 20 peněz.

Video ze sezóny 2010/​2011:

Na jednom místě je park už třetí rok a postupně přidáváme, zvětšujeme a zdokonalujeme. Letos jsme po domluvě s areálem začali stavět už v listopadu, dovezli jsme lešení, spoustu palet a díky tomu, že se nás sešlo hodně (za což všem díky), tak jsme měli za pár dní postaveno. Na ježdění je tedy připravená rozjezdovka z lešení vysoká asi 2.30m a dlouhá 6m. K tomu jsou tři překážky - široké kluzištěplastová roura 5m na jedné straně rozjezdu. A druhej rozjezd s vyvýšenou plošinou na jekl 4m zkopce (díky Honzo).

Video ze sezóny 2011/​2012:

Jezdit se začalo 1.12. kdy se nafotilo pár triků (najdete je tady). Oficiálně jsme sezónu zahájili otevírací akcí ve čtvrtek 13.12., na kterou se sešli místní kluci a dojeli i přespolní. Jely se tři jamy, na každé překážce asi půl hodinu a nejlepší triky byly oceněny dárky od Horsefeathers Store. Na bedně byl nejlepší Petr Láznička, na rouře nejvíc zabil Honza "Sméky" Smékal, na railu byl oceněn Jan "Kocour" Kocourek a za special best trick Michaela Kopčilová.

Tímto zveme všechny kdo si chtějí zajezdit a naučit se pár nových triků, aby přijeli do City Shred Parku. Během zimy plánujeme určitě ještě nejakou akci - detaily se dozvíte včas. Aktuální info o stavu a dění v parku najdete na Facebooku nebo v Parks Infu.

Video z letošního openingu:

Otevřeno je během provozu kluziště, poplatek za vstup 20Kč. Pondělí až pátek jsou otevírací hodiny 15:00-17:30 a 18:30-21:00, o víkendech prázdninách a státních svátcích 9:00-12:00, 13:00-16:00 a 17:00-20:00. Mezi bloky je vždy hodinová přestávka na úpravu ledu, kdy je většinou brána na kluziště uzavřená, takže je potřeba přijít buď před pauzou, nebo až po ní.

Díky si zaslouží Boardmania.cz za nákup materiálu, za novou rouru a za kartáče, Horsefeathers Store Brno za podporu těch, co se o park starají, a za ceny na akce, společnost Ramar za nespočet palet zdarma, neznámému pánovi za perský koberec a všem co přiložili ruku k dílu. A v neposlední řadě díky kluzišti za místo pro park a sníh... A buďte dobří na toho pokladního a poctivě mu plaťte dvacku, třeba nás začne mít jednou rád.

Text: Kuba Štěpán
Foto: Milan Diška

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!