Přehled cen skipasů v českých snowparcích

Zimní sezóna 2016/2017 se nezadržitelně blíží a mnoho z nás zajímá, kolik nás bude stát permice v našem oblíbeným snowparku. Připravili jsme si přehled cen v pro nás nejzajímavějších parcích, kde to se snowboardingem a freeskiingem myslí alespoň trochu vážně.

Špindlerův Mlýn
Kde bychom měli začít než v české jedničce. Špindl je ověnčen mnoha nej a když je zde zájem postavit park, nemá v ČR konkurenci. Vloni se jezdil funtrack s překážkama na Hromovce, skoky v průseku a pár věcí na Mísečkách. Na konci ledna zde proběhne další zastávka naší akce Freeride.cz Just Ride. Uvidíme, co se zde bude dít letos dál, ale třeba Hriště a další Spring Session by rozhodně hodně potěšilo.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 890Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 3 880Kč
Web: www.skiareal.cz
Komplet ceník ZDE.

Pec pod Sněžkou
Česká lyžařská dvojka díky partě z Freestyle Area disponuje parádním snowparkem. Horní část obsahuje easy překážky na hoblovačku a menší skoky, dolní sérka pak láká dvěma velkýma platformama skoků a železem nad nimi.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 750Kč (vloni jen park 480Kč)
5ti denní skipas v hlavní sezóně 2 710Kč
Web: www.skiresort.cz
Komplet ceník ZDE.

Freestyle Area Vítkovice
Nejnavštěvovanější a nejoblíbenější český snowpark se nachází ve Vítkovicích v Krkonoších a má ho na starosti kdo jiný než partička Freestyle Area. Megamoc jibů, skoků a pohodová atmoška z něj dělá oblíbené místo pro všechny shreďáky. Tomu jsou uzpůsobeny i velmi příznivé ceny za skipasy.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 350Kč
Víkendový skipas v hlavní sezóně 590Kč
Web: www.skialdrov.cz
Komplet ceník ZDE.

Snowpark Karolinka
Je součástí skiareálu Karolinka v Beskydech a stará se o něj srdcař José Kysučan. Park je dlouhý 700 metrů a obsahuje hafo překážek, které jsou snad jako v jediném parku v ČR stavěny i pro pohodlí lyžařů a nikoliv jen snowboarďáků, takže je zde shredík nadmíru zábavný. I zde plánujeme další zastávku akce Freeride.cz Just Ride 2017. 
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 420Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 1 700Kč
Web: www.skikarolinka.cz
Komplet ceník ZDE.

Klínovec
O zdejší snowpark se stará partička Maximal Animal. Klínovec prošel za poslední roky obří modernizací a najdete zde hned několik lanovek a celkem slušný snowpark, kde si dobře zajibujete a zároveň se i trochu proletíte.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 680Kč, pouze park 370Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 2 700Kč
Web: www.klinovec.cz
Komplet ceník ZDE.

Snowpark Moravská Bouda
Vysoko nad Špindlem se nachází Josephovo. Tak by se dal charakterizovat oblíbený snowpark se snad nejhezčím výhledem a přírodou z celé ČR. Už jenom dostat se k parku je zážitek - šlapačka nebo rolba, záleží na síle v těle. Jít pěšky je dobrá rozcvička a trocha pohybu nikoho nezabije. O snowpark se stará Joseph se svojí partou, který má velký arsenál překážek a každý rok dokáže na louce nad boudou vykouzlit velký shred hřiště pro všechny.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 300Kč
Více informací najdete na facebooku parku ZDE.

Deštné v Orlických horách
Zdejší Your Park patří k tomu nejlepšímu na českých kopcích. Parta shaperů se o park poctivě stará a k dispozici je slušná lajna s výběrem z mnoha želez a sérka skoků. Deštné je také dějištěm mega freeski eventu Soldiers nebo naší akce Freeride.cz Just Ride. Ta zde opět otevře další ročník, a to 14. ledna 2017. 
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 470Kč, pouze park 340Kč
5ti denní skipas v hlavní sezóně 1 970Kč
Web: www.skicentrumdestne.cz
Komplet ceník ZDE.

Snowpark Paprsek
V případě dobrých sněhových podmínek je tu skvělý dlouhý snowpark podél sedačkové lanovky. Najdete zde velké množství překážek, skoky a na jaře se zde koná legendární zavíračka Fruhling Spass. Na webu jsme našli bohužel pouze ceny z loňské sezóny.
Jednodenní skipas v hlavní sezóně 400Kč (v loňské sezóně)
6ti denní skipas v hlavní sezóně 1 950Kč (v loňské sezóně)
Web: www.paprsek.cz
Komplet ceník ZDE.

Tyto parky považujeme za kvalitní a návštěvu v nich vřele doporučujeme. Pokud nepřijdou nenadálé povětrnostní nepříjemnosti v podobě prudkého deště nebo vánice, bývají tyto parky dobře upraveny. Existuje ještě další spousta snowparků v ČR, kam se sjíždějí lokálové a užívají si spoustu zábavy. O těch snad někdy příště.

Přehled aktuálních snowparků v České republice najdete i v naší sekci PARKS INFO.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!