Snowboard Zezula park Paprsek

Když se vydáte za Olomoucí směrem na Zábřeh a poté až do Rychlebských Hor ke Starému Městu pod Sněžníkem, naleznete zde kilometrový svah s jedním z nejdelších snowparků u nás pod jménem Paprsek. A protože je z tohoto směru slyšet další a další pokroky, podívali jsme se místním pod pokličku.

Zhruba před dvěmi lety se snowboardista Michal Urban společně s majitelem areálu Miloslavem Míkou rozhodli pořádně opřít do freestyle snowboardingu. Pořídili zasněžovací techniku, novou rolbu, nechali vyrobit desítky železných překážek a využili ideálního sklonu místního svahu k vytvoření základny pro moravské snowboardery a freeskiery. Rozhodli jsme se ho tedy vyzpovídat a zjistit informace o tom, co se zde letos bude aktuálně dít.

Ahoj Michale, představ nám areál Paprsek.
Jedná se o Snowpark Paprsek v Rychlebských horách, máme tady kilometrovou lajnu překážek a dvojsedačkovou lanovku s kapacitou 1300 osob za hodinu. Letos jsme koupili ještě dvě další sněžná děla a tyč, takže je na svahu devět děl, které nám pomáhají s tvorbou sněhu a překážek. V létě proběhly práce v areálu, řádil tady týden buldozer, takže udělal hliněné platformy pro skoky a překážky, abychom proces stavby urychlili.

Slyšel jsem, že přibyl i dřevěný park.
Za pomoci místních jezdců jsme přes léto udělali dřevěný park se šesti překážkami. Začátkem ledna budou umístěny ještě tři "mega" překážky, takže je na co se těšit. Nechte se překvapit.

Co plánujete během sezóny?
Náš snowpark od letošního roku nese jméno nového sponzora Snowboard Zezula, což je podle našeho názoru adekvátní partner ke spolupráci a vzájemnému rozvoji. V půlce ledna proběhne “Opening” snowparku ve své finální podobě, na který vás všechny srdečně zveme. Jednáme s AČS o konání jednoho ze dvou závodů Českého snowboardového poháru, který už zde minulý rok proběhl. Během února ve snowparku proběhne unikátní shooting snowboard teamů pod názvem Paprsek Team Battle a pak chystáme druhý ročník Paprsek Jump & Grind s prize money 100.000,-, který doufáme přitáhne spoustu dobrých jezdců. Další akce máme v záloze, ale nebudu je prozatím prozrazovat, protože jsou v řešení.

Jak se pohybuje Paprsek cenově?
Permice nezdražujeme, na letošní rok zůstává stále na ceně 400,- na den. Ubytování se dá najít na chatě Paprsek, která je ale přes sezónu dost vytížená, takže alternativa je na chatách hned pod sjezdovkou. Nejlepší informace najdete na webu www.staremesto.info, kde naleznete veškeré informace o ubytovacích kapacitách v okolí.

Kde naleznu informace o areálu?
Snowpark Paprsek má své místo na webu Freeride.cz v sekci Parks Info, nejrychlejší komunikační kanál je pak naše stránka na Facebooku, kde naleznete vždy aktuální novinky o našich činnostech. Takže se staňte našimi fans a budete neustále v obraze.

Co bys vzkázal lidem, kteří sem hodlají dorazit?
Ať si přijedou užít pohodovou atmosféru na Paprsku, kilometrovou lajnu skoků a překážek, kde si neodpočinou od začátku do konce a taky místní večírky na chatě Paprsek.

text: Milion
foto: David Buček
3d model: Jana Stehlíková

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!