Snowpark Lipno se letos rozrostl

Letošní sezóna odstartovala parádními podmínkami a nejen u nás, ale po celém světě, si příznivci snowboardingu a freeski užívají krásné sněhové nadílky. U nás jsme si na tyto podmínky museli počkat několik let. V rámci těchto sportů čekal na novou energii a sílu i Skiareál Lipno. Rozhodnutí padlo a nových investic do snowparku a aktivit spojených s ním přibývá a doufáme, že tuto práci ocení i návštěvníci. V následujícím textu se můžete seznámit s aktuálním stavem Snowparku Lipno, který můžete vyzkoušet například tuto sobotu 21. ledna na akci Freeride.cz Just Ride!.

Jihočeský Snowpark Lipno na letošní sezónu připravil nový setup a překážky. Po čtyřech letech, kdy jste mohli tento park registrovat pod historickým názvem Snowpark Kramolín, přišel nový impuls a investice. Skiareál Lipno, ve kterém se tento park nachází, se rozhodl zainvestovat do nových překážek pro začátečníky a revitalizace stávajících beden. Během léta došlo také k terénním úpravám, kdy vznikly tři platformy pro stavbu skoků i jibů.

Jeden z iniciátorů projektu Snowpark Lipno Vojen Smíšek k tomu dodává: „V letošním konceptu jsme vytvořili prostor pro začátečníky a rozšířili stávající část pro pokročilé. Pro začátečníky jsme nachystali zbrusu nové překážky z dílny Parks.cz - dancefloor, rovnou bednu, rainbow bednu a lámačku. Všechny překážky jsou nízké a stavíme je na zemi, aby si na nich mohli vyzkoušet první pokusy i ti nejmenší a nezkušení. K tomu jsme nachystali 3 dětské skůčky. Část pro pokročilé má nové hliněné základy a na vzniklých třech platformách stavíme jiby a skoky. Ve spolupráci s Parks.cz jsme zrevitalizovali stávající rovnou 6m dlouhou bednu a 8m lámačku. Všechny překážky jsou nyní osazeny polykarbonátem, aby to jelo jako po másle. Setup jsme doplnili 6m railem, novým bonkovacím lízátkem a právě dokončujeme obří oboustranný wallride, který bude na poslední platformě vedle lízátka. Wall si můžete pamatovat z Jib Masters 2005. Po letech jsme ho vzkřísili a vracíme ho na Lipno! Do letošního projektu je zapojena i Skischool Lipno, která v rámci výuky zavádí i základy freestylu. Pro účely výuky jsme v parku osadili vlek v podobě nekonečného lana.”

Setup parku můžete checknout už tuto sobotu 21. ledna 2017. během akce Freeride.cz Just Ride! 2017 nebo online na těchto odkazech.

Začátečnická lajna:
- 4x mini skok
- dancefloor
- malá rovná bedna
- malá duha bedna
- malá lomená bedna
- spina

Pokročilá lajna:
- 2x skok 4-​6m
- lomená bedna
- PVC trubka
- rovná bedna
- 6m fat rail do speedu
- skok s bonk lízátkem

Do Just Ride! Winter 2017 - Skiareál Lipno přibude ještě oboustranný wallride 6,25 x 2,5m!
#snowparklipno
#lipnobavi

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

MSJ 2024: Péťa Müller bere ve slopestylu krásný 7. místo

Na Mistrovství světa juniorů 2024 se rozdávaly první medaile! Český zástupce Petr Müller pak pronikl mezi světovou elitu...

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!