Snowparky ve Špindlerově Mlýně 2014/2015

Na horách sice ještě nenapadlo, ale teploty už dovolují zasněžovat, a tak se čím dál více můžeme těšit na sezónu. Mnohé z vás určitě zajímá jak to letos bude s podmínkami pro snowboarding vypadat v největším českém zimním středisku Špindlerově Mlýně. Tady je odpověď, která skrývá samé pozitivní informace!

Hlásíme novinky ze Špindlu. V sezóně 2014/​2015 budou ve Skiareálu Špindlerův Mlýn provozovány celkem tři upravované "freestyle prostory" zaměřené jak na začátečníky, tak i ty zkušenější.

Zůstává Funtrack Hromovka, který bude tradičně určený všem, co chtějí "shredit" sněhové vlny, využívat nerovností nebo se bavit na nejjednodušších překážkách. Díky osvětlení a možnosti večerního ježdění je funtrack hodně využíván právě večer za tmy.

Na Svatém Petru se opět můžeme těšit na pravidelně upravovanou U-​rampu jako jedinou nejen v ČR, ale i v dalších okolních zemích jako Slovensko a Polsko. 

Novinkou letošní sezóny je Snowpark Svatý Petr nově umístěný podél vleku "hřiště" nad výstupem dvousedačkové lanovky Sv. Petr. V obtížnosti překážek si najdou své začínající, ale i pokročilejší jezdci. Čekat můžete klasický snowpark obsahující platformy pevných překážek (raily a boxy) navazující na sérii skoků různých velikostí. Velkou výhodou je vlastní vlek po celé délce snowparku, která je 500m.

Na letošní sezónu se tak dění přesouvá na jeden kopec do Svatého Petra. Po jezdecké stránce to zaručí určitě více možností výběru na menším prostoru. Po společenské stránce nabízí Svatý Petr množství Après-​ski barů, restaurací, kiosků a je zázemím většiny již chystajících se akcí, na které se už nyní můžete těšit. 

Samozřejmostí snowparků je každodenní pravidelná úprava, o kterou se postará Skiareál Špindlerův Mlýn (www.skiareal.cz) společně se Snowparkdesign crew (www.snowparkdesign.cz). Všechny špindlerovské parky tradičně supportuje firma Burton Snowboards.

Už teď se ve Špindlu plánuje několik zajímavých akcí, například Freeride.cz Just Ride (31. ledna), Snowjam (10. - 15.března), který bude stejně jako před dvěma lety jedním ze tří Světových pohárů ve slopestylu (kromě kanadského Stonehamu a amerického Park City!), nebo legendární Špindl Spring Sessions (26. - 29.března). Pravidelné info a aktualizace sledujte v sekci Parks Info zde na Freeride.cz nebo na facebook stránkách.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!