Dan Porkert by Přemek Vida

Je to už nějaký ten pátek, co jsme vám přinesli poslední One Shot, kterým jste mohli vyšperkovat monitor svého křemíkového miláčka. Dnes pro vás máme kousek, v němž se potkali Dan Porkert před objektivem a Přemek Vida mačkající spoušť fotoaparátu...

Jak jste jistě bystře poznali, jedná se o fotku z loňské Burton Špindl Spring Sessions. Dan Porkert při heli shootingu poctivě protáhnul Methoda na obřím corneru. Více o tom, jak fotka vznikla, vám kluci řeknou sami. Dole pod textem si pak můžete stáhnout varianty wallpaperů o rozměrech 1280x800px, 1440x900px1920x1200px, to vše ve dvou variantách. Můžete to brát rovněž jako pozvánku na letošní Burton Špindl Spring Sessions, jenž startuje 31.března 2011. Více o této akci se dozvíte již brzy v samostatném článku, který pro vás právě připravujeme, nebo na webu www.spindl-spring-sessions.cz.

Jezdec: Dan Porkert
Trik: Method
Fotograf: Přemek Vida
Lokalita: Svatý Petr – Burton Špindl Spring Sessions 2010
Datum: 9. dubna 2010

Dan Porkert:
Ta fotka je ze série, kdy nás Přéma fotil z vrtulníku a měli jsme jenom jeden pokus, takže jsem měl velkýho nerva. Horní skoky se mi moc nepovedly, ale corner vyšel perfektně. Škoda že takovej corner je v Česku jenom jednou za rok. Loni jsme na něm s bráchou oba zkusili double backflip.

Přemek Vida:
Bylo to pro mně druhé focení z vrtulníku, neměl jsem tedy už tolik očekávání jako v předchozím roce a zároveň větší klid. Dal jsem přednost mladším jezdců jako je Martin Mikyska a kluci Porkertovic, pro které to také byla super zkušenost fotit a točit s heli nad hlavou. Dan se nepopral s nástrahami dvou macatých skoků nejlíp, ale zbyla mu rychlost na tenhle pořádný polet na corneru.

Technické údaje:
Expozice: f/​10, 1/​800, ISO 200
Camera: Canon EOS 40D
Objektiv: Canon 17-40

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!