Ondra Bauer u Lake Dillon v Coloradu

Na Boží hod tu máme jednu boží fotku, kterou nám poslal do rubriky One Shot Ondra Bauer. Ten nedávno strávil nějaký čas v americkém Coloradu a kromě ježdění v parku proběhl i například tenhle streetovej spot, jehož pokoření provází i následující příběh. Více už necháváme na OBm:

Rider: Ondra Bauer (Funstorm, Capita, Union, Perskindol, Electric, DVS, Sundisk, Chimpanzee)
Foto: Ondra Bauer /​ Eva Cameron
Lokalita: USA /​ Colorado /​ Lake Dillon
Trik: 5-​0
Fotoaparát: Canon 6D
Shutter Speed: 1/​2000sec.
Aperture value: f/​9
ISO: 800
Lens: Tokina 11-​16 AT-​X 11-​16mm f/2,8 116 Pro DX II
Hi-​Res ke stažení: TADY

Tenhle fešnej dřevěnej rail v dillonský maríně jsme chtěli dát původně se Zájou, ale někdo nám zaparkoval na dopad přívěs a bylo po srandě. Zája odletěl o něco dřív a na mě se poslední den před odjezdem usmálo štěstí, přívěs zmizel a navíc napadlo pár centimetrů sněhu, tak bylo snazší to připravit. Na místo jsem vyrazil s kolorédskou lokálkou moravského původu Evou Cameron a s mladoboleslavským minidiktátorem Kikim Salačem. 

Na spotu byly obtížný dvě věci, za prvý rozjezd, kterej nebyl, shrabali jsme těch pár čísel a udělali mrzkou rozjezdovou hromádku asi 2 metry před railem, taže drop a hned ollie. Druhá věc byl zřízenec v maríně, který hrozil policajtem a následnou konfiskací foťáků jako důkazního matroše pro soudní řízení. Jak se ukázalo, nemluvil do větru a skutečně benga zavolal, naštěstí pro mě přijeli právě po 5-​0 pokusu, kterej se docela povedl. Šerif byl ovšem relativně v klidu a po krátký diplomatický debatě nás prostě jen vyhodil. Bohužel tak ale znemožnil dát si rail Evě, která jezdí jako bohyně a určitě by to zabila. 

Co se týká fotky, vozim s sebou dva foťáky a pár skel, což mi umožňuje tvořit matroš, i když poblíž není kameraman nebo fotograf. To byl přesně případ tohodle spotu. Nastavil jsem foťáky, dal je na stativ a poprosil Evu ať to zmáčkne na foto a Kikiho na video. Velkej dík jim za to. Dík patří i Scottovi Stevensovi za promodel Capita prkna, kterej mám pod nohama a kterej je stejně zábavnej a hravej, jako Scottův snowboarding! 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!