Štěpán Rokos ve Špindlu (by Michal Prouza)

Zima je sice na svém konci, ale my z ní máme ještě v záloze spoustu materiálu, kterým vás budeme obšťastňovat i v dobách snowboardového půstu. Tady je jedna povedená fotka, kterou vytvořilo duo Roko - Prouzič na streetu ve Špindlu. Check it.

Rider: Štěpán "Roko" Rokos (Rome, Advita, Vans, Hypno808, Electric, Neff)
Foto: Michal "Prouzič" Prouza
Lokalita: Špindlerův Mlýn
Trik: Nosepress
Fotoaparát: Canon EOS 6D
Objektiv: Canon EF 17-​40mm 1:4L
ISO: 2000
Clona: f/​4
Expozice: 1/​2000sec.
XL verze fotky: ZDE

Prouzič: Týden před Velikonocemi mi píše Roko, jestli mám v nejbližších dnech volno a nechtěl s ním jet do Špindlu nafotit nějaký materiál na posledních zbytkách sněhu. Vzhledem k tomu, že jsem měl hodně práce, se mi do cestování zprvu moc nechtělo, ale nakonec jsem se hecnul. Cestou ve Vítkovících nabíráme Císiho a Davida Rozkošnýho a jedeme směr Špindl, kde má Štěpán vyhlídlých pár spotů. Tento spot sice okoukáváme jako první, ale klukům se do něho moc nechtělo. Naštěstí se k němu odpoledne vracíme a Roko asi na 3x pokus vrací tenhle epesní nosepress. 

Roko: Měl jsem pocit, že jsem toho letos natočil strašně málo, tak nezbývalo než vyrazit za posledním sněhem do Špindlu. Byla to trošku improvizace, protože jsme neměli nic moc připravenýho a spoty jsme vybírali až na místě. Nakonec se stihly dvě věci bez sebemenších problemů kromě upozornění, že jezdíme na plynový trubce. Velkej dík Prouzičovi za polibovaný fotky a čas!

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.