Tomáš Teglý by Lukáš Oujeský

Máme tu další fotangli v rubrice “One Shot” a tentokráte se podíváme do Vítkovic aka “Weedkovic”. Právě tady se na místním double kinku nedávno sešel fotograf Lukáš Oujeský s Tomášem Teglým a vyšla z toho tahle fotka...

Rider: Tomáš Teglý
Foto: Lukáš Oujeský 
Trik: Fs Transfer to Sw Grind
Lokalita: Weedkovice
Fotoaparát: Nikon D700
Shutter Speed: 1/​250sec
Aperture Value: f/​4
ISO: 400
Lens: AF-​S 80mm f/1.8G
Hi-​Res: TADY

Tomáš: Tenhle dřevák se vyloupnul hned za chajdou bratří Klímovic ve Vítkovicích. Jednoho rána padlo pár lopat, šlo se jezdit do parku a k večeru už jsme byli nachystaní. Nežádoucí déšť nás však vyhnal a spot se odložil. O víkendu jsem potkal v parku Lukina co fototografoval kempery. Padla ruka, padlo slovo a šlo se do vázka. Ve 3 bylo odjeto a šel se dodržovat pitný režim. Nejen díky Lukimu a Hofajzovi za záběr, ale i partě co dělala mexický vlny a pomohla.

Lukáš: Do Vítkovic jezdím už asi čtvrtej rok fotit kempy od Freestyle Area. Jelikož je focení děcek v parku dost stereotypní, tak jsem uvítal, že dorazili na víkend kluci z Prahy. Lokálové totiž točili celej týden před tím a byli moc rozsekaní na to, aby se mnou šli fotit. S Tomem jsme se shodli na tom, že čekat na zasněžený streety v Praze je utopie a čistou náhodičkou měl za barákem připravenej spot s double kinkem. Mně se to hodilo taky, protože jsem mohl ukázat 24 mladým riderům jak se fotí streety. Když si k tomu připočítáte ještě asi 20 aktuálních obyvatel baráku kluků Klímovic, kteří vytáhli zadky z baru a šli taky kouknout, tak z toho máte publikum a atmosféru jako na exhibici a ne na streetech. Bylo to fakt hezký. Byla celkem zima. Tma. Krásně sněžilo. Někteří byli opilejší než-​li jiní, a tak bavili ten dav zatím co jsem si nastavoval světla a Tom si dolaďovat odraz. Focení potom proběhlo rychle a hladce. První pokus na zkoušku rychlosti. Bylo jí až až. Druhej let. Prásk do sw grindu a bylo. Vyslal tam potom ještě jeden kvůli záběru a šli jsme to všechno oslavit do báru. Doufám, že z toho ty děcka pochopily, že je Tom zabiják a ne to, že je focení streetů easy a půjdou se hned zabít někam na double kink :D.

P.S.: Tomáš si včera na streetu přelámal obě kosti v předloktí, takže pro něj letošní sezóna bohužel skončila. Přejeme co nejrychlejší uzdravení! 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!