Bydlení na kolečkách, část VI: Andy Bergin-Sperri

V sérii o bydlení na kolečkách jsme zatím představili pouze obytné vozy. Nedílnou součástí mobilních obydlí jsou však také obytné přívěsy a zrovna jeden americký přizpůsobený životnímu stylu snowboardera vám dnes představíme.

Andy Bergin-​Sperri je snowboarder, cestovatel a řemeslník ze severozápadu USA. Celé léto pracuje ve státě Washington na stavbách domů, aby v zimě mohl brázdit v nekonečném prašanu na Mt. Baker.  Svůj um předvedl i u stavby svého obytného přívěsu. Na svém díle si dal hodně záležet. Celková doba vyhotovení obytného přívěsu se tak vyšplhala na jeden rok.

Andy ke svému dílu říká: „Nejvíce jsem se při stavbě zaměřil na těsnění a zateplení přívěsu. Byla to pro mě s něčím takovým úplně první zkušenost. Proto jsem docela překvapený, že do přívěsu nezatéká a výborně drží v chladných měsících teplotu.“

Důmyslné je i umístění stolu, který slouží k přípravě a konzumaci jídla a taky jako skromná domácí kancelář. V případě neužívání se stůl jednoduše překlopí ke stěně a uvolní tak poměrně dost místa.

„Nejčastěji jídlo připravuju na malém grilu. Dá se tak připravit naprostá většina jídel a slanina z grilu chutná prostě nejlépe. :-) Zároveň je to pro mne nejjednodušší a nenáročný způsob, jak si připravit něco dobrého.“ 

V rámci úspory co možná největšího počtu krychlových metrů se Andy rozhodl umístit sprchu do vnější části přívěsu. „Voda je umístěna v kanystru se solárním panelem, takže má příjemnou teplotu. Kromě léta je ale venku pěkná kosa, a když je venku mínus deset, tak se mi upřímně moc sprchovat nechce…“

Článek převzat z Transworld SNOWboarding

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!