Czech Skipass pro sezónu 2015/2016

Czech Skipass jede dál. Celosezónní permanentka, která letos umožní lyžovat či snowboardovat už ve 23 velkých lyžařských střediscích po celé České republice, boří mýtus o tom, že střediska v Česku nejsou ochotna spolupracovat. A nabízí unikátní skipas, který zjednoduší a zásadně zpestří zimu každého zapáleného lyžaře či snowboardisty.

Myšlenka na vytvoření společného celosezónního skipasu, který by nabídl lyžařům a snowboardistům v České republice výběr z několika středisek, vznikla v létě 2014.K zakládajícím střediskům ze Špindlerova MlýnaSkiResortu Černá hora - Pec se brzy přidávala další. Po loňském pilotním ročníku všechna střediska pokračují dále a do projektu se zapojily další čtyři lyžařské areály.

Proč projekt vznikl
Prvotní cílem není byznys a maximalizace zisku, nýbrž snaha společně deklarovat to, že i v Česku jsou střediska schopná komunikace a aktivit, které osloví společného klienta, dají mu nové možnosti a komfort. V případě klasického celosezónního skipasu je lyžař či snowboardista vázán na jeden areál. V rámci Czech Skipassu má dalších 22 možností na poznání nových středisek a krásy našich hor.

Pilotní ročník
V rámci sezóny 2014/​15 se do projektu zapojilo 19 lyžařských středisek (154km sjezdovek, 26 lanovek a 118 vleků). Lyžaři a snowboardisté na své permanentky projezdili 7400 „lyžařodnů“ a zvládli přes 80 tisíc průchodů turnikety. Nejvíce se jezdilo ve SkiResortu Černá hora-​Pec, Skiareálu Špindlerův Mlýn, dále pak ve Skiaréně Jizerky a na Klínovci. Z celkového objemu jezdili držitelé Czech Skipassu z 25% mimo skiareál, kde si permanentku zakoupili. Před spuštěním projektu jsme nevěděli, jaký o něj bude zájem, ale skutečnost, že každý čtvrtý den trávili lyžaři a snowboardisté mimo svůj domovský kopec, je pro nás jasným signálem, že projekt má smysl.

Sezóna 2015/​16 a její výhody
Czech Skipass nabízí možnost využívat jednu permanentku bez omezení v různých místech ČR a díky komplexnosti nabídky šetřit jejich peníze a dát jim příležitost komfortně a kdykoli lyžovat či snowboardovat na mnoha různých sjezdovkách. Držitelům je k dispozici celkem 190km sjezdových tratí, 34 lanovek a 141 vleků, aniž by museli do pokladen jednotlivých areálů, veškerá odbavovací technologie je kompatibilní. Jedna karta tedy funguje bez omezení všude stejně jako lokální skipas, aniž byste museli podniknout jakýkoli další krok. Permanentka platí po celou sezónu 2015/​16, je nepřenosná a až na jedno středisko funguje i na večerním lyžování. Nově zapojenými areály jsou Skiareál Bílá, Vítkovice v Krkonoších, Herlíkovice + BubákovSkiareál Plešivec.

Projekt podporuje AHS ČR
Po dohodě se zakládající skupinou skiareálů byla nabídnuta účast v tomto projektu všem členským organizacím Asociace horských středisek ČR (AHS ČR). K původním lyžařským střediskům z pilotního ročníku pak přibyla další, takže Czech Skipass je nyní možno využívat ve 23 skiareálech po celé ČR. AHS ČR podporuje myšlenku spojení nabídky několika lyžařských středisek a i do budoucna chce přispět k dalšímu rozšíření a rozvoji celého projektu.

Kde si lze skipas koupit
Czech Skipass je v prodeji od 1. Iistopadu 2015 a zájemci si jej mohou zakoupit u každého ze zúčastněných lyžařských středisek. Ceny celosezónního skipasu zůstávají stejné jako v minulém roce, od 8 do 11 tis. Kč.

Lyžařská střediska, ve kterých lze využít Czech Skipass:

Skiareál Špindlerův Mlýn
SkiResort Černá hora - Janské Lázně
SkiResort Pec pod Sněžkou
SkiResort Velká Úpa
SkiResort Svoboda nad Úpou
SkiResort Černý Důl
Skiareál Klínovec
Skiaréna JIZERKY - Tanvaldský Špičák
Skiaréna JIZERKY - Bedřichov
Skiaréna JIZERKY - Severák
Dolní Morava relax & sport resort
Skiareál Lipno
Ski & Bike Špičák na Šumavě
Ski Areál Malá Úpa
Ski Family Dolní Dvůr
Ski areál Kouty
Skicentrum Deštné
Skicentrum Kohútka
Skiareál Monínec
Skiareál Bílá v Beskydech
Vítkovice v Krkonoších
Herlíkovice a Bubákov
Skiareál Plešivec

Více informací na www.czechskipass.cz.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!