Free Magazine #79 - PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Únor, venku by měla panovat krutá zima a všude kolem ležet hromady prašanu. Na mnoha místech to takto sice nevypadá, ale to rozhodně nebude mít vliv na to, jak moc nás baví informovat vás o dění ve světě snowboardingu a skateboardingu. Dámy a pánové - FREE MAGAZINE číslo 79 je tady!

Na těchto stránkách se zaměříme samozřejmě hlavně na snowboarding, který ještě stále vévodí jak titulce, tak první půlce obsahu. Co nás v ní tedy čeká? Určitě hned ze začátku recenze dvou parádních počinů ze země sladkých housek a slané mleté krávy, z dílny TransworldVideograss. Ty, jak jistě víte, v sobě nesou i kousky české půdy, a tak určitě stojí za přečtení a hlavně za shlédnutí. 

Protože často a rádi cestujeme, podíváme se i tentokrát do zemí naší kotlině vzdálených. Nejdřív to bude výlet do dalekého Kyrgyzstánu. Že ani nevíte, kde to je? Schválně se podívejte do mapy! Nenapadlo by vás, že i tam se dá jezdit na snowboardu. Na další tak trochu exotickou výpravu nás vezme náš kamarád René Eckert, který v Bulharsku natočil svůj nejnovější snímek At Equilibrium. Film si můžete stáhnout i na jeho internetových stránkách a mimo jiných v něm uvidíte i Darka Bergmanna, který byl na natáčení s mezinárodním teamem pozván. 21 jezdců, 9 různých národností, zajímavé vyprávění.

A z Balkánu se přesunujem na daleký sever. Čím dál tím hustší team Nike 6.0 si tam dal v létě dostaveníčko, aby jeho členové dokázali, že i ten nejtežší trik z PS III se dá odjet i v reálu. D-​Pad Session a jména jako Gjermund Braaten, Kevin Backström, Ethan Morgan, Eric Botner nebo Mason Aguirre hovoří za vše, těšte se na fotoluxus!

Máte rádi červená světla nočních klubů? Pokud ano, bude se vám i líbit The Red Story aneb velmi zajímavý photoshooting provedený výsadkářem Markusem Kellerem ve středisku Laax za opory mnoha reflektorů a fotografa Lozzy. Tak trochu nervy drásající je v těchto podmínkách článek od Jonase Hagströma pojmenovaný White Lines & Highways. Ten spolu s kamarádem Miikou Haastem minulý rok hodně cestoval po starém kontinentě za účelem projezdit co nejvíce resortů, jež hlásily stav ”sněhová kalamita”. Mise se nadmíru povedla a jak už jsme řekli, je to pěkně silné kafe, když se podíváme na to čím příroda obdarovává kopečky našich sousedů.

Podíváme se trochu i na závodní svět. Lehce opožděně vyrazíme na “rozkošnou marmeládu” neboli Horsefeathers Pleasure Jam 2011. Ten patří už ke klasickým pozdně podzimním akcím a my jsme tam ani letos nechyběli. No a to nejlepší na konec. Francouzský fotograf Jérome Tanon si pro nás připravil tzv. Double Exposure sérii snímků. Jedná se o dvojitě exponované fotografie, kdy do sebe velmi zajímavě komponuje dva snímky najednou. O něco tak parádního se s vámi zkrátka nemůžeme nepodělit.

Toť pro vaše navznazení vše. S novým číslem v rukou nemá smysl brečet nad tím co je venku, protože ten čas strávený společně s FREE MAGAZINE #79 vám stoprocentně zažene chmury. Ať už se s ním zavřete na záchod nebo ho budete louskat u oběda a pokusíte se ignorovat otázky přítelkyně, garantujeme vám, že vás zahřeje u srdíčka jako odjetá backside 7 do prašanu.

FREE MAGAZINE #79 - PRÁVĚ V PRODEJI ZA 75,- Kč!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!