Free Magazine #82 právě v prodeji!

Léto na nás ve svém závěru zaútočilo tropickými teplotami. Až se půjdete ochladit na koupaliště, nezapomeňte se s sebou vzít nový Free Magazine, který právě vyjel z tiskáren. Sněhu je v něm víc než dost...

Zemědělci vytůrovali kombajny na maximum a místo lánů obilí jsou teď na polích strniště. Jasný důkaz, že čas hraje pro nás! I když je do zimy ještě daleko, i my se toho sněhu dřív nebo později dočkáme. Do té doby přece jenom ještě chvíle zbývá a FREE MAGAZINE #82 přináší vymazlené menu, které by mělo váš hlad po snowboardingu alespoň na chvíli utišit.

První chod není žádná ochutnávka, ale rovnou poctivá porce, větší než guláš se šesti. Jde o velký rozhovor s jednou z hlavních postav Absinthe Films – Patrickem “Brusti” Armbrusterem. Řeč je o natáčení videí, včetně toho aktuálního jménem „Twe12ve“, jehož premiérové turné zavítá 17. září i do Prahy! Luxusní fotky samozřejmostí!

V dalším chodu se vrátíme k mezigalaktickému mejdanu jménem Burton Špindl Spring Sessions, který se již několik let drží na vrcholu oblíbenosti mezi domácí snowboardovou komunitou a v letošním roce jeho proslulost dosáhla i do vzdálenějších koutů vesmíru. Více ve sci-​fi reportu, který svými fotkami doplnil David Blažek.

Je to těžko k uvěření, ale jedna z největších legend českého snowboardingu Ivan “Zobák” Pelikán oslaví letos již padesáté narozeniny. S přáním k výročí přispěchal Ivanův kamarád a souputník Michal Bouček a my mu moc rádi dáváme prostor. Happy B-​day!

Něco mezi hipísáckým festivalem, živoucí snowboardovou kronikou, rodinou oslavou a divokým downhillovým závodem je akce Longboard Classic, která se již dvanáct let koná v rakouském Arlbergu. Na letošním ročníku opět nechyběla celá řada bývalých profíků, stejně jako nadšenců, kteří mezi snowboarding a život dávají rovnítko. Na akci se vypravil i náš šéfredaktor Renda a vy se můžete těšit na jeho vyprávění.

Co jiného by mohlo být desertem snowboardového menu, než nadýchaný aljašský prašan. Pro řadu jezdců je návštěva tohoto freeridového ráje pouhým snem, ale v článku „Aljaška na český způsob“, vám Robin Kaleta, Aleš ZemanVítek Ludvík ukáží, že to není zas tak nedostupné dobrodružství, jak by se na první pohled mohlo zdát, a přihodí i pár praktických rad. 

Nechybí samozřejmě ani tradičně kvalitní galeriie, plná oku lahodících snímků od nejlepších světových i domácích fotografů, ale ani skateboardingem našlápnutá druhá polovina našeho plátku. 

Upozornit bychom chtěli i na „10years – a decade of FREEdom“ aneb velkou soutěž s naším časopisem! Soutěž, v níž můžete vyhrát originální FM snowboardy, longboardy a skateboardy stále běží a vy se další info můžete dozvědět v časopise FREE MAGAZINE #82, který se právě tímto dnem dostává na pulty vašich skateshopů, trafik, nebo do vašich poštovních schránek. Tak si ho užijte!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!