Free magazine #90 je tu - k dostání i ZDARMA!

Prosinec je tady a kolegové z Free magu pro vás mají mikulášskou porci toho nejlepšího snowboardingu a skateboardingu z domova i ze světa. Časopis FREE MAGAZINE dosáhl magického čísla 90 a společně s tímto numerem s vámi oslavíme Mikuláše, Vánoce i Nový rok. Teda samozřejmě jen v případě, že to 21. prosince klapne a dožijeme se všichni rána.

Když jsme se dozvěděli, že do Prahy dorazí na podzimní premiéru videa Resonance taky Danny Kass, bylo hned jasný, že tohodle panáčka si nenecháme utéct. Dannyho známe jako parkovýho jezdce, úspěšného olympionika, majitele firmy Grenade, televizní hvězdu, chlapa co nezkazí žádnou srandu a také ridera, který se v poslední sezóně trochu překvapivě pustil i do backcountry freestylu. Zkrátka témat k pořádnýmu interview bylo víc než dost a výsledek si můžete přečíst právě v novém Free magazine.

Kromě Dannyho přivítáme na stránkách Free Magazine ještě jednoho vzácného hosta. Na kus řeči se stavila také jedna z nejlepších snowboarderek světa Anne-​Flore Marxer. Takhle slečna by bez problému strčila do kapsy většinu českých "pros" a o tom, že moc dobře ví, co chce, se můžete přesvědčit v rozhovoru, který s ní vedla BeeBee, hlavní postava našeho dnes už bohužel neexistujícího "chicks only magazine LIME".

Nejlepší pojezd, nejlepší parťák, nejlepší trik a mnoho dalších svých osobních "nej" nám v každém čísle Freemagu přibližuje některý z českých top riderů. Tentokrát vám své Best of představí mladej zabiják z Prahy a nově také člen evropského týmu Rip Curl Martin Mikyska.

Sníh na našich kopcích sice konečně přibývá, ale kdo se chce pořádně sklouznout, musí spíš vyrazit do Alp. Své brány už naštěstí otevřely ledovcové snowparky na Hintertuxu, KaunertaluStubaii. Náš agent byl přítomný na slavnostních otvíračkách všech jmenovaných resortů a jeho report tak nemůže v aktuálním čísle chybět.

Celý podzim byl ve znamení premiér snowboardových videí a řada velkých produkcí přijela představit své filmy i na naši půdu. Absinthe, Piráti, Isenseven, Nitro... no byl to vydatný podzim. Každopádně my jsme pro vás připravili výběr deseti snowboardových videí, které byste si letos neměli nechat ujít, a které vás určitě pořádně nakopnou k ježdění.

Jedním z nich, které jsme ve výše uvedeném článku nemohli vynechat, je letošní film od Pirate Movie Production jménem Unique8. Ten stejně jako v minulých letech vychází spolu s originálním stostránkovým Art Bookem, jehož exkluzivní ukázku si v podobě Pirate Artbook Unique8 Gallery můžete dát právě na stránkách tohoto čísla. Jako bonus vám k němu naservírujeme i povídání s kormidelníkem pirátské bárky Tobiasem "Ludschi" Ludescherem, nejenom o aktuálním filmu.

Toť pro tento rok vše, přejeme vám fajnový pokoukání a počtení v posledním letošním čísle. Je tam toho hromada, takže neváhejte a pořiďte si nový číslo FREE MAGAZINE #90 - ve vybraných skateshopech ZDARMA! Za stejnou "cenu" si můžete pořídit i jeho elektronickou verzi pro vaše počítače, iPady či Androidy na serveru Publero.com.

K tomu všemu pro vás přihazujem přání tuny zdraví do roku 2013. Plus drobet štěstí. Ten zbytek lidičky, ten už je jen a jen na vás. A vy to dáte, to je jasný.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!