Podpořte film Reného Eckerta "Sleeping Giants"

Německý kameraman a producent René Eckert dokončuje svůj další film. Po Slovensku, Polsku, Rumunsku a Bulharsku tentokráte René zavítal do daleké Číny, aby i tady zachytil historii a současný vývoj snowboardingu. Pro tento film se navíc snaží sehnat finance zajímavou a v snb byznysu prozatím ojedinělou formou...

Už jste někdy slyšeli o tzv. crowdfundingu? Ne? "Sleeping Giants" je první snowboardový film v historii, který je částečně realizován vlastními diváky a fanoušky. Teaser je momentálně dokončen (odkaz najdete pod článkem), ale autor filmu René Eckert se svou filmovou produkcí Blickinsfreie stále nemá dostatek financí v rozpočtu pro post-​produkci filmu. Rozhodl se tedy pro oslovení samotných fanoušků snowboardingu, kteří si mohou vybrat mezi různými druhy podpory a získat zajímavé odměny za jejich darování. Pokud podpoříte projekt například pouhými 5 Eury, tak dostanete film ve velkém rozlišení ke stažení jako dárek k Vánocům dříve než ho budou moct shlédnout lidé, kteří film nepodpoří. 

Stalo se to více či méně náhodou, když se režisér René Eckert (www.blickinsfreie.de) rozhodl vytvořit nový snowboardový dokument pro rok 2011. Využil totiž jedinečné příležitosti navštívit Čínu, aby realizoval svůj nový mistrovský kousek. Film je uveden díky dlouhodobému partnerovi Ripzone Europe (www.ripzone-europe.de). Po filmech jako "From Rumania with Love", nebo v loňském roce "At Equilibirum", se René Eckert zabývá vývojem snowboardingu v Číně. Dokument se zaměřuje na čínské vášnivé snowboardery a klíčovou roli akce Nanshan Open, díky které se mladá čínská scéna stala jednou z nejprogresivnějších na světě.

Kromě čínských hvězd jako jsou Wang LeiHe Wei se v dokumentu objeví legendy jako Travis ParkerRisto Mattila, kteří se připojili k shootingu se současnými superstars Nilsem Arvidssonem, Marcem SwobodouWernim Stockem tak, aby poskytli hluboký vhled do snowboardové kultury dalekého východu.

Stejně jako v minulých letech bude mít film premiéru během světové tour zahajující v říjnu 2011 v Pekingu. Následovat pak bude vydání filmu v HD ke stažení na internetu kolem Vánoc 2011. Ti z vás, kteří chtějí vědět, jak se subkultury jako je snowboarding vyvíjí ve světě, kde je zakázán Facebook nebo MySpace, by určitě měli navštívit jednu z premiér nebo se alespoň připravit na film ke stažení v HIGH DEFINITION - na Vánoce 2011.

Blickinsfreie žádá fanoušky, aby aktivně podpořili post-​produkci filmu "Sleeping Giants". Vzhledem k tomu, tento film je jen částečně financován ze sponzoringu, Blickinsfreie si dala za cíl vyplnit díru v rozpočtu inovativní metodou - takzvaným crowdfundingem. Kdokoliv z vás, kdo oceňujete přinos tohoto projektu a práci Reného Eckerta, jej máte možnost podpořit. Různé možností darů najdete na Blickinsfreie webu. Na štedré podporovatele čekají unikátní odměny jako filmy ve vysokém rozlišení ke stažení, fotky ve vysokém rozlišení nebo originální filmové plakáty.

Trailer a další info: www.blickinsfreie.de

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.