Pozvánka na Mystic Sk8 Cup 2011

Už tento pátek 15. července se otevírají brány 17. ročníku legendárního závodu Světového poháru ve skateboardingu - Mystic Sk8 Cup 2011, který se koná tradičně ve skateparku na pražské Štvanici. Přestože skateboarding nepatří mezi sporty, kterými se zabýváme, Freeride.cz bude u toho!

Rádi bychom vás na tuhle legendární akci pozvali i naším jménem, který se letos prvně stal čestným mediálním partnerem Mysticu. Budeme moc rádi, když se zastavíte v našem Freeride.cz /​ Studentskaleta.cz /​ ChuchBuddies stánku, který v žádném případě v areálu nepřehlédnete. Od pátku do neděle se u nás budete moci zastavit, nabrat stickerek FR zdarma co hrdlo ráčí, 3x denně si na speciálním miniskoku zasoutěžit v best trick contestu o ChuckBuddyho, pokoupit tričko nebo placky FR, anebo prostě u nás jen tak pozevlovat a pokecat.

Zpět ale k samotnému závodu. O prize money v celkové výši $30.000 budou během celého víkendu závodit muži v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick. Ženy pak závodí pouze v disciplíně streetstyle o $2.500. Praha bude jednou z pouhých tří zastávek kolotoče WCS v letošním roce, a proto organizátoři očekávají hojnou účast zahraničních závodníků i návštěvníků. Kromě perfektně připraveného skateparku je pro všechny příchozí rapidně upraven i celý koncept areálu, který by ve své podobě měl nabídnout jezdcům i divákům optimální podmínky pro co největší sportovní zážitek.

V současné době probíhá registrace jezdců a z dosud došlých je možné vypíchnout především jména jako jsou Dustin Dollin, Mike Vallely, Aaron Suski, David Gravette, Colin Provost, Rodil Jr, Daniel Vieira, Chris Pfanner či Bastien Salabanzi. Hvězdnou sestavu doplní top evropští a domácí jezdci v čele s obhájcem loňského prvenství Maximem Habancem.

Mystic Sk8 Cup 2011 navazuje na předcházející ročníky nejen kvalitním skateboardingem, ale i vedlejším programem, který bude směřován do Relax Zóny. Pro její návštěvníky organizátoři nabídnou množství atrakcí, workshopů a kvalitní občerstvení, navíc letos poprvé přenos závodů na velkoplošné obrazovce. O hudební produkci se postará řada domácích i zahraničních umělců, jako například DJ Robot, Mucho, Bidlo či kapely Notes from Prague, Wifebeaters, Rocket Dotz nebo Los Chilakillerz.

PROGRAM AKCE:

Čtvrtek 14. července

11.00 - 20.00 registrace a trenink 

Pátek 15. července

10.00 - 14.00 registrace a trenink

15.00 - 18.00 street předkvalifikace evropských riderů

19.00 kapely a DJs 

Sobota 16.července

14.00 street kvalifikace můžů a žen

17.00 kvalifikace bowlu

19.00 kapely a DJs



Neděle 17.července

14.00 street semifinále

16.00 finále bowlu

17.30 street finále

19.00 vyhlášení vítězů

20.00 Mystic party

Pokud Mystic Sk8 Cup 2011 z různých důvodů nemůžete navštívit, nezoufejte. Tak jako každý rok bude připraven live přenos, který vás po dobu dvou dnů zavede ke sledování všech důležitých okamžiků a to ve všech disciplínách - streetstyle, bowl i best trick. Těšit se můžete na záběry z několika kamer, komentář přímo z dějiště, titulky a tabulky s výsledky nebo jako novinku moderované vstupy se zajímavými hosty. Každý den pro vás také organizátoři připraví sestřih nejzajímavějších momentů z celého dne.

Letošní novinkou je nejenom navýšení rychlosti připojení, ale hlavně počet diváků, kteří budou moci přenos sledovat. Přímý přenos z Mystic Sk8 Cupu 2011 vám přináší G2.cz za technické podpory O2 a mediální podpory Tiscali.cz. Link na přímý přenos hledejte od sobotního rána na stránkách www.mysticsk8cup.czwww.g2.cz.

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.