Snowboard Zezula Freestyle Weekend 2013

O víkendu 12. - 13. října 2013 opět ožije centrum Prahy snowboardingem a freeskiingem. Stejně jako loni, i letos parta kolem Freeride.cz společně s hlavním partnerem Snowboard Zezula přichystá v rámci festivalu Après Ski 2013 na pražské náplavce parádní snowpark, který bude otevřen po celý víkend pro veřejnost. V sobotu večer navíc proběhne večerní Snowboard Zezula Jib Contest za účasti nejlepších českých snowboarderů a freeskierů.

Snowpark během Snowboard Zezula Freestyle Weekendu v rámci festivalu Après Ski 2013 bude zase o něco vymazlenější než loni. Velkou změnou je umístění na druhou stranu sjezdu z Rašínova nábřeží na náplavku, tedy směrem k Železničnímu mostu. Vznikne tak samostatná "freestyle area", kde budou kolem snowparku umístěny stánky snowboardových a freeski vystavovatelů. 

Hlavním partnerem celé akce je letos Snowboard Zezula, který tu bude prezentovat nejen svůj e-​shop, ale také produkty značek Flow, GravityBern. Snowpark podporují i hlavní partneři festivalu Après Ski 2013, kterými jsou O2 Extra VýhodySkupina ČEZ. Překážky do jib parku dodá Parks.cz, partnerem public conestů je Nitro SnowboardsArmada Skis a těžkou techniku propůjčí firma ČNES. Zábavu přes den i na afterparty zajistí Jägermeister a mediální podporu pak kromě Freeride.cz ještě TV Óčko, MF Dnes, Radio CityPrima Cool.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Všichni z vás, kdo si chcete na náplavce zajezdit, vyplňte prosím registrační formulář NA TOMTO ODKAZU. Na místě pak bude samozřejmě taky možnost, ale tohle nám hodně zjednoduší práci.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Přibližně 300 m2 plochy bude pokryto sněhem dovezeným z cca deseti zimních stadionů v Praze a okolí. Stavba parku a organizace celého Snowboard Zezula Freestyle Weekendu bude v režii zkušené party Freeride.cz, přičemž za překážky a celkový stav parku bude odpovídat Richard Skandera (organizátor nejznámějších českých jib akcí Jib Masters a City Jib) společně s dalšími experty přes parky jako jsou Michal "Miggi" Ritter nebo Pepe Samek. Celkem bude v parku na prostoru 60 metrů dlouhého sjezdu z nábřeží na náplavku k dispozici sedm překážek, z toho jeden menší skok6 railů, beden a wallridů.

Setup bude s největší pravděpodobností vypadat takto: wallride připevněný na stěnu nábřeží, malý skok, flat-​down kink box, double kinková roura, trubkový rail upevněný na zábradlí sjezdu s dopadem do bangu na náplavku, rovný jekl rail na konci zábradlí a nakonec S-​box. Celkem si tedy budou jezdci moct dát až tři hity v jedné jízdě. Na to vše se bude rozjíždět ze 6 metrů vysoké věže z lešení.

Kromě jib parku bude stejně jako loni na místě připravený Bag Jump, který poskytuje Skiareal Deštné v Orlických horách a tamní Your Gravity Park. Velkou novinkou je, že se rozjezd s odrazem a dopadový bag budou nacházet na hladině Vltavy! Je to tak, vedle náplavky budou ukotvené dva pontony - na jednom rozjezd a kicker a na druhém dopadový bag. Roztahovat se jezdci budou buďto pomocí navijáku (winche) nebo dokonce za člunem!

Ve snowparku bude moct jezdit během obou dnů každý kdo podepíše potvrzení o tom, že se akce účastní na vlastní nebezpečí (registrace bude probíhat ve Freeride.cz stánku). Během soboty i neděle je na programu Public Contest pro kohokoliv z vás, a to jak Nitro Public Contest (snowboarding), tak Armada Public Contest (freeskiing). Pojede se o kotel věcných cen a postupová místa do večerního Snowboard Zezula Jib Contestu. Přesný časový rozpis dáme vědět včas a dozvíte se jej také ve Freeride.cz stánku.

Zlatým hřebem celého víkendu bude Snowboard Zezula Jib Contest, ve kterém se pod umělým osvětlením a za přítomnosti stovek diváků utkají top čeští snowboardeři a freeskieři o celkové prize money 40 000Kč! Pojede se jam session s hodnocením overall, a to nejprve kvalifikace a poté finále. Rozhodčí v kvalifikaci budou koukat především na kreativitu, co nejrozsáhlejší využití snowparku a náročnost triků. Ve finále se jezdci ohodnotí navzájem. Kromě toho bude oceněn i Best Trick, který se pojede na jedné vybrané překážce. Rozdělení prize money bude 20 000 snb20 000 ski (1.místo 10 000Kč, 2.místo 5 000Kč, 3.místo 2 000Kč, Best Trick 3 000Kč).

Svojí účast už potvrdili top čeští snowboarders (loňský vítěz Roman Dlauhý, Petr Horák, Darek Bergmann, David Čonka, Štěpán Rokos, Jan Nečas, Dušan Kříž, Dan Paulíček, Martin Kolařík, Jakub Šimůnek...) a freeskiers (Dan Hanka, Mario Skála, Riči Skála, Roman Dalecký, Martin Horák, Jan Balcar, Robin Holub, Jirka Volák...), pozvánky letí i na Slovensko, do Polska, Maďarska, Rakouska a Německa, tak uvidíme kdo se ukáže!

Nedílnou součástí každé snb a freeski akce je samozřejmě afterparty. Après Ski 2013 mejdan proběhne v klubu PM, který se nachází asi 300 metrů od snowparku. Loni večerní show přihlíželo cca 2 000 lidí, takže jen doufáme, že do PMka nepůjdou všichni, protože klub má kapacitu jen 800 lidí :-) Na programu budou DJs v čele s hvězdou všech snb a freeski mejdanů Akvamenem, kterému bude zdatně sekundovat mladý ale už teď hodně známý NobodyListen, proběhne tu slavnostní vyhlášení výsledků a také česká premiéra wakeboardového filmu [A]WAKE.

Takže si to pojďme shrnout:

Název akce:
Snowboard Zezula Freestyle Weekend 2013
v rámci veletrhu Après Ski 2013

Termín:
sobota 12. října od 10:00 do 22:00
neděle 13. října od 11:00 do 18:00

Lokalita:
Rašínovo nábřeží, Praha 2 - náplavka
mezi Železničním a Palackého mostem

Afterparty:
P.M. Club, Trojická 10, Praha 2
DJs Akvamen, NobodyListen
Jägermeister Welcome Drink
premiéra filmu [A]WAKE

Partneři:
ČEZ, O2 Extra výhody, Snowboard Zezula, Nitro Snowboards, Armada Skis, Flow Snowboards, Gravity, Bern, Jägermeister, Staropramen, Parks.cz, ČNES 

Mediální partneři:
MF Dnes, TV Óčko, Radio City, Prima Cool

Après Ski 2013 nezapomíná ani na rodiny a ty nejmenší. Přijďte si vyzkoušet první obloučky pod dohledem profesionálů na dětském svahu s cílovou skupinou 0-​6 let Burton Riglet, který se v ČR představí pouze jednou právě na festivalu Après Ski. Přineste své lyže či prkno, získáte servis zdarma a naučíte se, jak si základní údržbu udělat během chvilky doma. Nechte se inspirovat nabídkami zahraničních i tuzemských horských středisek. Koukněte se v čem a na čem se bude v nadcházející zimní sezóně jezdit.

Veškeré info a samotném festivalu hledejte na www.apresskipraha.cz.

Další zajímavé články

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...

Jesper Tjäder si zase nechal postavit jeden prasáckej rail

Jesper Tjäder a jeho open loop rail, kterej si nechal vyrobit jako vůbec první freeskier ever...