Impromat 4x4 míří na Ještěd (+VIDEO)

O nadcházejícím víkendu se pojede v pořadí třetí letošní závod českého poháru – Impromat 4x4. Jmenovaný kontest bude hostit zbrusu nový snowpark na Ještědu. Vzhledem k tomu, že jde o premiérovou snb akci na tomto místě, přinášíme víc informací než jen tradiční propozice.

1012 metrů vysoká hora Ještěd, tyčící se přímo nad Libercem, je místem, které lze Liberečákům závidět. Nejenom kvůli architektonickém unikátu - horskému hotelu stojícímu na samotném vrcholu hory - ale také kvůli možnostem ježdění. Kde jinde můžete za pár minut dojet ze stotisícového města k lanovce tramvají? Je ale s podivem, že až doposud na Ještědu nestál žádný snowpark. Plánů byla v minulosti celá hromada, ale s výjimkou pár beden zůstal snowpark vždy jen na papíře. To se ale změnilo letošní zimou, kdy na sjezdovce Pláně vyrostl regulérní park a právě víkendová 4x4 ho pořádně prověří.

Snowpark spravuje Honza Zajíc, který v tuto chvíli maká jak čert, aby bylo na víkendové závody Českého poháru všechno nachystáno do perfektu.

Zájo, jak ses dostal k projektu snowparku na Ještědu?
Jednoho dne mi v létě zavolal Jarek z AČS, že prý bude 4x4 na Ještědu, a jestli nemám zájem o spolupráci při údržbě parku.

Vymýšlel jsi samotný setup? Vím, že se park stavěli kluci ze Snowparkdesignu...
Nene, rozmístění a základní stavba parku mou prací není. Klucí ze Snowparkdesign udělali základní stavbu a od té doby jsem to převzal já a starám se o  stálé tvary překážek. Tzn. po oblevě přijedu a dám to vše do kupy.

Jak vypadá park v tuto chvíli?
Zcela rozestavěno a bude až do čtvrtečního večera.

Jaká trať čeká na jezdce 4x4?
Budu se snažit postavit co nejlepší park v závislosti na sněhových i technických podmínkách. Parkbully bohužel nemají, takže to bude pro mě veliká výzva. Starý bombarďák mě neustále překvapuje, ale už jsme se skamarádili. Jinak závod se pojede na třech platformách. Na první najdeme dva odrazy cca. 10m a 6-​7m. Druhý bude větší kolem 12 metrů a vedle kolem osmi. Na poslední platformě je umístěn street rail (dvoutrubka) a A box.

Kvalita snowparku často stojí a padá s přístupem areálu. Jak funguje spolupráce na Ještědu?
Maká se na tom každým dnem, a to je super. Středisko nám vychází maximálně vstříc a vždy nám po oblevách dodali v rámci možností technický sníh.

Video od Jakuba "Shymonkey" Šimůnka zachycující stavbu snowparku na Ještědu z počátku sezóny:

Samotný závod Impromat 4x4 startuje na Ještědu tréninkovým pátkem 25. února 2011. Závodit se pak bude v sobotu 26. února. Pro jezdce bude zajištěna dvoudenní permanentka a volný vstup na lanovku do snowparku. Závod National je opět dotován částkou 35.000Kč a věcnými cenami od Skateshop.cz, Volcom Stone, Nikita, Spy, Toi toiČEZ group. Celý závod bude točit TV štáb pořadu 360° na Nova Sport. O jídlo a zábavu se opět postará doprovodný program v podobě relax zóny www.skateshop.cz ve spolupráci s cateringovou firmou Gusta.cz. V relax zóně se budete moci občerstvit nápoji od Monster Energy drink, dále v relax zóně naleznete shop NikitaSpy a nebude chybět ani Swix wax centrum pro jezdce zdarma. Po závodě nemůže chybět peprná afterparty s Monsterem a Jägermeisterem. Tento mejdan odstartuje v sobotu večer v libereckém klubu S-​club, který je umístěn u vysokoškolských kolejí v Liberci. Kompletní propozice k závodu najdete na www.snowboarding.cz. O libereckém snowparku se můžete více dozvědět buď na webu www.snowparkjested.com nebo na facebooku.

Ještě jedno video z ještědského snowparku, tentokrát od Filipa Jäschkeho:

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!