Volcom Peanut Butter Rail Jam 2010

Český závod burákového másla a džemu na zábradlí se pojede již pošesté a to v sobotu 13. února ve snowparku na Horních Mísečkách u Špindlerova Mlýna. Kromě Čech se závodí také ve Švýcarsku, Norsku, Španělsku, Itálii a v dalších mnoha zemích. Nyní vám přinášíme podrobnější informace o letošním ročníku.

Volcom Peanut Butter and Rail Jam (PBRJ) je série amatérských snowboardových závodů, které probíhají v řadě zemí celého světa. PBRJ má zcela jiný formát než klasické snowboardové závody.

Závodu se může zúčastnit kdokoliv. Startovné se neplatí. Při registraci každý jezdec dostane startovní číslo, které si po skončení závodů vymění za originální Volcom triko s motivem závodů. Jídlo i pití je po celý den pro závodníky zdarma. Spousta dárků od Volcomu je připravena nejen pro jezdce, ale i pro diváky.

Závod se pojede stejným systémem jako tomu bylo v minulém roce, ve snowparku budou rozmístěny 2 raily1 box vedle sebe a vytvoří se tak rail zóna, kde si jezdci během každé jízdy vyberou jednu ze tří překážek. Systém tří railů vedle sebe se v minulém roce osvědčil, a dle očekávání se potvrdilo, že závod získá na větší energičnosti, a tím se i pozvedne větší závodní atmosféra. Všichni jezdci totiž budou zase jezdit společně a každý bude mít možnost odjet dost pokusů, aby mohl předvést to nejlepší. 

Závodníci jsou rozděleni do skupin (tzv. heatů) po 15–20 jezdcích, a každý heat se jede jako jam, který trvá 20 minut. Tři rozhodčí, kteří kontrolují každý svojí překážku hodnotí pouze povedené, ustálené a odjeté triky. Závodí se ve třech kategoriích – kluci do 15 let včetně, kluci nad 16 letholky. Vítězové ze všech kategorií se mohou těšit na spoustu věcných cen.

Tři nejlepší jezdci z obou kategorií a nejlepší holka se kvalifikují na evropské PBRJ finále, které se koná 10. dubna 2010 ve švýcarském Laaxu. Kromě ubytování a jídla zdarma budou mít na evropském finále vítězové z Čech možnost se poprat o hlavní cenu v podobě free ticketu a letenky na celosvětové klání PBRJ, které proběhne v USA, Mammoth Mountain, Kalifornie – celkové prize money jsou 30 000 USD.

Program:
10:00 Registrace a trénink
11:30 Začátek závodu: Kluci do 15 let včetně
12:30 Barbecue
13:30 Začátek závodu: Holky
14:30 Začátek závodu: Kluci nad 16 let
15:30 Finále
16:30 Vyhlášení vítězů

Registrujte se na office@mysticskates.cz

See you on the hill!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!