Backcountry Camp 2017

I tento rok proběhl ve švýcarském Tschamutu další ročník Backcountry Campu a u Michala „Brouka“ Broučka se sešla slušná sestava freeridových jezdců. Mezi nimi i Vítek Ludvík, který nám přináší krátký report a pěknou fotogalerku.

Další zima je skoro za námi a dá se říct, že se povedla ještě o něco míň, než ta loňská, nepovedená. Aspoň v Alpách. I tak jsem měl celkem kliku na sníh. 

Jedna prima akce, kde to platilo doslova, byl letošní Backcountry Camp. Ještě den před nástupem na značky, bylo ve švýcarském Tschamutu jaro a sníh ležel jen v nejvyšších partiích hor. V sobotu ráno začalo sněžit a k Broukově chalupě v 1500 metrech jsme po silnici projížděli prašánkem, po kolena hlubokým. Tam na chatě, jsme se po roce přivítali s téměř nezměněnou partou.

Ráno jsme prošlapávali první stopu na zastávku vlaku a v něm sjeli dolů k lanovce v Sedrunu, protože na Oberalp Pass vlak kvůli lavinám nejel. To se nám během týdne ještě párkrát přihodilo. 

Kvůli lavinové čtyřce jsme během týdne vykroužili hodně oblouků pod lanovkami Val Val. A myslím, že to nikomu z party nevadilo. Dokonce když se párkrát počasí umoudřilo a Brouk se snažil sestavit skupinku splitboardistů ke šlapání, většina party dělala, že neslyší, proklouzli ven a odjeli zpátky do Val Val. Už po kdo ví kolikáté rozjíždět znovu čerstvý prašan.

Týden utekl a poslední den se vrátilo do hor jaro. S horama nad Oberalp Passem jsme se rozloučili dopoledním šlapáním a krásným sjezdem v čerstvém sněhu. Nevím, podle čeho Brouk vybírá termín kempu, ale za těch pár let co tam jezdím, se mi ještě nestalo, aby nebyly fantastický podmínky.

Další zajímavé články

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!

Tradiční RetroJam na Neklidu proběhne již tuto sobotu

Již 12. ročník tradiční oldschool akce “RetroJam” na Neklidu u Božího Daru se uskuteční v sobotu 16.března. Lokálové zvou na nabitej program, parádní set-up a atmosféru staré dobré snb akce, kterou jinde nezažiješ. Více o akci se dozvíš v tomto článku!

Špindl hostí poslední zastávku Snowboard Zezula Tour 2024!

Již tuto sobotu se utkají čeští snowboardisti různých věkových kategorií ve Špindlerově Mlýně na poslední letošní zastávce Snowboard Zezula Kids Tour a MČR juniorů a dospělých!