BCB Summer Jibbing 2018

Rok se s rokem sešel a je tu report z dalšího ročníku vyhlášené akce BCB Summer Jibbing. Do Broumovského výběžku dorazila slušná nálož diváků a jezdců a my se můžeme podívat, jak to letos vypadalo. Vedro sice neskutečný, ale to k létu a vodě patří ne? Uvelebte se, Novas začíná vyprávět.

Ufffff, opět jsme všichni zdárně přežili další ročník BCB Summer Jibbing 2018Janovičkách, které se odehrálo v první čtvrtce červencového měsíce.

V první řadě musím podotknout a vyzvednout, že celá akce se konala o pár set metrů jinde, než tomu bývalo obvykle. Nyní se veškerý program odehrával na bývalém koupálu, které si místní Board Club Broumov krů pronajala na následujících 20 letech a celý areál dala do kupy, právě pro veškeré letní freestyle aktivity. Hlavní doménou je bazén s naprosto čirou vodou a velice příjemnou teplotou. Díky bohu za něj, protože tento den byl asi jeden z nejteplejších vůbec.

V sobotu ráno se dolaďují poslední detaily a lidi se pomalu scházejí jak mouchy na mucholapku. Vedro. Odbitím 12 hodiny se začal jibbing jam v podáni snb a freeski jezdců. Rajdrz se do toho opřeli a ukázali divákům, zač je toho odřenej loket na speedrailu a bedně. V tom vedru se z nich doslova prášilo. Vedro. Jury poté vybrala vítěze a první flek bral v snb kategorii Olda Čížek a ve freeski Radek Palkoska. Oba si zasloužili jak prizemoney tak spoustu věcných cen od sponzorů. Vypadalo to jako na Vánoce,... až na to.. Vedro.

Celý den byla možnost zapůjšit si spoustu dalších udělátek na vodu nebo na kolečkách či válcích. V bazénu se ihned po šredu odehrávala další bitva, a to v podaní paddleboardů a vyřazovacích sprintů, což byla nesmírná zábava nejen pro dospělé. Vedro. Hned vedle bazénu byl další, ale nafukovací, kde parta ze St. Stream Skimboarding v čele se Shawnem všem předvedla hrozný, neskutečný pekla. Co všechno jde na prkýnku a s kouskem vody provést? Možné i to nemožné... . Vedro. Při naprosto úchvatném západu bylo krásné vyvrcholení, a to v minirampě by skaters. I tady byla laťka postavena hodně vysoko. Kluci předváděli hodně slušný hodnoty. 

Po veškerých sportovních aktivitách začala volná zábava, která je neodmyslitelná k celé této akci. Všechny kapely a DJ’s (Colectiv, Time Shifters, The Rocket Dogz, Toska, Kluci, Bad Taste, Dj BRN) roztrsaly na 350 lidí. Tato párty byla a je legendarní. Jako každý rok, i letos se povedla. Kontušovka tekla proudem do hrdel zchlazených pivem, konfetky vybuchovaly a sluníčko po propařené noci opět vykouklo. Těšíme se na další ročníky! Díky BCB Janovičky, všechna čest.

Poděkování patřím nejen účastníkům, ale i sponzorům: Lutoma - Karel Franc, Growshop.cz, Monster Energy, Snowpanic, Meatfly, Nugget, Jägermeister, Freeride.cz, Bezvajglu.cz, Nandej.cz, Bojkot, Joker Cider, Shine, Obec Heřmánkovice, Město Broumov, Centrum Walzel.

Zde ještě výsledky a pak už plno parádních fotek. 

Snb:
1. Olda Čížek
2. Adam Černý
3. Petr Marčík

Freeski:
1. Radek Palkoska
2. Matěj Perný
3. Martin Moudrý

Text: Jirka "Novas" Novotný

Další zajímavé články

The Blondes a Arianna Tricomi vychutnávají Japonsko v segmentu z "The Land of Giants" od MSP

Čtyři freeriderky nás vezmou v ochutnávce z "The Land of Giants" do japonskýho prašanu...

Štylař Valentin Morel potěší season editem

Švýcarská štylová mašina Valentin Morel má venku nový sezónní video...

Kim Gubser prubnul na Swatch Nines 2024 světovej rekord v nejvyšším poletu

Na letošních Swatch Nines padl rekord v nejvyšším airu historie...