Boardbox.com Halfpipe Opening 2011

V sobotu proběhl Boardbox.com Halfpipe Opening ve Špindlerově Mlýně - Svatém Petru. Přinášíme vám mini report a několik fotografií od Máry Vampoly a Pepeho Povýšila, takže šup na to.

Letošní zima si se zimními středisky u nás malinko pohrává. Po slibném mrazivém úvodu zimy přišla z ničeho nic obleva, a kdo nevyužil předcházejících mrazů na sto procent ke stříkání a přípravě sněhu, mohl mít najednou problémy. To se ale nedá říci o Špindlu, kde stihli připravit takové množství sněhu, aby právě během oblevy a dešťů postavili na Svatém Petru 100m dlouhou, 5m vysokou a 15m širokou U-​rampu. Ta se v podstatě nijak neliší od té loňské i předloňské, takže ji není potřeba více představovat.

Taková událost se musí jako každoročně řádně oslavit a ten nejlepší způsob je uspořádat „halfpipe opening“. Letos to bylo poměrně brzy, rampa se otevřela přesně v půlce ledna a hned týden na to, v sobotu 22. ledna, proběhl již zmiňovaný OPENING. Organizaci akce spojenou s grilováním, muzikou a barem přímo nad rampou si vzala na starost Snowparkdesign crew a pro ty nejlepší jezdce byly připraveny i věcné ceny od partnera parku Boardbox.com. U-​rampa se podařila na sobotu luxusně připravit a ani Krakonoš na nás nezapomněl a zajistil sluníčko a pořádnej mráz.

Nic nebránilo tomu, aby se již od rána snowpark a hlavně U-​rampa plnila partičkami rampychtivých jezdců. Určitě stojí za to vyjmenovat pár z nich. Stálice špindlerovský rampy Pepe Samek lítal už od rána hrozně vysoko, dá se říct, že tak vyhecoval i další a to hlavně Miliho NavrátilaDušana Kříže, který se letos docela slušně rozjezdil. Nechyběly další jména jako Tomáš Tuzar, Misho Benco, Lukáš Tomšů, unavenější Roman Dlauhý, komplet tým Sportovní akademie a svoje náčiní oprášil i v rampě nestárnoucí David Horváth nebo Zdenda Volech.

Koncem dne proběhlo i vyhlášení těch nejaktivnějších a věcné ceny od Boardbox.com si tak odnesli: za holky Lucka Janouchová, za best trick Dušan Kříž se svojí fs7 a nejlepším jezdcem byl zvolen Pepe Samek.

Závěrem se sluší poděkovat - a to určitě Ski areálu Špindlerův Mlýn za podmínky, které tu máme, Boardbox.com za podporu a Snowparkdesign crew za odvedenou práci.

Letošní rok bude U-​rampa ještě hodně vytížena. Do Špindlu na Sv. Petr se chystá například:

28.-29.1.2011 - 4x4 Český pohár ve freestyle snowboardingu
19.2.2011 - Freeride.cz Just Ride!
5.-6.3.2011 - Quiksilver Snowjam
19.3.2011 - East Rookie Fest
a v neposlední řadě 31.3.-3.4.2011 Burton Špindl Spring Sessions

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!