Bright Sight Livin' Girls Camp 2016

Většinou se v našich vodách setkáváme s kempy určené jak pro holky, tak i pro kluky. Snowboardový camp Bright Sight Livin' je ale jiný. Je určený jen pro holky. A to jak úplný začátečnice, tak i pro pokročilé riderky. První ročník se odehrál ve Vítkovicích a vy si teď přečtěte jak to vlastně celé probíhalo a na závěr koukněte na povedený video.

Ve čtvrtek 11.2. večer to na chalupě u Klímáků v krkonošských Vítkovicích pěkně vřelo. Na barák totiž najížděly děvčata z různých koutů republiky, aby se zapojily do prvního ročníku BrightSightLivin kempu. Byly jsme napjatý kdo že to teda vlastně přijede... Nakonec všechny ve zdraví dorazily a když jsme projely úvodní seznamování a “očichávání”, jízda mohla začít. Složení holek bylo v celkem mladým věkovým průměru, což mě osobně dost těší, jelikož s mladejma tělama se dá ještě udělat spousta parády. Večer jsme projely vybavení, namazaly desky a kdo chtěl, tak mu bylo namontováno prkno K2 z test centra, které jsme měly k dispozici. Řeklo se pár úvodních mouder a šlo se spát v napětí, co že se to zítra uděje.

V pátek naběhla parta holek do parku v plný polní. Rozdělily se do tří skupin dle věku a zkušeností. Pod vedením Terezky Čermákové, Madličky Salavcové a mé maličkosti se jednotlivé skupiny postupně dostaly do varu. Nahoře na kopci nás hecovala Klárka Janíková, která původně měla samozřejmě předávat svoje superskills, ale kvůli zranění musela podávat jen slovní info. Bylo vidět jak už jí neuvěřitelně vytáčí, když se jí stošedesátej člověk ptá co má s nohou a kdy to bude dobrý :-) Přesto se nedala a na kopci byla celou dobu s námi, za což ze srdce děkujeme! 

Holky naboostřený drinkem Pure Coco, kterej si daly k snídani, začaly předvádět něco neuvěřitelnýho. Mně osobně se chtělo brečet dojetím, když jsem viděla progres, kterej proběhl hned během prvních dvou hodin ježdění. Překážky v parku dostaly zabrat a i holky, který v parku nikdy předtim nejezdily, se dokázaly skamarádit s různejma bedýnkama a skočíkama ve vražednym tempu. Zkušenější riderky se do toho obuly taky naplno, takže jsme společně vytvořily gejzír energie a srandy, která by se snad dala krájet.

Po odpoledním bloku koučování, kde si holky utvrdily nově nabitý skills, jsme se v lehké únavě vydaly na procházku vyhledat tělocvičnu v městečku Vítkovice. Tady se nás ujala jogínka tělem i duší Moni Martincová, která nás zvládla po celém rozlítaném dni krásně zklidnit a protáhnout. Za doprovodu relax hudby, svíček a příjemného hlasu, kterým nás vedla do cviků, jsme se zvládly uvolnit a prodýchat bolavá místa. Po tom, co jsme dorazily zpátky na chatu a daly večerní videocoaching, nebylo divu, že každej usnul jak Růženka.

Nicméně program pokračoval ve stejném duchu i následující dny. Holky se vrhly na pilování skoků, nový triky na bedýnkách i railech a vše šlapalo jak po másle. V neděli jsme tak mohly uspořádat minicontest na bedýnce a vyhlásit ty nejlepší riders. Na bedýnce se to nejvíc povedlo holkám Kreisingerkám. Mája brala první místo, Adél druhý a na třetím místě skončila návštěvnice ze Slovenska Evka Haničová. Cenu za největší progres v průběhu celýho kempu si odnesla Terezie Dvořáčková, která předvedla takový tempo progresu, že jsme se u toho chytaly za hlavu.

No a jak se celá show blížila ke konci, musely jsme zamáčknout slzu a rozloučit se s nově vytvořenejma kámoškama. Díky všem, bylo to super a věřím, že se budeme dále rozrůstat a jezdit si po našem... Ještě jeden speciální dík na adresu Romana Dlauhého, který nám fandil, pobíhal kolem nás s foťákem a dával nedocenitelné rady zkušenějším riderkám. No dost slov, atmosféra zachycena ve videu níže.

Díky partnerům Freestyle Area, K2, G-​Shock, Dakine, Pure Coco.
BrightSightLivin facebook můžeš sledovat HERE.

Text: Sísa Slavovová

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!