Burton Špindl Spring Sessions 2011 IN BIG

Napsat report z nejlepší akce, za kterou už několik let Spring Sessions považuju, je fakt oříšek. Těžko se totiž slovy popisuje atmosféra, která je během těch čtyř jarních dnů opravdu “unique”. Kdo na BŠSS aspoň jednou byl, dá mi za pravdu, že se to prostě musí zažít na vlastní kůži. Alespoň se o to ale pokusim a vy, kdo neradi čtete, tak se určitě mrkněte na luxusní fotky od Davida Blažka...

Určitě jsem nebyl sám, kdo se celou zimu těšil na Burton Špindl Spring Sessions. Za svojí historii se “BŠSS” dokázala dostat na pozici jedný z nejoriginálnějších akcí sezóny, dovolim si tvrdit v celý Evropě, a to jak pojetím a velikostí parku, tak svym formátem. Nejlíp se tu hodí slovo “happening”, nebo jak je uvedeno na ofiko webu “photo & video shooting, community gathering, season closing”. Garancí kvality týhle akce je pro mě složení organizačního týmu, kterej za pět let dokázal Spring Sessions dostat na neuvěřitelně vysokou úroveň, sahající daleko za hranice snowboardingu nebo freeskiingu.

Během zimy se hromadily pochybnosti, jestli se letos Spring Sessions vůbec budou konat. Taky jsem se bál, ale během jednoho víkendu ve Špindlu mě sám Motor (Petr Najman, hlavní organizátor akce - pozn. FRed.) ujistil, že se od začátku zimy s BŠSS počítá a zasněžuje do zásoby tak, aby na konci března bylo z čeho stavět. A jelikož Motorovi věřim, neměl jsem od tý doby strach. My ve Freeride.cz bereme Spring Sessions nejen jako akci, kde se sejdou všichni známí Češi a Slováci z hor, ale hlavně jako reprezentaci českého snowboardingu v zahraničí. Proto jsme moc rádi alespoň malou trochou přispěli do mlýna a vzali na sebe společně s kolegy z Free magazinu úkoly spojený s pozváním zahraničích hvězd.

Koncept akce a rozměry překážek si rozhodně řikaj o velký jména, se kterýma přichází důležitá média, a tím pádem se česká práce dostává do světa. Bohužel letos byla zima v Evropě prachbídná a téměř všechny větší produkce a jezdci nejsilnějších týmů tráví většinu času na americkém kontinentu, kde se naopak letošní sezóna povedla jako už dlouho ne. Když se k tomu přidal fakt, že se ve stejnej termín konala 4* TTR akce Quiksilver Spring Battle v rakouském Flachau, nezbylo na Špindl Spring Sessions moc “big names”. 

I tak jsme ale společně s organizátory o co nejlepší jezdce bojovali co to šlo a výsledek byl nakonec hodně v pohodě :-) Dorazila ještě početnější skupina Finů než loni (Tero Pojkajärvi, Arto Saraniemi, Ville Uotila, Hans Kestilä, Jeppe Ronti...), halda Maďarů (David Liptay, Takacz Balasz, Adam Balogh...), Chorvati (Anja Stefan, Ana Rumiha...), Poláci (Michal Ligocki, Jakub Honcz, Wojtek Pajak, Kuba Dytkowski...), Slováci (Maťo Matys, Rado Dubový, Matej Dolník, Maťa Molnárová, Kubo Bizík a spousta dalších), ale dokonce i skupina Libanonců (!), ruský shredder Denis Leontyev, Francouz Niels Shack a další. A upřímně, co si budeme povídat, lepší mít na akci ne úplně nejznámější, ale o to našláplejší jezdce, než vyzevlovaný superhvězdy!

Ahoj, jmenuju se Ralph Kadi, přijel jsem se třinácti dalšíma kámošema a jsme všichni z Libanonu, i když já teď převážně žiju v Manchesteru v Anglii. Bohužel u nás v Libanonu nemáme parky jako tady, takže je to pro nás parádní zkušenost. Českou republiku jsme si hned zamilovali, především tohle místo, protože to je taková vesnice a lidi jsou hrozně přátelský, všichni se s náma hned bavěj a rychle se skamarádíme, což je super. Dostali jsme se sem tak, že libanonskej Burton distributor Johnny znal kluky z Česka, co k nám přijeli loni na trip, takže se to nějak přes ně dohodlo. Let nám trval kolem 3,5 hodiny, takže úplně v pohodě. Snowpark tady je pro nás hódně těžkej, i když jsme zvyklí na kickery, tak tyhle jsou fakt velký. Je tu pár věcí, který si dáváme, ale jinak je to obrovský. My právě v Libanonu nemáme žádný parky, takže preferujeme backcountry skoky a spoty, stavíme si je sami. Letošní zima byla v Libanonu parádní, trvala kolem tří měsíců, což je u nás fakt hodně. Loni to bylo mnohem horší, to jsme měli zimu jen jeden měsíc.

S cizinci samozřejmě dorazila celá řádka fotografů a kameramanů, takže coverage letošního Spring Sessions bude zase hodně objemná. Nejpočetnější ale byli zákonitě Češi. Na “Springu” nechyběl skoro nikdo z naší špičky, škoda jen Honzy Nečase (zranění kolene při shootingu v Alpách), Šárky Pančochové, která dala přednost hromadám prašanu v USA (překvapivě), Darka Bergmanna (nedoléčené natažené vazy v koleni - nakonec se i trochu projel) nebo juniorů Petra “Horise” Horáka, bratrů Porkertovic a Klaudie Medlové (SVK), kteří reprezentovali na Mistrovství světa juniorů. Hlavně Horis by tomu bejval asi na SSS dal pěkně na zadnici, ale co se dá dělat. K tomu si přičtěte desítky dalších jezdců a jezdkyň všech skills plus lidi, co přijeli jen tak na čumendu nebo zakalit na mejdany, a vyjde vám kosmický číslo. Podle Facebooku se na letošní Burton Špindl Spring Šůšns chystalo kolem 1400 lidí, ale v reálu to bylo mnohem víc. Podle odhadů organizátorů během čtyř dní navštívilo Svatý Petr celkem 12 tisíc lidí! 

Snowpark

Jednou z hlavních předností Spring Sessions je každoročně snowpark velikosti XL a ani letos se nic nezměnilo, protože dělat něco menšího, to by to Motor a spol. radši zrušili. Tákže, copak pro nás Snowparkdesign parta posílená o “externí” shapers připravila? Kromě Burton Easyparku na Hromovce (několik bedýnek a mini skok) by se dal hlavní park ve Svatém Petru rozdělit na tři části - shred area, heli line a rampa s průsekem. Pod dvousedačkou vyrostlo epesní, hodně originální shredoviště, ve kterym si bylo možný dát až devět překážek za sebou, a to ne jen tak ledasjakých. Mohli jste se vyblbnout na easy hromadách ve tvaru měsíčních kráterů stylem “hopdovnitř-​hopven”, přeskočit si down-​gapík přes nájezd na box, dát si rock to fakie na dřevěný brance nebo jí přejet... naučit se nový triky na učebnicově postavenym street railu, “zavrnět” si na vroubkovaný PVC rouře.... anebo si na závěr přidat nějakej ten bonk na spině postavený přímo na placce u začátku dvousedačky, a to buď raketu nebo kouli ala sputnik. A to jsem nepopsal úplně všechno.

Druhou a nejvíc profi částí parku byla stejně jako v minulých letech tzv. heli-​lajna. Dala by se označit možná i jako “jů-​a-​hele-​lajna”, protože na ní byla upřena pozornost nejvíc lidí po celou dobu SSS. Začínala gap kickerem o vzdálenosti mezi odrazem a dopadem cca 17 metrů, z toho 12 díry, kterou se projíždělo směrem k rampě a stěna dopadu se dala využívat i jako kvótřík, ideální na handplanty. Na rozjezdu pro gap se riders vytahovali pomocí malého lanového vlíčku, takže servis jak má bejt. Po gapu následoval “booter” s plošinou 18 metrů a poté už dole před terasou stál v cestě mamutí corner o délce 25 a výšce 12 metrů. Někteří astronauti se nechali vysílat nejen do výšky kolem 8 metrů nad ním (to máme prosím dvacet metrů nad zemí), ale také jsme se na závěr dočkali i skoků do dálky, nebo spíš soutěže o to, “kdo přistane v BSSku” (domeček snowboardové školy - pozn. FRed.). Nad celou touhle lajnou se v pátek i v sobotu proháněla helikoptéra s fotografy a kameramany na palubě, proto tedy jméno “heli-​line”.

No a třetím sektorem byla parádně vyšejplá rampa následovaná skokem v průseku s plošinou 22 metrů (!) a šířkou na jednu rolbu. Po jízdě v rampě jste si mohli zašmydlikat vpravo na dřevěnym “téčku” nebo vlevo na spině s vroubkovanou PVC rourou na kopingu. Vedle skoku byl ještě připraven “kanón”, další vroubkovaná PVC roura, tentokrát namířená šikmo vzhůru, s pěkně prudkým dopadem. Dohromady tedy v celém BŠSS2011 parku bylo k dispozici všem něco přes 20 překážek. 

Stejně jako například Burton European Open, i Burton Spring Sessions mají každý rok svůj jednotný “fejs”, do kterého se ladí nejen design plakátů a dalších propagačních materiálů, ale s ohledem na hlavní motiv výzdoba, překážky, a třeba i interiér párty stanu. Letos organizační tým v čele s kreativním direktorem Petrem “Ptrsnem” Velkem (mimo jiné autor snb filmů Vo(a)yage a The LAB - pozn.FRed.) po loňské džungli a předloňském cirkusu vymyslel téma pro letošek: vesmír. V minulosti už ve Špindlu byla k vidění světská maringotka, kde jste si vystřelili růži, klasickej řetízkáč, cukrová vata nebo bambusovej baráček s bazénkem a palmičky všude po kopci... Letos jsme mohli kromě shredovejch kráterů nebo bonkovací rakety narazit na makety raketoplánů, hvězdy na kickerech, balónky symbolizující planety, v párty stanu se u stropu vznášeli kosmonauti, na corneru ti nejodvážnější astronauti lítali až na hvězdnou dráhu a během mejdanů si pár lidí spletlo Spring Sessions se Star Wars a dokonce přešli na temnou stranu síly... Pokud ale mám správný informace, tak se všichni šťastně vrátili zpět.

Čau, jmenuju se Arto Saraniemi a pocházim zpoza polárního kruhu, z Finska. Jezdil jsem rok za českou firmu Vehicle a i když se teď věci změnily, pořád mám Česko rád a vždycky se sem vracim. Byl jsem na Spring Sessions i loni a byla to pecka, parádně jsme si to užili, bylo to pro nás Finy něco jako prázdniny. Letos jsme se rozhodli zase dorazit, protože to je strašně pohodová akce se skvělou atmosférou. Letošní setup railů je rozhodně lepší než loni, neni to jen dřevo, ale na těch dřevěnejch překážkách jsou i železný povrchy a vůbec pestrost tý shredový lajny je super. Kicker line je v podstatě stejná jako loni, takže taky perfektně šejplá. Zatim jsem neměl tu čest s cornerem, ale myslim, že je stejně dobrej a obrovskej jako loni. Co se týče dnešního “Trick Countdown” contestu, upřímně tam je několik triků, který jsou fakt hodně hustý, třeba frontflip na dvacetimetrovym kickeru, takže nevim nevim, jestli do něčeho takovýho pudu, nechci úplně riskovat zdraví (smích). Ale určitě to bude sranda, uvidíme jaký triky si vylosujem! Co se týče mejdanů, tak oproti loňsku asi trochu zvolníme, určitě do toho nepudem dneska a zejtra tak naplno, protože je dost teplo a odpoledne už se nedá moc jezdit. Chceme tu natočit a nafotit co nejvíc věcí, takže pořádná kalba nás čeká až v sobotu.

Trick Countdown

Kdybych chtěl popsat jenom setinu toho, co se během Spring Sessions seběhlo, musel bych mít na každý překážce zaplý goupróčko nebo pomocníčka se zápisníčkem, a stejně bych se z toho zbláznil. Z podobně obří akce se těžko dělá objektivní report ve smyslu popsání výkonů co největšího počtu účastníků, a proto se předem omlouvám, pokud na nějaký “highlight” zapomenu. I proto, aby média měly nějaké “záchytné body”, bylo zorganizováno pár contestů, mezi než patřil už ve čtvrtek takzvaný “Skullcandy Trick Countdown”.

Pravidla byla riderům řečena jasně. Přihlašením do contestu získáváš tři “životy”, roztočí se “wheel of fortune”, na kterém jsou místo sekaček jako na kole štěstí Bédy Trávníčka umístěny názvy snowboardových triků od těch základních až po nejnáročnější. Pak už čekáš až první rider vytočí první trik a máš možnost ho buď zkusit skočit, anebo vynechat a obětovat tak jeden život. Pokud trik neodjedeš, tak jsi taky o život kratší.

Na rozehřáti padla poměrně těžká věc - switch backside 540 - a už ta ukázala, kdo bude mít problémy s “přežítím”. Druhá v pořadí byla frontside 900, takže si asi dovedete představit, že spousta jezdců z více než dvaceti přihlášených po tomhle kole měla už jen jeden nebo dva životy k dobru. Když se pak špička raketoplánu uprostřed kola štěstí zastavila na kolonce cab 180, ozvaly se na startu rozporuplný reakce. Tenhle trik skoro nikdo nedává a na 22metrovym skoku už vůbec ne. Nicméně i tak se do něj pustilo několik jezdců a až na výjimky byl pokořen. Postupně ale začali odpadávat ti, kteří contest buď vzdali, nebo přišli o všechny životy.

Hodně zajímavé to začalo být když Fin Jeppe Ronti vytočil “your choice” a vybral si switch backside 360, ostatní ale odpověděli v drtivé většině povedenym returnem. Následovala easy backside 360, kterou dali všichni ve vláčku za sebou, a pak přišel jeden z nejzajímavějších momentů - kolo se totiž zastavilo na one footu! Finové reagovali tak, že bez váhání vypli jednu nohu z vázání a jeden po druhém s přehledem pře-​one-​footili 22metrový table. Spolu s Šímákem (spíkr akce) a Óňou (hlavni judge všech contestů) jsme si na věži vedle skoku začali (na)řikat, že tenhle trick countdown asi nebude trvat původně plánovanou hodinku, ale o dost dýl... O one foot se pokusil i Dušan Kříž, za jehož odvahu smekám, nicméně jsem se na to málem nemohl koukat. Dušan sice neodjel, ale přežil :)

Následovaly triky cab 360 a fs 360, takže žádný větší problémy. Switch air vypadal náročnějc, ale ani ten moc soutěžících nevyřadil. Pokračovalo se cab 540 a hlavně switch backside 900, na který si už vylámalo zuby dost jezdců, naopak backside 180 nedělala problémy nikomu. Po celou dobu session jednoznačně nejvíc zabíjela partička Finů, kvůli nimž se nakonec celej countdown musel prodloužit asi o dvě hodiny, protože prostě odjížděli všechno. Jediný, kdo jim z Čechů stačil, byl Tomáš Tuzar, kterýho vyřadil až neúspěšnej pokus o bs 900. Poslední, kdo si to rozdal o hromadu supr cen (mimo jiné iPady, iPody, permice do Špindlu...), byli Finové Ville UotilaJeppem Rontim a Polák Michal Ligocki. Jeppe vynechal backflip (se slovy “kdyby to byl double backflip, tak bych neváhal, ale single prostě nedám!") a nepovedla se mu 1080, Michal na desítce taky neuspěl, naopak Ville svojí frontside 1080 celou session vítězstvím ukončil a my jsme konečně mohli jít na párek a pívo.

Mimochodem, tenhle formát contestu mi přijde opravdu hodně zajímavej, protože freestyle snowboarding by přece měl bejt o všestrannosti. Musim ještě dodat, že judging nebyl tak přísnej jako u klasických závodů, jako odjetej trik se počítal i ten s rukama na dopadu nebo s lehkym revertem. Každopádně největší props pro všechny Finy, Michala Ligockiho a z našich Tomáše Tuzara, kterej ukázal kdo je (při neúčasti Honzy Nečiho a Horise) u nás nejvšestrannějším jezdcem.

Kromě kickeru v průseku se samozřejmě ve čtvrtek jezdilo i na všech ostatních překážkách a už z prvních reakcí bylo jasný, že se tu lidem opravdu líbí. Následoval “warm-​up” mejdan v párty stanu a DJs RobotemJorgosem, po kterym si leckdo druhej den ráno řikal něco v tom smyslu “jak to asi bude vypadat na konci, když tohle je začátek?!” 

Heli Shooting

Jedním z nejzajímavějších “bonusů” Burton Špindl Spring Sessions je tradiční shooting z vrtulníku, a nechyběl ani letos. Helina se vznášela nad parkem v pátek a v sobotu vždy ve stanovenou dobu, rozdělenou do předem naplánovaných letů, kdy se na palubě vystřídalo několik fotografů a kameramanů. Nejen, že je heli shooting jistotou pořízení dynamických a hodně atraktivních záběrů, ale současně přítomnost vrtulníku těsně nad hlavou hecuje jezdce k maximálním výkonům. Ani letos to nebylo výjimkou a i když v heli lajně, tedy na gapu a booteru, nepadaly třeba double corky 12, bylo se opravdu na co koukat. To nejlepší uvidíte už brzy v oficiálním event videu, které pro vás připravuje dvojka Petr Velek - Vít Kratochvíle.

Freeride.cz Public Jam

Organizátoři Spring Sessions mají každoročně za cíl připravit park, jaký jindy v sezóně nikde jinde u nás nenajdete. Proto kladou velký důraz na kvalitu a rozměry “leteckých” překážek oproti jibům a shredu. Letos si ale na svoje přišli i všichni, komu dalekonosný polety zas tolik nevoní. Mohli využít luxusní shred lajnu pod dvousedačkou, kde to mimochodem strašně zabíjela špindlerovská partička čili Štěpán “Roko” Rokos, Dan “Danýno” Paulíček, David “Čonkstr” Čonka, Martin “Kolda” Kolařík, Šmoula, a spousta dalších, z cizinců pak jezdil úplně na jinym levelu Rus Denis Leontyev.

Byla tu ale ještě další možnost, a tou se stal Public Jam, který jsme si částečně vzali pod sebe my z Freeride.cz. Jak jste zvyklí i ze série Just Ride, snažíme se starat právě o veřejnost, o amatéry nebo "středně pokročilé" a dát jim možnost vyhrát ceny, získat hezký fotky nebo záběry a především zážitky ;-) Proto se v sobotu konal v Burton Easyparku na Hromovce Freeride.cz Spring Sessions Public Jam.

Spojili jsme síly s organizátory, kteří věnovali super ceny od sponzorů včetně herní konzole Nintendo Wii (!), iPodů nebo sluchátek Skullcandy. Celý contest byl rozdělen do čtyř kategorií - kluci do 10 let, kluci od 10 do 15 let, všechny holky a starší kluci nad 15. Oproti loňsku jsme se dohodli, že se závodu nesmí zúčastnit nikdo, kdo pobírá jakoukoliv podporu od snowboardových firem, takže šlo opravdu o čistě amatérský závod pro veřejnost. Zúčastnit se tedy mohl každý, kdo nahlásil svoje jméno, věk a neměl sponzora.

Na startu se sešlo kolem padesáti lidí a už od první dětské kategorie se rozjela super atmosféra. Prckové bavili diváky od šestiletého Kuby Hroneše až po devítiletého Kristiána Salače, který dokázal dát 50-​50 to noseslide na horní bedýnce, method na skoku a boardslide na spodním boxu, a tím zaslouženě vyhrál. Prckoleti běhali nahoru na start co to šlo a vysloužili si zasloužený potlesk od diváků. Kategorie od 10 do 15 let byla nadupaná, i díky právě probíhajícímu Burton kempu, během něhož se několik mlaďasů naučilo například frontflipy nebo složitejší triky na bednách.

V kategorii 10-​15 let byl nejlepší Lukáš Pobořil za noseslide, backside 360 a frontlip na skoku a frono 270 out, mezi holkama judges za stylový triky na railech a tak trochu i za její úsměv :) vybrali Kamilu Vlčkovou. V hlavní kategorii boys nad 15 let zvítězil Tomáš Raiser, když jeho největším sokům Tomášovi TeglýmuMatějovi Slavíkovi chyběl lepší trik na skoku. Tomáš odjel všechno na switch, takže nebylo co řešit. Musim se tady omluvit těm, kdo čekali nějaký obsáhlejší trick-​list, ale bohužel se nám ho s Óňou podařilo záhadně potratit. V každym případě úroveň ježdění byla na amatérský contest hodně dobrá, mnozí by určitě zajeli i sponzorované shredders!

Corner Session

Nebyla by to Spring Session bez macatýho corneru. Ani letos tenhle mamut na dojezdu černé sjezdovky nechyběl a vyrostl do monstrózních 25 délkových a 12 výškových metrů. To, že budeme svědky velké šou, bylo na snadě už po čtvrtečním a pátečním dění, kdy jej už několik lidí skoro přelítlo (hlavně lyžařů). V sobotu ale začala oficiální session, takže se na rozjezdu srocovali ti nejlepší a na corner dávali čím dál větší šůsn, až by se kolegovi Řezáčovi turnovala Kopf dokola.

Nejvšestrannějším jezdcem byl nakonec vyhlášen Honza Zajíc, kterej diktoval jak za starejch časů. Přecijen Zája už není nejmladší a navíc letošní sezónu nemohl tolik jezdit, protože na podzim utrpěl hodně vážný úraz na windsurfu. O to větší respekt mu patří, jelikož na jeho rodea (včetně switch bs!) byla radost se koukat. Další, co se mi vrylo do paměti, byly polety Pepého Samka, Filipa GutwirthaVilleho Uotily. Filip rozhodně lítal úplně nejdál a neměl daleko od pokoření celýho macíka. Ville vyhrál cenu za nejlepší air za délku poletu i styl triku, kdy nádherně protahoval tweaked. U mě to ale vyhrál jednoznačně Tomáš Tuzar, posílající nádhernej fs alley-​oop hodně daleko, vysoko a stylově. Bohužel, celá session skončila dost nešťastně. Nejprve kicker komplet až na placku přelítl na lyžích Jimmi Štrougal, a těsně po tom se kolemstojící seběhli k Pepemu Samkovi. K tomu se ale vrátim na konci článku.

Ahoj Márty, jé ty seš zarostlej, jsem tě málem nepoznal... No dyť ty víš jak se jmenuju, jsem Michal Ligocki z Polska, jezdim si tu a bavim se, co taky jinýho, viď. Díky za kompliment na můj knír, blbý ale je, že se to moc nelíbí mojí holce... (smích). Byl jsem tu už loni a letos jsem se vrátil, protože je to tady úžasný. Zase jste tu vy Češi udělali skvělou práci, nádherný skoky, velký jako nikde v tomhle čase, možná v celý Evropě, ale taky menší zábavný překážky, což je taky supr. Celá akce a její myšlenka je mi hrozně sympatická, heli shooting je taky pecka, včerejší contest měl taky hodně zábavnej formát. Počasí je super, je teplo, ale stejně to jede, takže co víc si přát...

Mejdany

Ježdění v nejlepším parku je ale jenom polovinou celých Spring Sessions. Když se člověk zamyslí nad tím, jaktože je vlastně tahle akce tolik úspěšná a s tak unikátní atmosférou, dříve nebo později dojde k jedné odpovědi. Mejdany a večerní zábava jsou na stejné úrovni jako samotné ježdění a zábava přes den. Každý si ale zároveň může vybrat, protože už samotný kulturní program, který je zdarma (!), by vystačil na celkem solidní hudební festival. Během čtvrtečního, pátečního a sobotního mejdanu vystoupili v rámci Jägermeister Party Nights živě kapely /​ projekty /​ DJs: Navigators, Skyline, PSH, H.P.T.N., HDS Team, Haf & Beyuz, James Cole, Robot, JorgosSimple Sample.

Výsledky

Jako zahájení sobotního mejdanu proběhlo vyhlášení oficiálních výsledků letošních Burton Špindl Spring Sessions a přestože tahle akce není žádným závodem, ti nejlepší si přesto odnesli parádní ceny. Nejlepší dojem na porotce z řad médií, organizátorů a jezdců udělal Fin Ville Uotila, na druhém fleku se umístil nadšený Tomáš Tuzar a třetí bral další Fin Jeppe Ronti. Mezi holkama to byla Anja Stefan z Chorvatska a ostatní juniory totálně předčil - nejen svými double corky - náš talent Dušan Kříž. Navíc byly vyhlášeny ještě speciální ocenění za výjimečné výkony mimo hlavní hodnocení - Pepe Samek, Roman Dlauhý, Wojtek Pajak, Hans Kestila, Filip GutwirthMichal Ligocki. Rozdáno bylo několik iPadů, iPodů, sluchátek Skullcandy, permic do Špindlu včetně sezónky a další desítky cen od sponzorů, které jezdci v hojném počtu sympaticky rozházeli do publika.

Závěr

Někdo bere Burton Spring Sessions jako jeden velkej mejdan doplněnej o snowboarding, někdo jinej zase o nejlepší parkový ježdění doplněný o parádní mejdan. A každej si může tyhle dvě ingredience smíchat v jakym poměru chce. Jistotou každopádně je, že na týhle akci máte největší šanci, že potkáte největší počet kámošů z hor, a o tom to celý je.

Díky všem - Petr “Motor” Najman, Snowparkdesign crew (Mára Vampola, Pepe Povýšil, Honza Zahradník, Michal Mrázek, David Čonka, Petr Kopuletý, Pavel Kratochvíl) + helpers (Pepe Samek, Pavel “Karboš” Karban, Petr “Marčus” Marčík, David a Honza Gazdíci, Zbyněk Razima, Vilda Hamtil, Matěj Slavík, Honza Havlíček), Katka Brabcová, Petr “Ptrsn” Velek, Vítek Kratochvíle, Ondřej “Onja” Douša, Marek Teyssler, David Blažek, Ondřej Šímák, Aleš “Balvan” Víšek, Madla Salavcová, Bára Jindrová, Nikol Nejmanová, Gábinka Činková, Tadeáš Kopča a samozřejmě sponzoři Burton snowboards, Skiareál Špindlerův Mlýn, Impromat, Ricoh, Red Bull, Jägermeister, XCLNT, Skullcandy, Boardbox.com.

Na úplný závěr znovu posíláme pozdravy všem zraněným, nejvíce pak Pepemu Samkovi, Hansi Kestilovi Jimmimu Štrougalovi. Abychom předešli dotazům, tady jsou informace o zraněných. Pepe v sobotu narazil v mega rychlosti do stěny corneru, když se mu sekla hrana v transitionu. Musel být převezen nejdřív do Vrchlabí a potom vrtulníkem do Hradce Králové, kde podstoupil celkem tři operace, při kterých mu doktoři museli vyjmout slezinu a ledvinu, aby zastavili krvácení do břicha. Pepeho stav je už stabilizovaný a byl propuštěn do domácího léčení. Hans Kestilä upadl na booteru tak nešťastně, že to odnesla prasklá pánev. Freeskier Jimmi Štrougal přeletěl corner skoro až na rovinu a přivodil si zlomeninu sedmého a devátého obratle a lehce pochroumanou ploténku. I když to vypadalo hodně zle, všichni budou v pořádku, a to je hlavní. A vůbec... jak se říká - všechno špatný je pro něco dobrý. Lidi si aspoň připomněli, že zdraví je to nejdůležitější, a vlna soucítění, která se rozpoutala na Facebooku na podporu Pepého, budiž důkazem, že lidi kolem snowboardingu prostě uměj držet pospolu. GET WELL SOON GUYS & SEE YOU NEXT YEAR! 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!