Camp Good Times by Nitro & Snowpark Kitzsteinhorn

Tak jako minulý rok, i letos FR.cz crew zavítala na květnový Nitro camp, který se konal nad rakouským Kaprunem - konkrétně ve snowparku Kitzsteinhorn. Naši crew tvořili jezdci Tomáš Císař, Darek Bergmann, Kuba Petr a slovenská spojka Dušan Šimko. Sněhové podmínky byly ideální, předpověď slibovala pěkné počasí, takže nezbývalo nic jiného, než sednout do auta a vyrazit směr rakouské Alpy.

Letošní termín snowboardového kempu na ledovci Kitzsteinhorn připadlo na 4. - 8. května. Datum nebylo zvoleno náhodně - 5. květen je v Rakousku státním svátkem - křesťanský svátek Den Nanebevzetí. „Všichni“ věřící tak po otčenáši vyrazili na kopec, fronty byste ale u lanovek hledali marně. A to napříč tomu, že všechny čtyři dny panovalo totální azůro, včetně víkendu. Rakouský lyžařský byznys však zachraňují Češi, Poláci a Rusové, kteří mým hrubým odhadem tvořili dobrou třetinu klientely skiareálu.

Video naší crew (video Nitro týmu je dostupné na tomto odkaze).

Kitzsteinhorn je známý, že nabízí jeden z největších areálů pro jarní ježdění. Nejinak tomu bylo u snowparku, který byl rozdělen na dvě části (přičemž každá část tvořila plnohodnotný park sama o sobě). Kromě „dvou“ parků byla vyšejpovaná i superpipe, ta svými rozměry však lákala pouze ty nejlepší Nitro jezdce nebo naopak malé neukázněné lyžaře, kteří se nemohli dočkat, až po ježdění vytáhnou z garáže koloběžky. Část horního parku tvořil slopestylový setup, který postupně přecházel v jibbové platformy a macatý corner. Následovalo křížení se sjezdovkou a chill zóna, kterou začínal spodní park. Ten byl tvořen hlavně jibbovými překážkami, nicméně v boční části vyrostl i největší skok z celého parku a specialita vytvořená přímo pro Nitro Camp Good Times - bazén s funboxy a rádiusy po stranách - pravděpodobně nejkreativnější překážka v parku. Oba dva snowparky obsluhovala dvousedačková lanovka, která by sice mohla být rychlejší, nicméně pro odpočinek nebo cigaretku naprosto vyhovující.

Info k akci jsme si vyptali i přímo od Tomáše Císaře, který trip zhodnotil takto: "Bavil mě nejvíc celej park, dalo se jezdit skoro všechno v sérce, ale nejvíc mě bavila sérka dole u vleku jak tam byly ty dva raily (a-​rail a fat tube - pozn. FRedakce). Z jezdců mě nejvíce oslovil Denis Leontyev, který to klasicky zabíjel úplně na všem." Cisiho sérky mimochodem můžete vidět ve videu výše.

Kromě naší Freeride.cz crew (Jan Plesník, Darek Bergmann, Tomáš Císař, Dušan Šimko, Kuba Petr) byl na kopci k vidění kompletní evropský Nitro team a část Nitro riderů z USA. Jmenovitě se jednalo o jezdce Mark Swoboda, Benny Urban, Dominik Wagner, Denis Leontyev, Markus Kleveland, Markus Keller, Žiga Rakovec, Sven Thorgren, Elias Elhardt, Austin Smith, Lucas Baume a spousta dalších známých i méně známých jezdců.

A o co vlastně vůbec šlo a jak se „obyčejný“ smrtelník na camp dostane? Stačí zabrousit na webovky Elooa.com, kde zjistíte všechny termíny snowboardových i surfových kempů. Stačí se jen přihlásit na vámi zvolený termín. Jedná se o celoevropské kempy, takže na nich potkáte nové známosti a kamarády z celé EU - a to se hodí!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!