Česká parta v Coloradu - 2.část

Před dvěma týdny jsme vám přinesli fotoreport z podzimní cesty české party do Colorada. Ondra Bauer, Honza Zajíc a Kristián "Kiki" Salač se do Breckenridge, Keystone a Rocky Mountains vrátili na přelomu dubna a května. Při druhé cestě do USA kluky doplnila i Šárka Pančochová a zde je další nálož parádních fotek od Ondry Bauera.

Zatím co v PRVNÍ ČÁSTI reportu o našem tripu do Colarada byly k vidění fotky převážně z podzimního ježdění v parku v Keystone, druhé pokračování je hlavně o backcountry. Na přelomu března/​dubna, když jsme do USA znovu přiletěli, bylo poměrně vedro a vypadalo to na klasickej jarní slash riding, to se ale po 14 dech změnilo, začalo kydat a my mohli vyrazit do Rocky Mountains, ráchat se v prašanu a stavět kickery…

V Brecku bydlí Šárka Pančochová, která se letos spíš než závodění věnovala natáčení svého video projektu Shark Tales. Šára si na podzim koupila skútr a společně s dalšíma dvěma zapůjčenými stroji od Red Bullu jsme jezdili hledat zajímavý spoty. V Coloradu vás na rozdíl od Evropy za „snow mobiling“ nikdo neprudí a můžete jezdit takřka kdekoli. Nejvíc času jsme strávili asi ve Vail Passu, odkud je také většina následujících BC fotek.

1.V USA je základ řídit skromný vůz, my měli tento Ram truck a malou pojizdnou garáž na dva skútry. Krásný kombo do Colorada, který jsme hojně využívali. Často jsme vyráželi kolem sedmé ráno a vraceli se po západu slunce.

2. Šárka měla svůj snowmobile první zimu, ale za tu krátkou dobu ho stihla velmi dobře ochočit. Kdo s tím někdy jezdil v horách a v prašanu ví, že to není úplně jednoduchý.

3.Já se Šárou a pauza během hledání spotů ve Vail Passu.

4. Jedna z prvních lokací, kam jsme zajeli doslova oprášit prašanový skills, bylo tohle boží bušónoviště, kde proběhlo na začátek hlavně spousta granátů. Koneckonců, je to radost hodit granát do čerstvýho prachu. Něco jsme ale i odjeli. Na fotce Šárka v pozici orla letíc z bušónu na bušón s dopadem do bušónu... Sen.

5.Já a klasickej indy drop.

6. Kiki si dal jedno z jeho prvních životních ježdění v prašanu a nasbíral spoustu zkušeností.

7. Po rozježdění v lesejcích a na bušónech jsme se věnovali stavbě kickers. Na fotangli velmi produktivní lokalita, kde jsme na asi 200m² postavili tři moc příjemný skoky.

8. Šárka šlapající na rozjezd.

9.A následně rotující.

Park taky proběhl. Na závěr sezóny je výbornej v Brecku i v Keystone. My jsme, stejně jako na podzim, preferovali více Keystone, odkud je těchto pár fotek ze session na quateru.

10. Můj handplant.

11. Kikiho čerstvě naučenej fs handplant.

12. Zája handplantům moc neholduje, zato bs rodeo má na litry. 

13. Počasí nám přálo. Moje fotka z jednoho rána, kdy začalo kydat a celej den kydat nepřestalo.

14.Následující den bylo ale opět azuro. Šárka přijíždí reshapovat kicker, který jsme před pár dny postavili a skákali. Po sněhový bouři měl dopad opět jako novej.

15. Kombo jeden den kydání a pak několik dnů krásně, proběhlo během tripu ještě několikrát, a tak nezbylo než se vracet na postavený kickery a znovu to tam posílat. Tady rotuje Kiki.

16. Tady já.

17.A tady zase Šára.

18. a 19. Zája v jeho oblíbeném coloradském sofa a Kiki se zamrzlejma kámošema v Keystone. Dali jsem si všichni super dubnový ježdění, smolař byl jen Zája, kterýho asi na deset dní skosila chřipka. Kluci odlítli domů o něco dříve, já jsem si se Šárkou dal ještě asi tejden v backcountry.

20. Chill po odpolední stavbě kickeru. 

21. Šárka se chystá posvačit.

22a. Pouze ve dvou na kopci jsme jezdili stylem, že jeden vyvezl druhýho na skútru na rozjezd na kicker a jel zpátky ovládat foťák nebo kameru, někdy oboje. Fungovalo to vcelku dobře. Takhle vznikla třeba tahle fotangle se mnou, cvaklá Šárou.

22. Spoty v BC, kde není třeba nic stavět mě baví nejvíc. Můj onefoot drop.

23. Občas se k nám na kopci připojili další kamarádi. Na fotce se vítá lokálka z Breku Celia Miller s kámošem Brentem.

24. Brent o pár hodin později posílá krásnou bs1 na 20 let starý rybě Burton Air a odjíždí na pána. 

25. Šárka tvořící barrel pro Sandru Hillen.

26. Celia Miller ve fs rodeu.

27.Já v rotaci při přeletu lesejka.

27.Já v Rocky Mountains.

28. Šárka si dala možná první bouldering s prknem v ruce.

29. Na některých místech jsme fotky z ježdění nestihli udělat. Jako třeba na tomhle krásným step-​upu, kde Šára rozjímá nad rádiusem.

30. Nebo v ghostownu Gilman, odkud nás vyhnali šerifové. Vše bude v Shark Tales a pár kousků také v mém projektu Rezavý kolena. 

31. Šárka se kochá. Občas jsme nahoře zůstávali až do západu slunce. 

32. Veselej já na jednom z nejlepších snowboardovejch tripů, kterýho jsem měl to štěstí se zúčastnit. 

Za realizaci tripu díky Martinovi Salačovi, za pomoc na cestě Šárce Pančochové. Dík patří také našim sponzorům: Sape, Perskindol, Funstorm, Sundisk family, Snowbitch, Capita, Union, Horsefeathers, Nitro, DVS, Electric, Chimpanzee, Sigma-foto.cz a Manffroto.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!