Chomutovský pohár lyží a snowboardů s Maximal Animal

Poslední den v měsíci září patřil akci Chomutovský pohár lyží a snowboardů, za kterou stojí již podruhé místní parta Maximal Animal. Máme tu jejich report s obsáhlou fotogalerkou a videem.

Dámy a pánové, mládeži, děcka a všichni ostatní, kdo jste svojí návštěvou, či jinak podpořili naši společnou akci, která proběhla 30.9.2017 přímo na chomutovském náměstí, zde je report, který mohl vzniknout i díky vám. V tento nádherný sobotní den, kdy se po dlouhé době umoudřilo i počasí, obloha modrá a na sluníčku 25 stupňů Celsia, jsme prožili unikátní akci v celé Evropě. Jak je to možné? Ano, vytvořili jsme zimu v létě s opravdovým sněhem přímo v centru města, a to se jen tak v letních dnech nevidí. 

Než se pustíme do čtení, jak celá akce probíhala, dovolte abychom poděkovali našim největším partnerům, kteří se zasloužili o velkou finanční podporu. Moc děkujeme a vážíme si spolupráce s Město Chomutov, Nepro stavební, Kultura a sport Chomutov.

Co tím vším sledujeme? Chceme inspirovat a motivovat širokou veřejnost k těmto sportům, které mohou v našem kraji provozovat přímo za barákem, zimu trávit na Klínovci a léto u vody ve Wakeparku v Chomutově. Tímto spojením sportu a zábavy vrátit děcka k reálným zážitkům dospívání, oživit centrum Chomutova a podpořit místní firmy a sportovní kluby.

Chomutovský pohár startuje ve 12 hodin, otevírá své stánkové městečko s občerstvením, módou, auty, jídlem, sportovními potřebami, chillout zone, posezením, dětskou částí, sportovními kluby, pódiem a dalšími částmi. Je čas si celé náměstí projít, aklimatizovat se a tzv. se rozkoukat. Probíhají ještě malé úpravy závodní tratě, muzika hraje a posouváme se na start jedné velké show. Tu startujeme dětskými hrami se sněhem, kde jsou všichni účastníci odměněni malým dárkem. Hned poté otevíráme trať pro amatéry, nejdříve tréninky a máme tu závod, který probíhá na rovné 6m dlouhé bedně. 

Od teď se nabitý program střídá s ježděním na sněžné konstrukci a protějším pódiem, na kterém vystupují několikanásobní mistři světa v tancování Beethoven DC Chomutov, sedminásobného mistra světa v thajském boxu Jirku Žáka a jeho místního klubu Zak's tým, cvičení s vlastní váhou těla Street Hard Workers, módní přehlídka od streetové značky co má příběh Familia M.A. nebo spojení sportu a streetu pod značkou Lalavoom, live vystoupení zpěváka jménem Flex Kid, předání poháru panem náměstkem Davidem Dindou, soutěže o vouchery do restaurace Pepe Lopez nebo o skipasy do Skiareálu Klínovec a autogramiádou našich reprezantantů Jirky Žáka, Honzy NečaseMichala Bíši.

Mezi tím vrcholí amatérský závod, do kterého se mohl přihlásit úplně každý, na druhé nejjednodušší freestylové překážce, kterou je rovná bedna. Tento závod obohatila Anička Tomanová, které je pouhých 7 let, jezdí na snowboardu, měla skvělej outfit a byla plnohodnotným závodníkem pro ostatní.

Čas nám letí a blíží se otevření exhibiční tratě, jak pro širokou veřejnost, tak i pro profesionály. Opět si na trati nejdříve zatrénujeme a v 18.30 startujeme na ostro. Mezitím můžete se svými ratolestmi navštívit dětský koutek, kde najdete nafukovací hrad Frozen, pohyblivý surf a malování na obličej od firmy Halus s.r.o., která má mimo jiné více jak 50těchto atrakcí. 

Součástí dětského stanoviště je Burton Riglet minisnowpark, který je určen ratolestem od 4 let. Je maximálně bezpečný díky své originalitě a obsluze a slouží k tomu, aby si vaše děti v tomto věku vyzkoušeli jaké to je, poprvé se postavit na snowboard. Značka Burton vymyslela snowboard samotný a díky ní si dnes můžeme užívat krásy tohoto sportu. Dodnes vyrábí ty nejlepší snowboardy na světě. 

A je to tady, hlavní show Chomutovského poháru, kterou je exhibiční závod na lyžích a na snowboardů nám právě začíná. Jezdci už mají trať dobře natrénovanou a teď jde závodně do tuhého, protože pouze hrstka závodníků postoupí do nočního super finále. Zde se utkají jen ti nejlepší a budou soutěžit o zlatý chomutovský pohár. Závod se jede formou jamu a hodnotí se všechny triky, které jezdec úspěšně odjel, provedení triku, styl, dopad a celkový dojem jezdce. 

Atmosféra houstne a show graduje. Máme tu super finále, které už je za umělého osvětlení. Barevné doplňky a moderátor posouvají tento čas do unikátního levelu. Vidíme zde světové jezdce a celou českou špičku, jsou tu zástupci z Německa, Francie Polska. To je kombinace té nejlepší zimní show v létě na náměstí v Chomutově.

Díky atmosféře ze sebe jezdci vydávají maximum, do finále se probojovali i mladí svěřenci individuálního trenéra Richarda Skandery, padá jeden brutálnější trik za trikem. Kdo v tuto chvíli nebyl na místě, přišel o skvělý koncert, jedním slovem wow.

Hned poté, samozřejmě v tom největším varu, následuje Best Trick, soutěž čistě o ten nejtěžší a nejstylovější trik, vítěz bere vše. Tento závod bylo těžké ukončit, protože jezdci, díky skvělému publiku a velmi dobře připravené trati, nechtěli přestat závodit. Závod jsme nakonec museli nuceně ukončit, protože dbáme na bezpečnost jezdců a nechceme, aby se někdo zranil.

Musíme vyhopnout jména jako je Kuba Král, který půlroku nejezdil a svým super stylem si získal publikum nebo Darek Bergmann, který se snažil o obří bs 450 do railu, na trati nechal veškerou svojí energii. Dále musíme zmínit holky, které si troufly na závod Evka HanicTerezie DV, mlaďas Láďa Hrstka, který zabíjel 270 do hokejky a 270 ven, freeskieři, kteří spolu těsně soupeřili o prvenství Martin MoudrýTheo Leger (FR), v těsném závěsu Pája Pleskač. Viděli jsme i Davida Čonku, který na takovéto akce nejezdí. Je pro nás ikonou "černého" stylu ve snowboardingu a byl naším vzorem. 

Ješte teď se třesem ze skvělé atmosféry finále, které končí 20:30. Sečteme body a jdeme na slavnostní vyhlášení Chomutovského poháru s Maximal Animal.

Po celou dobu jste mohli využívat kvalitních produktů z našeho stánkového městečka. Skvělé jídlo od restaurace Republika, domácí chomutovské pivo Karásek a Stülpner, několikanásobně oceněných vín Vinařství Němeček, kávu a domácí dortíčky z Bubble Coffe, spolehlivá auta firmy Cars No.1, osobní poznání a taneční nábor s Beethoven DC, chill zone od Monster Energy, mohli jste si pořídit nejrychlejší internet ve měste od firmy CC Internet, ochránit oči s Polarized.cz brýlemi, veškeré věci pro skate a snowboard od prodejce Snowbitch, namíchat si to nejlepší müsli dle svých chutí od firmy Mix-​It nebo se oháknout do nové kolekce módních značek Familia M.A. nebo LalaVoom.

A je tu vyhlášení, kdo se stal opravdovým mistrem Chomutovského poháru?

Amatéři (závod na bedně)

Snowboard
1. Anton
 2. Ondřej Sušický
3. Anička Tomanová

Freeski
1. Theo Leger (FR)
2. Franc Müller (DEU)
3. Daniel Urban

Profi (exhibiční závod speed a hokejka)

Snowboard
1. Roman Dlauhý
2. Darek Bergmann
3. Kuba Král

Freeski
1. Martin Moudrý
2. Pavel Pleskač
3. Kroczek

Best trick

Snowboard
Tomáš Císař

Freeski
Theo Leger (FR)

Nejlepší dívčí výkon

Evka Hanic

Tím opravdu ještě nekončíme, za pár okamžiků nám startuje afterpárty v přilehlém klubu Pepe Lopez, Djs, live show a párty, až do rána. Právě zde už opravdu končíme, zcela vyčerpaní, ale maximálně spokojení :-).

Závěrem tu máme velké poděkování týmu Maximal Animal, který pracoval usilovně a efektivně pro vaši největší spokojenost, jmenovitě Dominik, Péťa, Milan, Ondra, Fatuš, Honza, Petr, Kuba a nežná část, Lucie H., Lucie P, Lucie B., Týnka. Laplovi Vorlovi za to, že pro vás tuhle akci realizovali. ARA Company za skvělé ozvučení a osvětlení. Všem jezdcům co dorazili ukázat jejich úmění. Za podporu města Chomutova, stavební firmy Nepro, Kultury a sportu Chomutov. Ostatním partnerům za spolupráci: Eko servis Chomutov - klimatizace, Skiareál Klínovec - lyžařský areál, Nonac CV - tiskárny, reklamní studio Trifor, interaktivní únikové hry Feel Real, kavárna Bubble coffe, obchodní dům - Centrál, obchodní dům - Chomutovka, moderní ploty - AST, energický nápoj - Monster, barvy - KJ Color, kvalitní dveře - Prodoor, teplo do vašich domovů - Severočeská teplárenská a velkoplošná zeleň H-​Rekultivace.

Unikátní událost evropských parametrů v podání Maximal Animal, to byl Chomutovský pohár lyží a snowboardů 2017.

Tím naše počínání nekončí, ba naopak, chceš se dozvědět o této partě více, samozřejmě na webu www.maximalanimal.cz, kde najdeš vše, ale přijď se podívat na naší 100ks foto galerii, kterou najdeš v prvním patře obchodního domu Centrál Chomutově. Zde bude v některých dnech možné se s námi setkat osobně, které dny to budou, se dozvíš na našem facebooku.

Nebo s námi pojď trávit jednorázově více času v podání snowkempůMaximal Animal, která se svojí originalitou a unikátností lyší od všech ostatních. Letos pro velký zájem máme připravené hned tři termíny - leden, březen a duben.
Přihlášku a více hledej zde.

Chceš být nejlepší na svahu, pravidelně trénovat, jezdit s těmi nejlepšími, mít fotografie nebo video? To je přesně Maximal Animal Akademie, pro mírně pokročilé, každou neděli na Klínovci. Přihlášku a více hledej zde. V každém výukovém programu, který sami vymýšlíme máme moto: Škola hrou. Na čas trávený s námi opravdu nezapomeneš, protože si odnášíš úctyhodnou dávku pozitivních emocí.

Tohle je prozatím vše a my se na vás v brzké době těšíme v galerie, nebo na snowkempech či v akademii. Nejlépe nás sleduj na facebooku, kde najdeš aktuální dění. Díky za to, že nás sledujete i na instagramu #maximalanimal a chodíte na naše akce. Mějte se všicí moc krásně a díky, čau.

Maximal Animal

Další zajímavé články

Kuba Hroneš přepisuje historii a jako první na světě odjíždí sw triple underflip ze zábradlí

Ze svého rodného Špindlu Kuba Hroneš vyráží dech celému světovému snowboardingu, když na speciálně postaveném spotu v průsmyku posílá jako první na světě switch boardslide to switch triple uderflip 1170. Co k tomu předcházelo a jak se trik nakonec povedl mrkni v tomto článku!

Na Kaprunu se jely freeridové bomby během X OVER RIDE 2024!

Minulý týden jsme vám tady naservírovali desert ke snídaňovému menu v podobě živého vysílání z X OVER RIDE na Kaprunu, kde proběhla místní premiéra zastávky Challengeru Freeride World Tour. V místních libových podmínkách se utkali rideři toužící se probojovat do Freeride World Tour 2025 a bylo se teda, na co koukat!

Dejte si Live stream z X OVER RIDE 2024 na Kaprunu!

Zpříjemněte si ráno živým vysíláním z prosluněného Kaprunu, kde právě probíhá X OVER RIDE 2024 aneb 4* FWT Challenger, který slouží jako kvalda do Freeride World Tour 2025 a bude se zde rozhodovat, kdo si stoupne příští rok na starověku těchto legendárních závodů! Konec závodu je plánovaný kolem 11:00.