Freeride.cz Just Ride! 2011 - Pec pod Sněžkou

Asi každý zná lidovou dětskou písničku “Pec nám spadla” a my jsme byli móc zvědaví, jestli na nás Pec spadne při třetí zastávce naší cirkusové tour Just Ride! 2011. Jak to dopadlo se dozvíte právě teď z článku, fotek a videjka.

Už od návratu z deštivého Deštného jsme každý den pečlivě sledovali předpověď počasí a hladili všechny naše maskoty - tedy trpaslíka Skutra, KryšťuKóču - co to šlo, aby se na nás konečně usmálo štěstí, rozuměj sluníčko. Čím více se blížil víkend, tím jsme byli optimističtější. Obleva ustoupila, teploty klesly opět pod bod mrazu a dokonce připadlo pár cáků čerstvého. Především ale bylo na sobotu nahlášené azuro a pan Krakonoš asi čte Freeride.cz rád a často, protože se předpověď naplnila. 

Ještě než se dostanu ke shrnutí toho, co se všechno v Peci pod Sněžkou v sobotu semlelo, pusťte si videjko, které pro vás natočil BobLIP Production a uvádějí jej stejně jako celý Just Ride KryšťaKóčou:

Pec pod Sněžkou nás přivítala azurkem a parádně připraveným K2 Freestyle Parkem, který shapeři Miggi RitterRadko Kutík vymazlili do luxusu. Od začátku až do konce sjezdovky Javor bylo k dispozici celkem 12 jibbovacích překážekdvě platformy skoků vždy se dvěma odrazy (5m, 7m, 12m a největší 17metrovej macek, který tu zbyl po K2 Freeski Pec z minulého víkendu).

Stanové městečko vyrostlo hnedle pod Javorem mezi silnicí a svahem. Do Pece zatím dorazil největší cirkus, postaveno bylo dohromady dvanáct stánků. V našem Freeride.cz stanu opět probíhala registrace, kde si každý mohl vyzvednout demo pass a mít tak možnost začít testovat produkty značek Nitro, Nidecker, Flow, Forum, Ride, LIB Technologies /​ GNU /​ Roxy, K2 Snowboarding, OakleyMcDavid. Navoskovat prkna si každý mohl zdarma nechat ve stánku Swis-Shop.cz a na kom byla vidět únava nebo nevyspalost, dostal hnedka jako vzpruhu plechovku Red Bullu. Samozřejmostí byl opět stánek Jägermeister, kde si každý mohl od 11 hodin koupit panáka Jägera nebo horký Jägerbull.

Hned od rána se začli registrovat testinguchtiví návštěvníci, ve stanovém městečku i v dolní části parku se rozezněla muzika a ke slovu se samozřejmě dostala tradiční dvojka spíkrů KryšťaKóčou, kteří vypadali, jako by se zrovna vrátili z 80. let. Na kameru natáčel BobLIP Production a fotku jste si mohli nechat udělat od Báry Berdychové. Na kopci se kromě “obecně neznámých” kluků a holek proháněli i světoznámí “vip” hosté jako Honza Zajíc, Venca Kutil nebo třeba Honza Hůrka. Ke koučingu byl k dispozici český K2 team ve složení Kuba “JP” Petr, Martin “Kolda” Kolařík, Petr “Marčus” MarčíkLenka Sedlářová. Bohužel, oproti Deštnému, kde byl zájem o koučing obrovský, jste se v Peci nějak styděli a koučové tak většinu času zůstali nevyužití. Příště neváhejte a oslovte je!

I tak ale byla na konci dne vybrána dvojka největších “progresorů”, což v Peci znamenalo spíše “ti, kdo si nechali poradit”. Nejhodnotnější ceny od sponzorů tak dostala dvojka Martin Spišák - Aneta Klauzová. Dalším deseti lidem, kteří nasbírali nejvíce samolepek (čili otestovali produkty nejvíce různých značek), jsme rozdali spoustu dalších krásných dárků.

Pevně doufám, že kdo v Peci byl, ten si to jak u nás ve stanové vesničce, tak na kopci užil. Pokud ne, nebo máte nějaké připomínky, nápady, kritiky atd., tak neváhejte napsat do diskuse, jsme rádi za všechny reakce! A kdo z vás v Peci nebyl, pak vyražte třeba už tento víkend na Dolní Moravu.

Ještě abych nezapomněl... Večer samozřejmě proběhla pořádná divočina v režii Jägermeisteru, která se nakonec přesunula z hotelu Úpa do podniku Klondike. Tam jste se mohli klasicky nastartovat welcome shotem od Jäger krásek a poté do sebe lít čeho a kolik jste chtěli. Naše parta nakonec skončila v baru jménem Bazén, kde je vedle baru sprchový kout a v něm sprchující se nahatá holčina. Anebo se nám to jenom zdálo..? Nejsem si jistej, každopádně ten večer nám Pec opravdu spadla... na hlavu.

Dodáme jen, že další, už čtvrtá zastávka Freeride.cz Just Ride! 2011 tour proběhne už tuto sobotu 29. ledna na Dolní Moravě. Bude pro vás luxusně připraven místní Flowpark (aktuální info zde), který je pravděpodobně největší na Moravě, ZDARMA testovat budete moci produkty značek Ride, Flow, Nitro, Forum, LIB Technologies, GNU, Roxy, McDavid, Oakley, Nidecker a letos premiérově i Bataleon. ZDARMA si budete moci nechat navoskovat prkno ve Swis-Shop.cz snowboardové klinice a ZDARMA pro vás bude připraven koučing tentokráte od českého Bataleon teamu. V parku bude zase číhat naše fotografka Bára Berdychová, která vám nafotí super fotky do Swis-Shop.cz Facebook Contestu. Opět bude pro nejlepší “testery” a největšího "progresora" připravena hromada cen od sponzorů. No a večer samozřejmě pořádná divočina v podání Jägermeisteru, tentokráte na Větráku, kde vás nejdříve naladí Welcome Shot od Jäger Chicks a pak už jen kalba, při které jistě až do rána zahrají DJs NimandHammer. A pozor, aktuální novinka - pro návštěvníky Just Ride areál nabídne speciální slevu na permice, o detailech budeme informovat!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!