Freeride.cz Just Ride! 2011 - Špindlerův Mlýn

Náš letošní šestidílný Just Ride seriál, který jsme v lednu a únoru zorganizovali společně s partnery Swis-Shop.cz, Jägermeister, jednotlivými demo firmami a šesti zimními středisky po celé republice, je u konce. Pojďme se ale ještě podívat, jak to vypadalo na poslední zastávce ve Špindlerově Mýně.

Na podzim, kdy jsme v redakci vybírali resorty pro Just Ride, se nám zdála myšlenka uskutečnění akce přímo ve Svatém Petru ve Špindlerově Mlýně hodně dobrá, ale poměrně komplikovaná. Přecijen jde o největší areál v ČR a prosazení akce, byť takhle zajímavé a prospěšné pro širokou veřejnost, je vždy náročné. Nic jsme ale nevzdali a po dohodě s ředitelem Skiareálu panem Beranem byly domluveny všechny podmínky a stanoveno datum 19. února. Tímto bych chtěl na úvod moc poděkovat panu Beranovi a Márovi Paulíčkovi za kladný přístup a super spolupráci, stejně tak jako Snowparkdesign partě v čele s Márou Vampolou.

VIDEO ZE ŠPINDLU OD LIP PRODUCTION:

Mnozí Špindl kritizují za svůj “nadřazený” přístup, my jsme ale měli úplně opačnou zkušenost a Freeride.cz Just Ride! se tak postavil po bok největších českých snb akcí Quiksilver Snowjam a Burton Špindl Spring Sessions, které se také dějí ve “Svaťáku”.

Stanové městečko tak mohlo v sobotu brzy ráno vyrůst přímo vedle dvousedačky, kde tak vznikl ideální prostor pro půjčování produktů a další doprovodné atrakce. Tou největší byla Jägermeister Tatra 148, tedy obří jelenní “event car”, speciálně přestavěný drobeček z roku 1982, který váží 15 tun a zabírá prostor 9x9 metrů. Vysouvá se z něj totiž kalící terasa a uvnitř je vestavěný mobilní bar. Z Tatrovky, kromě toho, že se v ní samozřejmě hojně konzumoval Jägermeister, hrál po celý den DJ Akvamen. Zvuk byl namířen nejen na celé okolí stanového městečka, ale také díky bezdrátovému signálu i nahoru k rampě a do průseku.

Co se týče špindlerovského Boardbox.com snowparku, k dispozici byla super šejplá u-​rampa a pod ní samozřejmě skok v průseku. Ke dvěma odrazům (velký cca 16 a střední cca 8 metrů table) přibyl ještě jeden pro freestylové začátečníky s plošinou cca 5 metrů. Přímo dole ve stanovém městečku parta ze Snowparkdesign připravila i sněžnou hromadu jako rozjezd na mini shred mailbox. Komu tohle nestačilo, mohl se samozřejmě vydat na Hromovku do Burton parku, kde je jibbových překážek přecijen více.

Ve stanovém městečku vyrostlo hned třináct stánků - Forum, Nidecker, Flow, Freeride.cz, Bataleon, Nitro, Ride, LIB Technologies, Roxy, Swis-Shop.cz, K2 Snowboarding, McDavidOakley. Nabídka prken, brýlí a ochranných pomůcek zdarma k zapůjčení byla největší z celé tour (chyběl jen Burton), podle toho to taky vypadalo a “stánkaři” měli celý den co dělat, až se jim od šroubováků kouřilo. Demo passů se sice ve Špindlu nerozdalo tolik, jako třeba na Dolní Moravě, ale o to více lidí se scházelo přímo ve městečku, které se stalo sobotním špindlerovským meeting pointem. 

Během dne proběhl i profi koučing, samozřejmě opět zadarmo, tentokráte od českého Forum/​Ndistribution týmu. V rampě rozdával svoje rady Kuba Chochola, na skoku Honza Řízek Řezníček a na jibech David Kometa Kolář, který si kromě dolního mailboxu vzal dokonce dvě partičky na Hromovku. Před vyhlášením a ukončením akce proběhlo ještě jedno zpestření, a to módní přehlídka zimní kolekce dámské značky Nikita na příští sezónu. Koho nezajímaly hadry, určitě se zakoukal do ladných tanečních pohybů nikitích sexy modelek :-) 

Na konci dne pak proběhlo tradiční vyhlášení největších progresorů (tentokráte byli vyhlášeni tři - po jednom z rampy, skoku a jibbingu) a nejpilnějších “testovačů”. Ti se mohli radovat z parádních cen od sponzorů, pohlazení nebo polibku od Jäger holek a pět prvních i z Jäger deseti welcome drinků na večerní párty. Další cenu může vyhrát ten, kdo získá nejvíc “lajků” v tradičním Swis-Shop.cz Facebook contestu!

No a mejdan? Ten proběhl večer v klubu Jáma v centru Špindlu a rozhodně si zaslouží přízvisko “legendary”, jak už jsme letos z několika FR/​Porno/​Jäger akcí zvyklí :-) Klub narván, atmosféra super, DJs Akvamen a Jorgos rozjeli neuvěřitelnou show, Jäger tekl doslova proudem a áfterka skončila až když první lyžníci odcházeli pilovat oblouky.

Letošní Freeride.cz Just Ride! 2011 je minulostí a my bychom hrozně rádi poděkovali všem, kdo se na celé tour podíleli. Především to jsou naši partneři Swis-Shop.cz, JägermeisterRed Bull. Pak samozřejmě demo firmy, které mimo možnosti bezplatného testingu produktů dodaly i dárky pro nejlepší “testéry” a “progresory”. Těmi byly Burton, Forum, Ride, Nitro, LIB Technologies /​ GNU /​ Roxy, Flow, McDavid, Nidecker, Oakley, K2 SnowboardingBataleon. V neposlední řadě děkujeme zástupcům jednotlivých resortů, kde se letošní Just Ride uskutečnil - Železná Ruda /​ Belveder, Deštné v Orlických horách, Pec pod Sněžkou, Dolní Morava, Neklid /​ Boží DarŠpindlerův Mlýn /​ Svatý Petr.

Nejvíce ale děkujeme vám všem, kdo jste se jedné nebo více zastávek osobně zúčastnili, půjčili a otestovali produkty, naučili se něco od koučů, vyhráli ceny, pohladili Skutra, zakalili na afterparty... a především si v klidu a pohodě JEN ZAJEZDILI. Kvůli tomu je naše akce, kvůli vám. Jsme tu pro vás. JUST RIDE!

P.S.: Oceníme jakékoliv vaše nápady nebo připomínky, abychom mohli příští Just Ride co nejvíce vylepšit.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!