Freeride.cz Just Ride! 2011 - Železná Ruda

V sobotu 8. ledna se odehrálo první dějství naší šestidílné snowboardové poježděné, kterou připravujeme pro všechny z vás, kdo raději než na závody přijedete za pohodou, dobře si zajezdit bez hrocení, zdarma otestovat nejnovější prkna, získat nové zkušenosti od profi koučů, pěkné fotky, vyhrát ceny a na konec se skvěle pobavit na afterparty.

Loňská Just Ride tour nás díky pozitivním reakcím jak ze strany vás tak demo firem přesvědčila o tom, že má smysl pokračovat. V sobotu 8. ledna 2011 jsme se tak mohli sejít v areálu BelvederŽelezné Rudě, kde se nachází Snowbitch snowpark. Tenhle sice menší, ale o to příjemnější resort jsme vybrali na základě super přístupu jak lidí přímo ze střediska, tak shapera Ričiho Brože (díky kámo!), a kvality místního parku. Na Šumavě to se snowparky letos bohužel není žádná sláva, ale Snowbitch snowpark je světlou výjimkou. 

Další velkou výhodou areálu byl vhodný plac pro všechny stánky, kterých se v Železné Rudě sešlo celkem dvanáct. Hned ráno jsme začali se stavbou našeho pestrobarevného cirkusu a i přes to, že počasí nebylo ideální (mlha, ale zatím nepršelo), jsme věřili ve smilování místního vládce hor. Stánky rostly postupně v jedné řadě, a tak si je pojďme představit.

První byl náš zbrusu nový stánek Freeride.cz (ještě jednou moc děkujeme spoluobčanovi, který si náš minulý stan na jaře “půjčil”), kde jste se mohli zaregistrovat a dostat tak tzv. Demo Pass. Funkce této kouzelné zalaminované kartičky spočívá v tom, že na něj během půjčování výrobků jednotlivých firem můžete sbírat malé samolepky s jejich logy, a dostat se tak do soutěže o super ceny. Kdo nasbírá víc nálepek (otestuje produkty nejvíce značek), ten na konci dne dostane hodnotnější ceny. Zároveň jste si u Freeride.cz stánku mohli nabrat stickerky, časáky, koupit triko nebo placky, získat veškeré informace, poklábosit s námi o čemkoliv a kdo vypadal hodně unaveně, ten dostal plechovku Red Bullu.

Druhým stánkem vedle Freeridího byl černo-​oranžový se znakem jelena, takže asi tušíte, že tady jste si mohli dát horký Jägerbull nebo Jägermeister panáka, to vše pro vás připravily sličné Jäger chicks za super ceny. Dalším stánkem byl Swis-Shop.cz, kde jste stejně jako loni mohli využít bezplatných služeb “snowboardové kliniky”. Kluci vám s úsměvem a ochotou zdarma navoskovali prkno vosky Swix nebo Oneballjay, případně nabrousili hrany. 

V dalších stáncích jste si už mohli prohlédnout, získat informace, a samozřejmě si oproti občance zdarma zapůjčit výrobky jednotlivých značek, a to: brýle Oakley, prkna a vázání Flow, prkna a vázání Nidecker, prkna a vázání Nitro, prkna a vázání Ride a lyže Line, prkna a vázání LIB Technologies, prkna a vázání GNU, prkna a vázání Roxy, páteřáky a další ochranné pomůcky McDavid, prkna a vázání Forum a prkna a vázka Burton.

Celým dnem nás provázela dvojka moderátorů KryštofKóča ze Studentskaleta.cz, kteří pořád dokola povídali cosi o lyžařském areálu Šukačka, obci Onen Svět a hlavně neustále hledali Železnýho Rudu. No co, budeme si muset na jejich plky zvyknout, protože nás svým slovem a vtipem hodlají provázet po celé tour. Další věcí, kterou chceme zajistit na všech akcích, je dobré ozvučení snowparku. O to se stará Mr. Ťéša a už na Belvederu se předvedl v nejlepším světle, nebo spíše zvuku. Parkem tak zněly pecky v podání Mr. iPoda, který nám pouštěl mixy od DJs Robota, Jorgose a Zebry.

Riči Brož, místní shaper, se musel poprat s oblevou, která postihla české hory od čtvrtečního večera, a zvládl to výborně. K dispozici byla rakev bedna, rovný jekl, spina s kládou, kára s railem, malý rovný rail, první skok, lámačka, plastová roura a na závěr druhý skok. V lajně jste si tak mohli dát až sedm překážek. Nic monster, ale pro naší akci zaměřenou na “širokou veřejnost” úplně dostačující.

Všechno tedy bylo ready pro zahájení akce, počasí nám ale bohužel nepřálo. Kolem deváté se rozpršelo a v podstatě nepřestalo až do odpoledne, kdy jsme zakoupili v jednom z místních legendárních vietnamských obchůdků klasického kýčovitého trpaslíka. Ten rázem dostal jméno SkúTr (Skurvený Trpaslík) a stal se maskotem letošního Just Ridu. Měl by nám nosit štěstí, protože hned jak se usadil ve Freeride.cz stánku, tak přestalo pršet a mezi mraky dokonce na chvíli vysvitlo sluníčko. Na dalších akcích si tak určitě doražte do našeho stánku Skútra pohladit, přinese vám to štěstíčko!

Ráno jsme byli hodně nervózní, přecijen první akce, těsně po svátcích, kdy se nedalo udělat moc promo, na Šumavě, kde není až tak početná snowboardová komunita, a hlavně to póčo... Během dne se ale dostavovalo čím dál více lidí a na to, že skoro celou dobu pršelo, to dopadlo dobře. Alespoň podle návštěvníků i demo stánkařů, kterých jsme se ptali na jejich dojmy. Pokud jste jiného názoru, tak samozřejmě napište do komentů!

Kluci a holky testovali, jezdili, pili Jägermeister nebo Red Bull, poslouchali ty dva blázny s mikrofónem a odvážnější se nechali fotit na překážkách Barčou Berdychovou. A to nejen pro to, aby měli fotky na památku, ale i možnost zvítězit ve Swis-Shop.cz Facebook Contestu, kde můžete dávat “lajky” a rozhodnout tak o vítězi kreditu na nákup v hodnotě 2000Kč. Další možností byl koučing zdarma od Snowbitch teamu, kdy byli s radou k dispozici Janík Hůrka a Tomáš Špidlen.

Na konci dne proběhlo vyhlášení, kdy nejlepší “testovači” s polepenými Demo Passy získali super ceny od sponzorů. Největší taškou dárků jsme obdarovali mlaďase Pepíka Baierla ze Sušice, který podle koučů zaznamanal největší progres. Pět nejlepších “testovačů” dne, kterým bylo nad 18 let, navíc na večerní afterparty dostalo deset shotů Jägera zdarma!

Večer pak nastala ta správná Jäagermeister divočina v klubu iNet Music Bar, která trvala až do brzkých ranních hodin a díky DJs JorgosoviNimandovi nejeden účastník či účastnice tohoto “volání divočiny” protančil střevíce nebo odešel domů pomalován fixem či polepen FR samolepkami. No prostě folklór.

Na závěr je na místě poděkovat všem, kdo se na akci podíleli, tedy areál Belveder a místní Snowbitch snowpark v čele s Ričim Brožem, firmy Swis-Shop.cz, Jägermeister, Red Bull, Oakley, Flow, Nidecker, Nitro, Ride, LIB Technologies, GNU, Roxy, McDavid, Forum a Burton! Díky i Ťéšovi za zvuk, Kryštofovi a Kóčovi za slova, DJs iPod, Nimand a Jorgos za hudbu, Jägermeisteru a iNet Music Baru za kalbu a Skútrovi za póčo. No a nesmíme zapomenout na KarkyseLIP Production, protože pro vás natočili a sestříhali tohle videjko: 

Dodáme jen, že další zastávka Freeride.cz Just Ride! 2011 tour proběhne už tuto sobotu 15. ledna ve středisku Deštné v Orlických horách. Bude pro vás luxusně připraven místní Gravity Snowpark (aktuální info zde), který se řadí mezi ty nejlepší v ČR, ZDARMA testovat budete moci produkty značek Ride, Flow, Nitro, Forum, LIB Technologies, GNU, Roxy, McDavidNidecker. ZDARMA si budete moci nechat navoskovat nebo nabrousit prkno ve Swis-Shop.cz snowboardové kliniceZDARMA pro vás bude připraven koučing od Ride teamu, a to konkrétně od Milliho Navrátila, Filipa De Piny, Borise ČičmanaOndry Davida. V parku bude zase číhat náš fotograf, který vám nafotí super fotky do Swis-Shop.cz Facebook Contestu. Opět bude pro nejlepší “testery” a největšího progresora připravena hromada cen od sponzorů. No a večer samozřejmě pořádná divočina v podání JägermeisteruHerna Sport Baru, kde vás nejdříve naladí Welcome Shot od Jäger Chicks a pak už jen kalba za doprovodu DJs HammeraAkvamena. Doražte! 

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!