Freeride.cz Just Ride! 2015 - Pec pod Sněžkou

Během posledního víkendu 21. - 22. března 2015 se v Peci pod Sněžkou odehrála pátá a poslední zastávka letošní série snowboardových happeningů Freeride.cz Just Ride! Jak to po oba dva dny vypadalo se dozvíte právě teď a tady.

Od posledního Just Ridu na Klínovci uběhl přesně měsíc a poslední letošní zastávka se tak konala téměř na konci sezóny. Pec pod Sněžkou nás přivítala po čtyřech letech, naposledy se tu Just Ride konal v roce 2011. Jedním z důvodů proč jsme letos zvolili právě SkiResort Černá hora - Pec bylo spojení s finálovým závodem Snowboard Zezula Freestyle Tour 2015, tedy Mistrovstvím České republiky ve freestyle snowboardingu, který byl na programu v sobotu. Pec pod Sněžkou se tak o víkendu stala dějištěm hned dvou velkých snowboardových akcí.

Sobota patřila především Mistrovství republiky, ale i v našem stanovém městečku to po celý den žilo. Kompletní program jsme si sice nechali až na neděli, ale test centrum bylo v provozu, takže si každý mohl zapůjčit a otestovat snowboardy a další výbavu značek Gravity, Flow, Arbor, Ride, Nitro, LTB, Burton, CapitaUnion, v neděli pak ještě přibyl stánek Lib Technologies /​ GnuRome. Registrace probíhala klasicky ve Freeride.cz stánku, odpočinout jste si mohli v Samosebou.cz chill-​out zóně a občerstvit vychlazeným Budvárkem, Jägermeisterem nebo Red Bullem.

Snowpark v Peci pod Sněžkou má pod palcem parta Freestyle Area, která se pro tenhle finální víkend dvou akcí chtěla vytáhnout, a to se jí také povedlo. Park v Peci se skládá ze dvou částí - horní s několika platformami jibů a malých boulí a spodní lajna s jibovou platformou a dvěma skoky za sebou. Ta byla v sobotu uzavřená pro MČR, v sobotu pak byl park k dispozici celý úplně všem. Kluci nám navíc připravili další tři překážky přímo do stanového městečka - spinu pro Nitro HandPlant The Planet contest a dále krátký rovný jekl a "rakev" box. Děkujeme Migimu a jeho partě!

Jak dopadlo Mistrovství ČR se můžete dozvědět z této novinky a brzy uvidíte i ofiko video z akce, které vám nejlépe přiblíží celé dění. Mistři ČR se stali Martin Mikyska a Kačka Vojáčková, kteří to bohužel nemohli oslavit na večerní párty, protože spěchali se zbytkem české repre na Evropský pohár na Slovensku. Jägermeister Afterparty (nebo jak v neděli trefně podotkl náš spíkr Štěpán Krpata "Beforeparty") se odehrála v baru Hillside přímo naproti Javoru a DJs AkvamenN'Zym tradičně (téměř) zapříčinili poškození objektu z důvodu protančené podlahy. Jäger s Red Bullem tekl proudem, zhodnocovala se letošní sezóna a pařilo se do brzkých ranních hodin, jak je tomu ostatně u Just Ride parties zvykem.

V neděli ale bylo opět vše ve stanovém městečku nachystáno, po celý den probíhalo testování a navíc přibyl tradiční doprovodný program. Proběhly dvě coaching sessions, během které naši koučové učili zájemce zdarma freestyle nebo i samotné základy snowboardingu. Nejpilnější testéři sbírali samolepky a na konci dne byli oceněni hodnotnými cenami, stejně jako vítězové Nitro HandPlant The Planet contestupublic contestu, které se odehrály přímo v městečku. Public contest vyhrál nakonec Kuba Vambera před Lukášem BalcaremHonzou Bednářem, mezi dívkami brala prvenství (jako jediná účastnice) Kája Horáková a tentokrát se parádně předvedla i mladá krev - pět prcků řádilo na "rakev" boxu a Matouš Beier, Martin Laburda, Matyáš Skandera, Max JanoušekVašek Toman si odnesli parádní ceny od našich partnerů.

Počasí sice nevyšlo tak skvěle jako v sobotu, kdy se Just Ride stanové městečko proměnilo v horskou pláž, ale na závěr přecijen i v neděli vykouklo slunce, a tak jsme se s letošní tour mohli rozloučit tím nejlepším způsobem. Uvolněná atmosféra navíc způsobila organizaci několika zajímavých disciplín jako přeskok kontejneru na tříděný odpad, jízda v popelnici, jibování boxu dětským bobem (ne Bobem kameramanem) či testování džungarských křečků. Prostě závěr sezóny se vším všudy jak má být.

Rádi bychom touto cestou poděkovali vám všem, kdo jste dorazili na některou zastávku série happeningů Freeride.cz Just Ride! 2015. Pevně doufáme, že nám zachováte přízeň a že se stejně jako my už teď těšíte na příští ročník. A koho láká kromě snowboardingu i wakeboarding, pak se můžete pomalu připravovat na letní verzi Just Ridu, která letos během června a července objede čtyři české wakeparky. Více info už brzy najdete na Freeride.cz - Water nebo na Facebooku Just Ridu.

Poděkování samozřejmě letí také k našim partnerům, bez kterých by Just Ride nemohl existovat. Díky hlavním partnerům Snowboard Zezula, Budweiser Budvar, Jägermeister, Samosebou.cz, Red Bull, Sony Action Cam a hlavnímu mediálnímu partnerovi rádiu Evropa 2. Dále pak všem snowboardovým firmám, které vám celou zimu zdarma půjčovaly svoje produkty k testování: Gravity snowboards, Flow snowboarding, Arbor snowboards, Burton snowboards, Nitro snowboards, Ride snowboards, Rome snowboards, Capita snowboarding, Union binding company, Lib Technologies, Gnu snowboards, DC snowboarding, Rossignol snowboards, LTB snowboards, Electric visualOakley. Nesmíme zapomenout také na firmy Doke, Chimpanzee, cestovní kancelář Pux travel, mediální partnery Óčko, Boardmag.cz, 4elements.cz, Snow a spoluorganizátory některých zastávek - Czech SnowboardingWinter Arena. Na závěr děkujeme i samotným areálům, ve kterých se letošní Just Ride konal, tedy Skicentrum Deštné v Orlických horách, Skiareál Špindlerův Mlýn, Skiareál Dolní Morava, Skiareál KlínovecSkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou.

Foto: Michal Prouza a Bára Berdychová
Více na: www.facebook.com/freeride.justride

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!