Hippin'n'Chillin 2017

Jednou ze stěžejních jarních akcí u našich východních sousedů je víkendový happening s názvem Hippin’n‘Chillin, který se každoročně koná ve slovenském středisku Donovaly. Pojďme se společně ohlédnout za touto akcí, která proběhla během uplynulého víkendu.

Datum pro letošní ročník padlo na víkend 18.-19.března a počasí pro první sobotní den nebylo úplně příznivé - teploty okoly 0°C a vydatné sněhovo-​dešťové srážky zapříčinily, že většina jezdců se uchýlila do chill-​out zóny nebo vůbec nedojela. Nedělní počasí však přineslo výraznou změnu: teploty se držely lehce nad nulou a slunce svítilo po celý den... 

Ze snowboardistů se ke skokům odhodlali například slovenští Horsefeathers jezdci Boris KarolčíkDušan Bizík. Na jibbech byla k vidění početnější skupina jezdců, a to ShredForFun crew z česka, Čo-​pele crew z Banské Bystrice, Frontline crew z Bratislavy a samozřejmě několik lokálů z okolních měst.

Poměrně příznivé sněhové podmínky letošní sezóny pomohly k vybudování zajímavého a hlavně kreativního setupu. Spodní části parku dominoval třináctimetrový gap jump s dvěma odrazy a netradiční "rádiusový kicker", který znáte například z Burton US Open. Vedle těchto skvostů vyrostl jib park pro zkušenější jezdce, kde nechyběly překážky typu S-​rail, C-​box, flat-​down-​flat rail a dvě stairsetové platformy. 

Střední část parku tvořil medium gap jump a v mezeře pod skokem vyrostla rádiusová zatáčka ve stylu banked slalomu. Vedle medium skoku stál příjemný downrail. Vrchní „shredovou“ část tvořily mini-​cornery, mailboxy, wallride a další překážky vhodné i pro méně zkušené jezdce.

Head shaper snowparku na Donovalech Janko Tatarka letos opět předvedl svoje shaperské skills a připravil snowpark, ve kterém nechyběly překážky postavené podle posledních trendů. Ohlasy od jezdců na setup byly kladné, jedinou "vadou" na kráse celé akce možná byla poměrně slabší účast jezdců, za kterou pravděpodobně mohlo špatné sobotní počasí…

Video by Peter Čaja:

Poděkování za poskytnutí fotek a videa do reportu patří Mário Malachovi, Peteru ČajoviPeteru Heczkovi.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!