Horsefeathers King of Jib 2018

K2 snowpark Freestyle Area Vítkovice hostil v sobotu 3.3.2018 v pořadí již 7. ročník snowboard jibbing contestu Horsefeathers King of Jib. Do Vítkovic dorazila téměř kompletní česká sestava profíků a hobby jezdců, dorazili také zástupci ze Slovenska či Polska a rozhodně to byla parádní podívaná. Více informací nejen o tom, kdo je králem jibbingu pro letošní sezónu, se dočtete v tomto reportu.

Vítkovická shapers crew měla při stavbě závodní tratě jasný cíl - vytvořit netradiční setup s vyšší obtížností, který umožní jezdcům předvést svou kreativitu, a to celkem ve třech lajnách obsahujících rozličné překážky. Tímto vzniknul na velké platformě Horsefeathers Jib Playground setup, který si mohou návštěvníci Vítkovic v Krkonoších, užívat až do konce letošní zimní sezóny.

Systém závodu byl nastaven formou přibližně hodinového jamu v jednotlivých kategoriích, kdy jezdci museli absolvovat minimálně dvě závodní lajny. V rámci vymezeného času na jam jezdci absolvovali více jak 10 jízd, z nichž se 2 nejlepší počítaly. Na startovní listině se v jednotlivých kategoriích ukázalo víc jak 25 jezdců. Tímto velké díky všem, které snowboarding stále baví.

Atmosféru a triky, které na Horsefeathers King of Jib padaly, nám přiblíží video z dílny Lukáš Lacina Production a fotogalerie od našeho šikovného fousáče Lukáše Oujeského.

Vítězem Horsefeathers King of Jib 2018 se v Profi kategorii stal zaslouženě Roman Dlauhý, který sázel např. cab 1 na maringotku do boardslide na kaskáda rail. První místo v kategorii Hobby si již po několikáté vyjel headshaper vítkovického K2 snowparku Filip Znamenáček, který mj. nasadil backside 270 transfer z vystřelováku do street railu. Vítězkou kategorie Woman se stala Klárka Janíková s odjetým frontside 1 in a switch backside 360 out na canon railu. Nejlepší kousek v Best Tricku odjel slovenský ládovač Zolo Strcuľa s dropem z maringotky do front boardslide na kaskáda rail. Nutno vyzdvihnout ještě mlaďase Dominika Janoucha, který ve svých 14ti letech, za podpory všech starších kolegů, hecnul jako jeden z mála drop z maringotky do kaskáda railu.

Celkové výsledky v jednotlivých kategoriích dopadly následovně. Zde bychom ještě rádi vyzvedli dalšího mlaďase Kubu Hroneše, který se dokázal umístit v rámci kategorie Hobby na krásném druhém místě. Jen tak dál!!!

kategorie Profi:
1. Roman Dlauhý
2. Kamil Knopp (POL)
3. Tomáš Císař

kategorie Hobby:
1. Filip Znamenáček
2. Jakub Hroneš
3. Jakub Sojka

kategorie Woman:
1. Klárka Janíková
2. Didi Augustinová

Best Trick:
Zolo Strcula (SK)

Na závěr bychom rádi za Freestyle Area crew poděkovali všem jezdcům a jezdkyním, kteří na závod dorazili, všem co nám s akcí pomáhali a také sponzorům, kteří nejen podpořili tento event, ale také financují vítkovický snowpark. Takže jmenovitě velké díky za support partnerům Horsefeathers, K2 snowboarding, G-​Shock, Sencor Action Cam, Dakineskiareálu Aldrov.

Užívejte snowboarding přátelé!!!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!