Horsefeathers King of S.N.O.W. - Velké Finále

Soutěž Horsefeathers King of S.N.O.W., která nás provázela celou zimu, zná svého vítěze. O tom, kdo z finalistů si odnese 5000 dolarů, se rozhodovalo v Horsefeathers Superparku Planai za přítomnosti Ville Uotily, Darka Bergmanna a Honzy Zajíce...

Pátek 16.4. Warm up – Rideři Horsefeathers Snowboard Teamu Ville Uotila, Darek BergmannHonza Zajíc společně s fotografem Davidem Blažkem a kameramanem Vítem Kratochvílem dorazili do Horsefeathers Superparku Planai již den před samotným finále, aby zdokumentovali páteční warm-​up, natočili a nafotili co nejlepší fotky s finalisty soutěže. Bohužel kvůli výbuchu islandské sopky dorazili na Planai jen čtyři z deseti původně pozvaných riderů. Naštěstí žijeme v době internetu, a tak finalisté, tvrdnoucí tou dobou na letištích, dostali šanci natočit finálový trik ve svém homeresortu, natáhnout video na web soutěže a zúčastnit se tak finále na dálku.

Sobota 17.4. Finále – Velká motivace se dala číst ve tvářích přítomných finalistů - Matthiase Vogta, Luise Gärttnera, Juraje MatiašeFilipa Hrkela už při společné snídani. Zhruba okolo poledne se navíc skrz mraky prodraly sluneční paprsky a díky nízkým nočním teplotám tak ve snowparku panovala nejenom ideální atmosféra, ale i super sněhové podmínky.

Samotné finále se konalo na pro-​line, konkrétně na třetím kickeru, na kterém se rideři shodli jako na nejvhodnějším. Na konci druhé jízdy pak předvedl Ville Uotila finálový trik – Switch Backside 900° - a nastavil tak laťku pro všechny finalisty Horsefeathers King of S.N.O.W. Po postupném seznamování se s kickerem nakonec rideři postupně dosáhli vysněné 900° rotace. 

A to nebylo všechno! Finalisté ani pro-​rideři rozhodně nešli odpočívat, roztáčeli jeden trik za druhým a fotografové i kameramani mohli nasbírat hromadu materiálů. Vrcholem byl pak double backflip v podání Darka Bergmanna, nějž to byl první odjetý double backflip na kickeru. I místní kameraman Clemens Prankl byl nadšený: “Podle mého názoru byl tenhle víkend nejlepší za celou sezónu, bylo zde plno známých tváří, dobrá nálada a parádní výkony riderů.”

Z chill zóny se mezitím ozývaly tóny hudby, bylo cítit barbecue a díky jarnímu počasí byla opalovací lehátka plně obsazena pozorujícími návštěvníky parku a nakonec i samotnými ridery. 

Navzdory podařené afterparty se opět všichni sešli v neděli ráno v parku. Byl to poslední den sezóny a všichni se rozhodli si ho náležitě užít. Ale freestylový půst nebude trvat dlouho. Za měsíc otevře své brány Horsefeathers Superpark Dachstein!

A to nejdůležitější na konec. Kdo se stal vítězem Horsefeathers King of S.N.O.W.? Fanfáry..... je jím Martin Kalliola z Finska, který ze všech finalistů předvedl nejlepší switch backside 900. Po patnácti těžkých kolech tak Martin právem získal nejen korunu pro Horsefeathers King of S.N.O.W., ale i 5000 USD. Gratulujeme Martine!

Horsefeathers King of S.N.O.W. - Grande Finale – video by Vít Kratochvíle:

KONEČNÉ VÝSLEDKY HORSEFEATHERS KING OF S.N.O.W:
Martin Kalliola, Lapua, Finland
Matthias Vogt, Freiburg, Germany
Michael Macho, Pfunds, Austria
Luis Gärttner, Innsbruck, Austria
Tuomas Pohjonen, Helsinki, Finland

HORSEFEATHERS QUEEN OF S.N.O.W:
Kristine Bezbaile, Latvia

BLUE TOMATO ROOKIE AWARD:
Tuomas Pohjonen, Helsinki, Finland

BEST NATIONAL RIDERS:
Austria: Michael Macho
Czech Republic: Matiaš Juraj
Finland: Martin Kalliola
Germany: Matthias Vogt
Italy: Stefan Innerhofer
Slovakia: Filip Hrkl
Slovenia: Rene Strgar
Switzerland: Joaquín Boldó
UK: Colin Andrews

Další zajímavé články

Zúčastněte se "Woodstocku snowboardingu" Longboard Classic 2024!

Letos se již po dvacátépáté uskuteční legendární akce Longboard Classic, které se přezdívá Woodstock snowboardingu. Vyrazte na místo dění do Stuben am Arlberg a poznejte to na vlastní kůži!

Tradiční RetroJam na Neklidu proběhne již tuto sobotu

Již 12. ročník tradiční oldschool akce “RetroJam” na Neklidu u Božího Daru se uskuteční v sobotu 16.března. Lokálové zvou na nabitej program, parádní set-up a atmosféru staré dobré snb akce, kterou jinde nezažiješ. Více o akci se dozvíš v tomto článku!

Špindl hostí poslední zastávku Snowboard Zezula Tour 2024!

Již tuto sobotu se utkají čeští snowboardisti různých věkových kategorií ve Špindlerově Mlýně na poslední letošní zastávce Snowboard Zezula Kids Tour a MČR juniorů a dospělých!