Horsefeathers King of S.N.O.W. - Velké Finále

Soutěž Horsefeathers King of S.N.O.W., která nás provázela celou zimu, zná svého vítěze. O tom, kdo z finalistů si odnese 5000 dolarů, se rozhodovalo v Horsefeathers Superparku Planai za přítomnosti Ville Uotily, Darka Bergmanna a Honzy Zajíce...

Pátek 16.4. Warm up – Rideři Horsefeathers Snowboard Teamu Ville Uotila, Darek BergmannHonza Zajíc společně s fotografem Davidem Blažkem a kameramanem Vítem Kratochvílem dorazili do Horsefeathers Superparku Planai již den před samotným finále, aby zdokumentovali páteční warm-​up, natočili a nafotili co nejlepší fotky s finalisty soutěže. Bohužel kvůli výbuchu islandské sopky dorazili na Planai jen čtyři z deseti původně pozvaných riderů. Naštěstí žijeme v době internetu, a tak finalisté, tvrdnoucí tou dobou na letištích, dostali šanci natočit finálový trik ve svém homeresortu, natáhnout video na web soutěže a zúčastnit se tak finále na dálku.

Sobota 17.4. Finále – Velká motivace se dala číst ve tvářích přítomných finalistů - Matthiase Vogta, Luise Gärttnera, Juraje MatiašeFilipa Hrkela už při společné snídani. Zhruba okolo poledne se navíc skrz mraky prodraly sluneční paprsky a díky nízkým nočním teplotám tak ve snowparku panovala nejenom ideální atmosféra, ale i super sněhové podmínky.

Samotné finále se konalo na pro-​line, konkrétně na třetím kickeru, na kterém se rideři shodli jako na nejvhodnějším. Na konci druhé jízdy pak předvedl Ville Uotila finálový trik – Switch Backside 900° - a nastavil tak laťku pro všechny finalisty Horsefeathers King of S.N.O.W. Po postupném seznamování se s kickerem nakonec rideři postupně dosáhli vysněné 900° rotace. 

A to nebylo všechno! Finalisté ani pro-​rideři rozhodně nešli odpočívat, roztáčeli jeden trik za druhým a fotografové i kameramani mohli nasbírat hromadu materiálů. Vrcholem byl pak double backflip v podání Darka Bergmanna, nějž to byl první odjetý double backflip na kickeru. I místní kameraman Clemens Prankl byl nadšený: “Podle mého názoru byl tenhle víkend nejlepší za celou sezónu, bylo zde plno známých tváří, dobrá nálada a parádní výkony riderů.”

Z chill zóny se mezitím ozývaly tóny hudby, bylo cítit barbecue a díky jarnímu počasí byla opalovací lehátka plně obsazena pozorujícími návštěvníky parku a nakonec i samotnými ridery. 

Navzdory podařené afterparty se opět všichni sešli v neděli ráno v parku. Byl to poslední den sezóny a všichni se rozhodli si ho náležitě užít. Ale freestylový půst nebude trvat dlouho. Za měsíc otevře své brány Horsefeathers Superpark Dachstein!

A to nejdůležitější na konec. Kdo se stal vítězem Horsefeathers King of S.N.O.W.? Fanfáry..... je jím Martin Kalliola z Finska, který ze všech finalistů předvedl nejlepší switch backside 900. Po patnácti těžkých kolech tak Martin právem získal nejen korunu pro Horsefeathers King of S.N.O.W., ale i 5000 USD. Gratulujeme Martine!

Horsefeathers King of S.N.O.W. - Grande Finale – video by Vít Kratochvíle:

KONEČNÉ VÝSLEDKY HORSEFEATHERS KING OF S.N.O.W:
Martin Kalliola, Lapua, Finland
Matthias Vogt, Freiburg, Germany
Michael Macho, Pfunds, Austria
Luis Gärttner, Innsbruck, Austria
Tuomas Pohjonen, Helsinki, Finland

HORSEFEATHERS QUEEN OF S.N.O.W:
Kristine Bezbaile, Latvia

BLUE TOMATO ROOKIE AWARD:
Tuomas Pohjonen, Helsinki, Finland

BEST NATIONAL RIDERS:
Austria: Michael Macho
Czech Republic: Matiaš Juraj
Finland: Martin Kalliola
Germany: Matthias Vogt
Italy: Stefan Innerhofer
Slovakia: Filip Hrkl
Slovenia: Rene Strgar
Switzerland: Joaquín Boldó
UK: Colin Andrews

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!