Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2014

Od 2. do 5. října proběhl už desátý ročník Hintertux Openingu a byl přesně tím, co jsme od něj očekávali. Perfektně připravený park, stánky firem s produkty k testování, soutěže, grillovačky, filmové premiéry a samozřejmě každovečerní párty. Přesto nám desátý ročník této akce přinesl několik novinek.

Studený konec léta měl příznivý dopad na sněhové podmínky na ledovcích a tak se mohl snowpark na Hintertuxu o více než 40 překážkách prodloužit prakticky až k nástupu na kotvu. Tentokrát v něm ale oproti minulým ročníkům chyběla U-​rampa, což nikomu moc nevadilo, protože jí málokdy shapeři stihli na openingy dostavit a také bez ní návaznost překážek fungovala lépe. 

Na Hinter jsme ve dvou autech (Jožin Toufar, Přemysl Vida, Martin Mikyska, Dan a Ondra Porkertovi, Mikoláš Pajer, Láďa Hrstka, Dan Kašpar, Klára JaníkováKačka Vojáčková) vyrazili už ve čtvrtek, abysme se rozjezdili před začátkem oficiálních session, a potkali se tam s Petrem Horákem, který byl na ledovci už od pondělí. V parku na nás sice čekala mlha, ale teplota byla nad nulou a dopady měkké, což se hodí zejména tehdy, pokud jste půl roku nestáli na prkně a triky odjíždíte hlavně po zádech nebo po obličeji. Zpátky do formy se ale člověk dostane fakt rychle, protože při jedné jízdě lze za sebou v parku stihnout až 13 překážek.

V pátek mraky vystřídalo azuro a opening odstartovala „budíková“ session, kde si mohli jezdci vyjet na netradiční překážce tradiční kupóny na hamburgery. Překážka šla jezdit hned několika způsoby. Buď se mohl budík přeskakovat a bongovat ze stran z railů, nebo na přímo. Také zde byla možnost přejet celé céčkové rainbow o 180° na stejnou stranu a stát se tak intergalaktickým shred hrdinou. Tuhle možnost však k našemu zklamání nikdo nevyužil. Za to byla vidět přes budík celá plejáda triků od müller flipů, přes backflipy po boardslide 270 bong out. Večer proběhla premiéra nového Pirates snímku „Perceptions“, videa „Stay Bad Ass“ od Capity a warm up party v Tuxu.

Sobota, na kterou českou partu obohatili ještě Dušan Kříž Tomáš Císař, byla hlavně leteckým dnem na XL lajně skoků. Zde proběhla „Session of the Dudes“. Letošní ročník nebyly skoky tak nakoplé a létalo se v relativně malé výšce, zato šlo triky posílat až do poslední třetiny dopadů a stále je nebyl problém odjet. To dalo prostor pro velmi vysoký level ježdění. Hlavní motivací pro jezdce snažit se byl neuvěřitelně vtipný psychický nátlak britského speakera Henryho Jacksona, který nebyl spokojený s ničím menším než s doubly, nakonec ho ale neurazily ani oldschoolové super-​průtahy grabů v menších rotacích. 

Nejvíce na skocích zářil se svým trikovým repertoárem belgický jezdec Sebbe de Buck a zasloužil si tak titul nejlepšího ridera. Lokální jezdec Werni Stock předvedl dokonalou switch backside 1260 a bral tak cenu za nejlepší trik a nejlepším juniorem se stal sedmnáctiletý Angličan Rowan Coultas. Komu v parku nestačilo 7 skoků, mohl si po ježdění ještě zalítat buď na parkovišti do Original Bag Jumpu na „Aftershred Session“, nebo na parketu desáté výroční „Opening Night“ při hraní jednoho z nynějších nejlepších elektro a breakbeat DJů Martena Hørgera.

Dobré počasí nás opustilo v neděli, takže se akce „Pleasure Kids Shoot“ odjela bohužel v mlze a prckové tedy moc dobrých fotek v Pleasure magazinu mít nebudou. Náladu si ale mohli okamžitě spravit na „Cash for Trix Session“, kde bylo pro jezdce připravených 500 euro, které se postupně rozdávaly za odjeté triky na railové platformě u mezistanice. Motivace v podobě peněz skutečně zafungovala a na malém railu byly k vidění triky jako hardway frontside 270 do lipslidu, backside 180 do a cab 360 ven nebo backside nosepress do a backside 360 ven. Nešlo ale jen o obtížnost triků, ale o to se vyhecovat, takže i amatéři mohli dostat za životní boardslide nějakou odměnu. 

Hotzone.tv Park Opening Hintertux 2014 byl opět povedenou akcí a skvělým začátkem sezóny. Děkujeme organizátorům za skvělý víkend, velké díky patří partnerovi Českého snowboardingu Go-Car.cz za zapůjčení vozu a Kolonelu Sandersovi za recept na KFC - proklatě dobré kuře.

OFFICIAL VIDEO - PÁTEK

OFFICIAL VIDEO - SOBOTA

OFFICIAL VIDEO - NEDĚLE

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!