Impromat 4x4 Český pohár 2011 - Ještěd (+VIDEO)

Největší závodní série u nás – Impromat 4x4 – se o uplynulé sobotě přehoupla do své druhé poloviny. Po moravské zastávce na Paprsku, se tentokrát všichni vypravili na sever Čech, konkrétně do Liberce...

Třetí dějství dramatu Impromat 4x4 se po tří týdny dlouhé pauze mělo odehrát ve zbrusu novém snowparku na Ještědu. I když tento kopec se tyčí až do výšky 1012 metrů nad mořem, je s podivem, že na něm nikdy nestál snowpark. Letos se ale vše změnilo, parta ze Snowparkdesignu postavila překážky, o které se jako hlavní shaper stará Zája. Takže i když byl Ještěd trochu krokem do neznáma, obavy nebyly na místě.

Sobota pak vyšla jako že žurnálu. Vymetená obloha, sluníčko a teplota okolo nuly. K tomu sérka dvou skoků za sebou a dole ještě rail a áčko. V parku se už od rána proháněla klasická parta, která objíždí závody 4x4, ke kterým se ještě přidalo pár lokálů a také Venca Kutil, kterého tímto zdravíme! S úderem jedenácté bylo vše naprosto ready a mohlo se začít.

V nejmladší kategorii Groms startovalo hned devět kluků. Většina z nich si troufla na velké odrazy a do finále podle očekávání postoupili Tomáš Císař, Dan Tomášek, Miki PajerTomáš Bulva. Z nich to nakonec nejvíc zabil Tomáš Císař se svojí shiftovanou bs 3 a druhý skončil Daniel Tomášek, Třetí flek pak bral Tomáš Bulva, který se dokázal dát do kupy po hrozivém pádu z prvního kola finále.

Ve finále juniorů se více méně sešla stejná sestava, co si to mezi sebou rozdává letos na všech závodech – Kuba Vambera, Michal Biša, Filip BartoňKarel Toman. Ještě jim chyběl Martin Makovec, kterému tentokrát zůstaly brány finále zavřeny. Stejně jako ve Špindlu a stejně jako na Paprsku i na Ještědu mezi Rookies nejvíc zadiktoval Michal Biša, hlavně díky sedmičce na druhém kickeru. Až za ním skončil Kuba Vambera, následovaný Karlem Tomanem.

V holčičím finále se rozjel nejvyrovnanější battle celého závodu, v němž došlo na srovnání dvou generací – několikanásobné celkové vítězky 4x4 Lucky Zábranské a teprve čtrnáctileté Katky Vojáčkové. Zatímco Katka se ve finále proletěla na prvním skoku rovně, aby se na druhém kickeru pověsila do poctivého backflipu, Lucka si dávala cab 1 a bs 360. Jen o fous nakonec zvítězila Lucka před Katkou, na třetím fleku se pak umístila Gábina Matoušková.

A jsme u nejlepších chlapů. Složení finále bylo hodně podobné jako na předchozích závodech, je vidět, že tahle parta umí. Vezmeme to zase odzadu, konkrétně od osmého místa, na které doletěl Dan Paulíček. O flek výš škončil další ze špindlerovské bandy Dušan Kříž. Zatím nejvýš se v letošní sezóně podíval odkojenec Čihaleckého sněžného punku Štěpán Křováček, který v Liberci skončil na šestém místě, když ve finále rotáčel na skocích dvě sedmy. Pátý flek bral Pepé Samek se svou tradiční sérkou cab 5 + bs 7. Největší zabiják letošního ročníku Petr Horák si na Ještědu trochu vybral smůlu, nedal své sérky úplně čistě, ale i tak zůstává ve vedení celého seriálu i díky čtvrtému místu.

Martin Matoušek si po dvou bramborových medajlích vyjel třetí flek díky dvou cab 7, bs 7 a mega transferu 270 to boardslidu na áčkové bedně. Druhý flek bral Darek Bergmann, který si dával čisté jízdy celý den a ve finále odjel fs 7, bs 9 a transfer do lipslidu na áčku. Nejvíc ale na Ještědu ukázal Tomáš Tuzar. Ve druhé finálové jízdě si totiž dal oba skoky na switch – konkrétně cab 7 a switch bs 7. Když k tomu přidal ještě kombo na jibu, bylo z toho první místo. Pak ještě přišel čas Skateshop.cz Best triku v němž nejprve Filip Gutwirth odjel switch bs 9, ale pak ho zazdil Darek Bergmann odjel dal nejdříve double backflip, poté i fs 7 crail a stal se tak zaslouženým vítězem best triku.

Teď už je před námi finále celé série Impromat 4x4, které se pojede v sobotu 12.března v Peci pod Sněžkou. Doražte se podívat, protože to bude stát za to!

Video z Impromat 4x4 na Ještědu by Filip Jäschke:

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!