Ještěd přivítal druhou zastávku Just Ride! Winter 2018 tour

Ski areál Ještěd si v sobotu 3.2.2018 střihl premiéru, když přivítal v pořadí druhou zastávku letošní Just Ride! Winter 2018 tour. Ano, na Ještěd jsme se v rámci Just Ride! tour podívali historicky poprvé a už teď víme, že snad ne naposledy. Celý den provázela dobrá nálada, jak na kopci, tak ve stanovém městečku a i přesto, že areál nemá ještě snowpark pevně ukotvený, snowboardingu si mohli užít všichni dosyta. Pojďme se v reportu a skrz fotky a video podívat, jak to na Ještědu v sobotu vypadalo…

Začátek akce proběhl podle plánu krátce po 9 hodině ráno, kdy už naše stanové městečko stálo a vítalo první ridery a testery. Každý, kdo dorazil si v centrálním Freeride.cz stánku mohl vyzvednout zdarma demo pass. Jednodušší to měli klasicky ti, kdo se předregistrovali online. Registrovat se ale bylo možné i na místě a naše FRgirls tak odbavili každého, kdo měl chuť otestovat nová prkna či vázání a zapojit se do celodenního programu.
(VIDEO Z AKCE NA KONCI REPORTU)

Nejdůležitějším bodem celého dne bylo opět test centrum, ve kterém mohli všichni s demo passem testovat po celý den snowboardový hardware od předních snowboardových firem, ale i například outerwear od české snowboardové firmy Horsefeathers. k vyzkoušení byl na Ještědu snowboardový hardware Ride Snowboards, Bataleon Snowboards, Lobster Snowboards, Switchback bindings, Nitro Snowboards, Burton Snowboards, Gravity Snowboards, Arbor Snowboards, Capita Snowboards, Union Bindings, Lib Technologies, Gnu, Bent Metal, K2 Snowboards a na Templestore.cz stánku jste mohli otestovat helmy a brýle Smith.

Z tohoto seznamu je jasné, že rozhodně bylo z čeho vybírat. Testování probíhalo klasicky tak jako na každé zastávce – prkno /​ vázko jste si mohli zapůjčit výměnou za demo pass, který zůstal na stánku. Po vrácení jste získali demo pass zpět a to rovnou se samolepkou značky z daného stánku, čímž jste se automaticky zapojili do závěrečného demo pass contestu.

Součástí celodenního programu bylo také follow cam natáčení od našeho nového hlavního partnera YI Technology. Během celého dne jste se mohli zastavit na stánku YI a domluvit si jízdu s follow cam kameramanem, kterým byl tentokrát člen Freeride.cz crew Milis. Stejně tak jste si akční kameru mohli půjčit na selfie tyčce a natočit si jízdu s kamarády, nebo sami. Na stánku jste si pak také mohli domluvit převzetí záběrů a nasbírat tak první videa letošní sezóny do vašeho editu.

Po vjezdu Mercedes-​Benz bránou do stanového městečka u spodní stanice lanovky, jste se mohli zastavit právě v Mercedes-​Benz zóně, kde pro vás byl připravený herní simulátor, na kterém jste se mohli projet a zažít tak autentický pocit ze závodní jízdy. Omrknout jste mohli multifunkční káru ze zcela nové třídy X, nebo si prolézt skvělé cestovní Vito Marco Polo, které disponuje ložnicí i kuchyní (!!!).

Pro ty, kdo na první letošní zastávku Just Ride přijeli kromě testování i za zábavou a za učením se nových triků, mohli využít coachingu zdarma od party z Templestore.cz, která snowboardingu rozumí – a to na všech úrovních. Důkazem budiž fakt, že už 19 let provozují snowboardovou školu a školící středisko pro instruktory. Na své si tak přišli jak začátečníci a mírně pokročilí, tak ostřílenější freestyle riders.

Ti, kdo se chtěli během dne pobavit, zasoutěžit si a i se něco nového dozvědět, mohli po celý den navštěvovat Samosebou.cz stánek. Samosebou.cz je projekt firmy Eko-​kom, která v České republice zajišťuje systém sběru a recyklace odpadu. Tento projekt se věnuje osvětě týkající se třídění odpadu, což se mu skvěle daří, protože Česká republika se v rámci Evropy pohybuje ve statistikách třídění odpadu na vysokých příčkách. Během dne jste si tak mohli na stánku Samosebou.cz zasoutěžit o stylové a vychytané produkty souvisejícími s tříděním odpadu, nebo si dát zkrátka chill v naší super chillovací gaučo-popelnici.

Všichni přítomní se mohli kdykoliv během dne občerstvit, dát si takzvaný štrůdl (Jack Daniel’s s horkým jablečným džusem) na Jack Daniel’s stánku, nebo lahodné pivko Excelent. S postupem dne se pro mnoho návštěvníků právě tyhle dva stánky staly centrálním místem a atmosféra tak byla čím dál tím uvolněnější…

Ve 13:00 přišel čas na Horsefeathers Kids contest v rámci Horsefeathers Kids Snowboard Tour 2018. Do závodu se děti od rána registrovali na Horsefeathers stánku a i tentokrát jich dorazilo za doprovodu rodičů plno. Contest byl i tentokrát rozdělen do několika kategorií podle věku a to tak, aby byl závod co nejvíce vyrovnaný. Níže vám přinášíme výsledky:

SUPERGROM GIRLS:
1. Olivie Pouchová (7 let)

SUPERGROM BOYS:
1. Matyáš Krejčí (5 let)
2. Oliver Šoffer (7 let)
3. Jan Merenus (5 let)

GROM GIRLS:
1.Sára Zvadová (9 let)
2. Viktorie Zvadová (9 let)
3. Anna Tomanová (8 let)

GROM BOYS:
1. Oliver Šťastný (9 let)
2. Matyáš Martinez (10 let)

KIDS GIRLS:
1.Lála Záveská (11 let)

KIDS BOYS:
1. Martin Józsa (12 let)

Krátce po skončení Horsefeathers Kids Contestu jsme pokračovali Horsefeathers Jib Contestem, který se jel ve stejné části snowparku. Speaker sobotního dne Honza Bašný svolal všechny přítomné ridery a rozhodčí Martina VečerkuHonzu Lohynského a závod mohl začít.

Jelo se formou jam session, ve kterém přihlášení rideři a riderky měli něco málo přes půl hodiny na to, aby na spodním railu a bedně předvedli svůj trikový repertoár okořeněný o maximum kreativity.

Svými triky opět všechny pobavil Shymonkey, který jezdil one footy a další různé kreace. Třetí místo nakonec obsadil Štěpán Rokos, který odjel triky jako Cab 1 to tailpress, nebo Cab 270 to FS Boardslide. Druhé místo patřilo Darku Bergmannovi za triky jako Cab 270 to FS Boardslide, nebo BS 270 to BS Boardslide. První flek si vyjel Lukáš Bendák, který během jamu odjel nejvíce různých triků jako Cab 180in BS 180 out, FS Tailslide 270 out, FS Bluntslide 270 out a zaslouženě se tak stal vítězem contestu.

V dámské kategorii se svedl souboj mezi Terezií DvořáčkovouKarolínou Józsovou. Vítězně z něj nakonec vyšla Terezie, která odjela více různých triků a po první zastávce v Deštném, kde skončila druhá jí tak na Ještědu patřilo první místo. Best trick patřil Darkovi Bergmannovi, který vystřihl velký a stylový Cab 270 to frontside boardslide.

Hned po Horsefeathers Jib Contestu jsme si střihli ještě Templestore.cz Ollie Contest a to opět přímo dole ve stanovém městečku. Do Ollie Contestu přes speciálně upravenou Templestore.cz dřevěnou konstrukci se zapojilo spoustu riderů, kteří byli díky nabité atmosféře maximálně nahecovaní.

První příčky zdolali všichni jako nic a nebylo tak nač čekat – začalo se zvyšovat. Jak se zvyšovala laťka, snižoval se počet riderů, kteří postupně vypadávali. Na úplném konci už jich zůstalo jen pár, kteří se se svými ollies dostali tak vysoko, že tomu asi sami ani nevěřili a jak říkáme… opět padaly světové rekordy;)

Po skončení celého programu přišel čas na vyhlášení výsledků. Vyhlášení Horsefeathers Kids Contestu proběhlo před Just Ride fotostěnou hned po skončení závodu a nám tak zbývalo vyhlásit vítěze Horsefeathers Jib Contestu, které jsme uvedli výše a vítěze demo pass contestu, kteří sesbírali všechny samolepky, takže otestovali hardware na všech stáncích a zapojili se i do dalších aktivit

Vítězi se stali Denis Burian, Ondřej Šašek, Jakub Brož, Josef PatrnýZdenka Šunková. Vítězové všech contestů obdrželi věcné ceny od našich partnerů – a že jich ani tentokrát rozhodně nebylo málo!

Po vyhlášení už byli všichni naladěni na mejdan, na který se všichni přesunuli do libereckého Výzkumáku, ve kterém mimo jiné nedávno proběhla jedna z premiér Never Too Late Movie a který je perfektní nejen na mejdan, ale i na skateboarding. Jack Daniel’s Fire Afterparty jsme odstartovali ve 21:00 a k mejdanu a tanci zahráli DJs HlavaBuldog! Tančilo se a pilo klasicky až do ranních hodin. Party to byla velká – svědčí o tom i část fotogalerie od Michala „Prouziče“ Prouzy a video od kluků z Make It Real Production.

Na závěr bychom rádi poděkovali vám všem, kdo jste na druhou zastávku Freeride.cz Just Ride Winter tour 2018 dorazili a doufáme, že se vidíme už tuhle sobotu na další zatávce na Bukové hoře. Více informací o akci se dozvíte v události na Facebooku. Děkujeme také všem partnerům akce, Skiareálu Ještěd a všem, kdo se na realizaci druhé zastávky podíleli. Vidíme se na další zastávce & na horách!

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!