Kamenec Stoned Session 2017

Když tomu zima přeje, parta z Orlických hor vyrazí do střediska Kamenec a uskuteční zde setkání pro kamarády, kteří si společně zajezdí. Nejde zde ani tak o umístění, jako spíš o to potkat se, pokecat, zajezdit, zapít. Letošní zima tomuto setkání dala zelenou a Kamenec Stoned Session 2017 se mohla uskutečnit.

Je tomu už hodně dávno, kdy na orlickohorském snowparkovém nebi svítila hvězda jménem Kamenec, sláva však pominula, freestyle se přesunul do větších středisek a uprostřed lesů zůstala stát opuštěná sjezdovka. O lokálech z Orlickejch je však všeobecně známo, že jsou velký srdcaři, a tak se před lety rozhodli, že aspoň na jeden víkend v roce tuhle hvězdu zažehnou a uspořádají tady pohodovou jarní session ve stylu jezdci jezdcům.

V sobotu 11.března se tak opět po roce roztočil místní kolotoč a cirkus mohl začít. Cílů má tahle super akce hned několik. Za prvé si parádně zajezdit a užít si spoustu zábavy na překážkách i mimo ně, za druhé nafotit a natočit co nejvíc materiálu, za třetí, když je hlad, tak něco ogrilovat a u toho poklábosit s kámošema a hlavně za čtvrté, všechno pokud možno ve zdraví přežít. A protože se tohle všechno většinou povede, tak se to pak musí také řádně oslavit, a u toho se opakují body dvě, tři a čtyři, až do brzkých ranních hodin.

Zvykem pak také bývá, že si na konci dne jezdci tak nějak spontánně mezi sebou vyhlásí nejlepší trik, největší držka, nejlepší holku atd. Předají se symbolické trofeje, no však to určitě znáte ze závodů. 

Jaké to však bylo překvapení, když jsme se v neděli ráno probrali a kromě povalujících se prken, kelímků a opilců, jsme na kopci našli zapíchnuté i trofeje pro letošní ročník.

"Ono se to včera nevyhlásilo?"
"No jo my to zapomněli vyhlásit"
"No nevadí důležitý je, že jsme si to užili"
"Ty vole já si včera zajezdil nejlíp za posledních několik let"
"No já si letos taky ještě líp nezajezdil"
"Hele tady zbyly nějaký lahváče, to si dám"

A podobný věty byly slyšet ze všech stran a k tomu není víc co dodávat. Snad jen, že Kamenec Stoned Session 2017 je úspěšně za námi. Všichni si to opět náramně užili, a tak nezbývá než se těšit na KSS 2018!

Následuje další nálož fotek, které nafotil Pepa Šulc. Děkujeme.

Další zajímavé články

SNOWBOARD: Mrkej na první fotky a video ze Swatch Nines 2024

Swatch Nines nás zase letos pošlou do kolen! Čekuj první obrázky a edit ze švýcarskýho Schilthornu...

Doražte na opening Horsefeathers snowparku Mölltaler Gletscher!

I když v Česku už je léto v plném proudu, tak u rakouských kolegů za hranicemi si stále můžeme užívat zimní radovánky naplno! A ještě ke všemu ve zcela novém Horsefeathers snowparku na ledovci Mölltal! Slavnostní opening proběhne v sobotu 20. dubna!

Obertauern hostí finální závod kvaldy na Freeride World Tour 2025!

Obertauern letos vůbec poprvé hostí závody 4* Freeride World Tour Challenger Series. Již tento víkend se tam potkají nejlepší jezdci Freeride World Tour a nejlepší jezdci kvalifikace a budou bojovat o poslední cenné body, které rozhodnou zda i do příští sezóny zůstanou v nejvyšší třídě Freeride World Tour. Sledujte živý přenos ze závodu přímo tady!